[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alexV


danny_cbu

Quote from: RobertH on May 06, 2022, 09:56:22 PM[CN1042262] Servicii de proiectare si executie lucrari pentru obiectivul de investitii ,,Amenajarea si revitalizarea Parcului Primaverii si a zonei adiacente"

Vad ca "parcela privata" din stanga ramane neatinsa. E curios cum in alte zone ale orasului se forteaza expropieri pentru parcuri, dar aici nu.
Sau macar pentru un parking, pentru a crea locuri de parcare in zona. Nu ca ar fi destule prin zona :)

nicolaem

parcela respectiva nu e spatiu verde in PUG motiv pt care o expropriere ar fi extrem de scumpa si nu cred ca ar merita.
dispare totusi o benzinarie MOL de acolo, care avea concesiune de teren si va primi despagubiri.

RobertH

Banuiesc ca te referi la parcul Zorilor dar acolo e cu totu alta poveste. Aici ai deja parc si va fi intregit cu zona aia ce era data in concesiune la MOL. In Zorilor nu este alt parc si nici alta locatie libera.

E doar iarba pe acea parcela pentru ca oricine detine terenul nu a putut sa faca nimic pana acum din cauza restrictiilor. Dar in PUG cum zice si nicolaem nu e ca parc sau zona verde iar in PUZ e ca spatiu mixt. Acolo dintotdeauna trebuia sa fie ceva cu functii mixte, din cate am inteles chiar si in perioada comunista tot acelasi scop urma sa aiba .

Din cate am vazut in certificatul de urbanism pentru acel CF, va fi o cladire cu parcare subterana, parter comercial si restu birouri.
https://primariaclujnapoca.ro/urbanism/certificate-de-urbanism/certificat-de-urbanism-1866-din-2020/

nicolaem

cum poti cauta certificatul de urbanism pe baza CF?

RobertH

Pe google ca tot omu. :lol:  Daca a primit certificatul recent de cand pune primaria in online, va fi listat.

dmitza

@nicolaem
se poate folosi functia de cautare pe portalul primariei. in functie de culoarea bulinei cu C, se vede starea certificatului (legenda e in partea dreapta)
https://gis.primariaclujnapoca.ro/Public/

nicolaem

#1927
un nou proiect cu copaci, piste dedicate, banda dedicata bus, disparitia parcarilor de la marginea drumului:




deocamdata e in stadiu incipient de dezbatere, va fi f scump, prevede si 2 parcari subterane.
arata foarte bine zic eu, dar fiind poate cea mai aglomerata intersectie din oras nu stiu cum va duce si pista de biciclete si treceri de pietoni imediat dupa sens.

LE pt non-clujeni intersectia arata acum asa:


Manodragon

#1928
Ai oare un link unde putem gasi propunerea de PUZ? (e asta cumva? https://www.stiridecluj.ro/politic/dezbatere-publica-despre-betonarea-in-continuare-a-pietei-marasti-dispar-profi-si-benzinaria-mol-pentru-alte-betoane)

Sunt curios daca include si portiunea din 21 Decembrie de la sensul girator prezentat mai sus pana la inceperea 21 Decembrie care acum a fost refacut. Puteti observa daca treceti pe acolo ca pista de biciclete care merge spre est se opreste brusc in... masinile care stau parcate pe prima banda a 21 Decembrie.

nevermind; am gasit aici: https://primariaclujnapoca.ro/strategii-urbane/informarea-si-consultarea-publicului-pud-si-puz/
Si raspunsul este DA, proiectul acesta merge pana unde s-a oprit cel terminat acum de pe 21 Decembrie dar include si alte noutati:
  - Pista de biciclete pe ambele sensuri pe strada Fabricii
  - Pista de biciclete pe strada Ciocarliei in sens opus sensului de mers al autovehiculelor
  - Pista de biciclete pe strada Crinului in abele sensuri
  - Pista de biciclete pe Dorobantilor - aici in 2 sensuri cu toate ca acum este doar o pista de biciclete pe partea dreapta cum mergi spre vest
  + altele


https://imgur.com/p74KPAl

StefanCelMare

Oare care este termenul la lucrările din zona Universității / Kogălniceanu?
Se lucrează lent spre foarte lent.
Utilaje sunt, am numărat mereu 5-6 pe acolo (2 buldo-excavatoare, compactor, etc), dar oamenii lipsesc uneori de pe șantier complet.
Partea nordică a străzii Kogălniceanu pare adusă la nivel treptat (și compactată) - deci deduc că s-au terminat în mare lucrările la canalizare, țevi.
Jumătatea sudică e încă ne-atacată. La fel capătul estic al str. Kogălniceanu, dar și str. Universității (complet) și zona Bibliotecii Academiei.
Nu cred că vor termina anul ăsta dacă lucrează tot așa.

Andrei O

Astazi am trecut pe Avram Iancu si am vazut pe o tabela de la santierul strazii Kogalniceanu ca termenul este luna iunie 2023!
Nici macar nu au planuri sa termine anul asta.
E bataie de joc, aproape 2 ani pentru niste stradute? Daca era firma serioasa cred ca lua mai putin de 1 an...
Mie imi este clar ca pur si simplu nu se vrea, se fac santiere pe bani multi, iau mult prea mult timp si care au calitate oribila!
Nu am apucat sa vad ce firma lucreaza, nu m-ar mira daca lucreaza DIFERIT adica firma  aleasa aproape mereu de administratia locala, aia care lucreaza greu si prost.

StefanCelMare

De fapt se pare că proiectul este mult mai mare, cuprinde o grămadă de străzi, de la Herman Oberth la Bolyai Janos și Baba Novac și Iuliu Maniu full.
10 străzi în total! Nu e slab ritmul, e foarte slab.
https://primariaclujnapoca.ro/informatii-publice/comunicate/cluj-napoca-oras-pentru-pietoni-proiectul-lucrari-de-amenajare-urbana-strada-kogalniceanu-strada-universitatii-si-strazile-adiacente/

Durere de cap.
Firma se numește Astor Com SRL.
https://primariaclujnapoca.ro/informatii-publice/comunicate/incep-lucrarile-de-modernizare-in-cadrul-proiectului-amenajare-a-strazii-mihail-kogalniceanu-strazii-universitatii-si-strazile-adiacente/

Termenul limită este 19 luni de prin iulie-august 2021, adică prin martie-aprilie 2023.
Vara asta ar trebui să duduie șantierele, că în iarnă nu se prea poate lucra.

StefanCelMare

#1932
Articol din 3 mai 2022.
Cică în grafic.
Unde naiba, că mai au un an și sunt la 15% oficial (și real).
Au trecut 10 luni din cele 19, adică aproape 50% din proiect și ei sunt cu execuția la 15%, dar totul e bine.

https://zcj.ro/administratie/abia-in-2023-va-lua-contur-noua-fata-a-strazilor-kogalniceanu-universitatii--232158.html

Continuă un șantier din centrul Clujului: reamenajarea străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente.

"Lucrurile sunt sub control acolo, termenul de finalizare este iunie 2023, deci mai avem mult până să intrăm într-o fază ca să vorbim despre finalizare. Lucrările sunt la 15% și se lucrează pe toate fazele", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.


În 2021 au început lucrările la proiectul european privind reamenajarea străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente. Primele străzi care au intrat în șantier sunt Emmanuel de Martonne, Gaal Gabor, Kovacs Dezso și Bolyai Janos. Anul acesta a urmat Kogălniceanu și apoi Universității.

Prin acest proiect se construiesc zone fără diferențierea tipurilor de trafic (,,shared space"), zone care sunt proiectate să încurajeze pietonii, bicicliștii și șoferii să folosească împreună un singur spațiu, care nu este segregat funcțional în carosabil și trotuar, așa cum se întâmplă în mod tradițional, marcaje rutiere în relieful pavajului semnalând mecanic și vizual vehiculele auto și velo. Sunt prevăzute locuri de oprire (fără staționare) pentru debarcarea copiiilor la școală, continuarea benzii pentru biciclete de pe strada Avram lancu (banda va avea lăţimea de 1.50 metri și va fi la același nivel cu suprafața carosabilă), se vor înlocui suprafețele de călcare cu pavaje din plăci din piatră naturală cu și fără diferențe de nivel, s-au propus locuri de șezut și rastele pentru parcarea bicicletelor, cablurile aeriene se vor introduce în subteran, s-au propus corpuri de iluminat pentru siguranța și confortul utilizatorilor pe timp de noapte, se vor  completa aliniamentele de arbori.


Pe segmentul str. Universității - între str. Mihail Kogălniceanu și Piața Unirii - se va elimina parcarea actuală care ocupă majoritatea spațiului stradal, se readuce la locul inițial statuia ,,Sfânta Maria Protectoare" (mutată în 1957), se vor amplasa parcări pentru biciclete dotate cu stație de încărcat biciclete electrice, se vor amplasa locuri pentru terase, se vor face lucrări de înlocuire, relocare a rețelelor edilitare, amplasarea de mobilier urban.

Pe str. Kogălniceanu între strada Universității şi str. Emmanuel de Martonne, se va integra o reprezentare de omagiu dedicat rectorilor universității clujene de la origini până în prezent. Tronsonul de pe str. Kogălniceanu între str. Hermann Oberth și str. Gaal Gabor se va amenaja ca o grădină urbană, cu trotuare marginale în continuarea celor de pe segmentele stradale vecine. Pe Strada Kovacs Dezso se propune îngroparea tuturor conductelor supraterane din gangul Bibliotecii Academiei Române. Pe strada Baba Novac nr. 35 se va facilita accesul pietonal prin intermediul unor scări către strada Mihail Kogălniceanu.



Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRL, durata de execuție prevăzută în contract fiind de 19 luni. Contractul este în valoare de 38 de milioane de lei, din fonduri europene.


qionescu1

In sfarsit, dar sa nu ne amagim singuri, pana acum la Cluj suntem campioni la pdfuri. Prognoza mea e ca mai devreme de 3 ani nu vedem nimic de acolo (exceptie podul de pe Oasului). Este singurul proiect de impact major asupra mobilitatii urbane pe care primaria, si era in sarcina ei, putea sa-l realizeze fara prea mari eforturi in ultimii 10 ani. Noroc ca a aparut Bolojan in peisaj (concurenta) si vedem ca se poate si altfel.

https://files.primariaclujnapoca.ro/2022/05/18/2022-05-16-CMN-brosura-CIIC-1.pdf