[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ciprebbe

@alexV
Am trecut azi pe acolo, sunt aliniate. Trotuarul este suficient de lat :)

@cristi5
in 26 iunie era inchisa circulatia si frezata toata strada. In 27 se puneau borduri:) Azi maine e gata
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

dragos76

^

Din păcate deși s-a început bine, de o săptămână lucrările cam tărăgănează. Dacă totul mergea ok, avea cristi o surpriză și vedea strada total refăcută a doua lui vizită în zonă :)

micutzu

raulbogdan23

Quote from: dragos76
Eu mă gândesc că vor fi două benzi către intrarea în giratoriu. Asta va ajuta ca cei care fac dreapta, spre zorilor, să iasă mai repede, deci teoretic o degrevare mai mare a traficului de pe câmpului, dimineața. O să fie distracție dacă banda din dreapta o să fie folosită și de cei care vor să meargă în continuare pe câmpului (și sunt convins că o să fie destui "grăbiți"), deoarece se iasă tot în o bandă de circulație, și se va gâtui acea ieșire.

Oricum, rușine primăriei că nu au luat în calcul pt acest proiect și stâlpii de blocare a trotuarului. Din nou, tipic pt Cluj se fac lucruri doar cu jumătate de măsură.

^

Confirm, exista marcaje deja in zona si avem 2 benzi catre intrare in giratoriu din Strada Campului

raulbogdan23

Avem si strat final de asfalt pe Strada Izlazului pe anumite portiuni.

Bogdan_Cluj

Piata Unirii, latura nordica:
- S-a dat drumul la circulatie pe banda refacuta (prima banda)
- cei care iau curba la dreapta din directia magazinului Central catre Primarie (pe banda refacuta) au o curba mai "lejera", deci se poate lua cu o viteza mai mare si fara riscul de a iesi din banda
- s-au apucat de spart banda din mijloc. Au sapat cam 1-1.5m in adancime cam pe toata lungimea santierului.
- in parcarea din spatele bisericii este un sant (astupat) care are la capete o gramada de cabluri (o parte din ele sunt sigur pentru cabluri). Ma bucura faptul ca au profitat de ocazie sa rezolve aceasta problema acum.
- am trecut pe la trecerea din intersectia de la Melodi (de la Melodi catre Central) - de acolo se vede "alinierea" bordurii dinspre Sora cu cea noua unde s-a lucrat. Parerea mea este ca au aliniat bine benzile, este mai lina trecerea de la Sora la My Way.
- la trotuar inca mai au de lucru

ciprebbe

Spre Sora au inceput lucrari la tevile de gaz si electrica(posibil sa mute in subteran si firele de curent) va fi o vara lungaaaaaaa
E-republik

dragos76

Se pare că în pța Avram Iancu s-au apucat (pe șest) de îngustarea trotuarului de pe latura estică. Probabil vor să prelungească banda de autobuze ce e deja în pța Ștefan cel Mare, și să desființeze parcările de lângă catedrală.

Acuma, ca idee că se extind benzile de autobuze nu e un lucru rău. Problema e că se face în detrimetrul traficului pietonal, iar trotuarul era folosit destul de mult cel puțin pe parta de nord, de cei care vin de la stația de la regională de pe 21 dec către centru/stația din pța Ștefan cel mare.
Eu mai văd aici două probleme:
1. în ecuația asta nu se ia în considerare deloc traficul velo, ar trebui neapărat o soluție integrată și cu pistă de biciclete. Pe relația nord-sud nu este nici o pistă care să traverseze centrul prin acel loc, care e unul unde se merge în zona pța Abator, unde se dezvoltă enorm de multe sedii de firme, și care preia tot traficul din zona Bună Ziua și Gheorgheni (și prin extensie Borhanci).
2. va rămâne o caricatură de trotuar de 50 de cm lățime, care nu va fi folosibil. Mai mult, fix pe marginea unei șosele unde se poate circula cu viteză mare. Cel mai bine ar fi fost ca să se mute trotuarul și mai spre interiorul pieței, iar în spațiul de acum al noului trotuar să se facă gard viu. Da, e mai costisitoare soluția, în plus va dura mai mult până se poate reface vegetația stradală deja existentă acolo, dar pe termen lung arată mai bine.

ciprebbe

Cred ca va fi banda dedicata pt CTP si velo cum e pe vest-est(21 dec) acuma
E-republik

Bogdan_Cluj

Updates 18.07.2017:
1. Parking BCU: au marit groapa si continuau sa excaveze pamant - azi la ora 15.00 (nu am apucat sa fac poza). Era cam inghesuit santierul e stramt locul si erau multe utilaje, oameni, baraci, materiale, etc.
2. Piata Unirii (nord): pe banda din mijloc lucra un compactor la (cred ultimul strat de) terasament. Cred ca sunt aproape de a turna asfaltul (nu am apucat sa fac poza)

3. Strada Zrinyi Miklós (strada cu pasapoartele) - de mentionat ca vorbim doar de jumatate din lungimea strazii (harta aici)
- un trotuar asfaltat
- carosabilul si celalalt trotuar "aproape de asfaltare"

4. Confirm finalizarea asfaltarii trotuarelor din capatul str. Dorobantilor (de la Biblioteca Judeteana pana la T. Mihali)

Bogdan_Cluj

Boc a informat, în emisiunea matinală a REALITATEA FM Cluj, că luni sau marţi, în funcţie de cum va permite vremea, va fi amenajată o bandă dedicată doar pentru mijloacele de transport în comun din Piaţa Cipariu, până în zona Catedralei Mitropolitane Ortodoxe şi a Regionalei CFR.

Oamenii municipalităţii lucrează deja la amenajarea acestei benzi (galerie foto). Banda specială pentru autobuze şi troleibuze va fi delimitată prin stâlpişori, iar semaforizarea va fi modificată pentru a oferi mijloacelor de transport public linia lor directă, a informat Boc.

Primarul a mai afirmat că experţii municipalităţii analizează dacă poate fi introdusă o bandă dedicată pentru autobuze şi troleibuze într-o altă zonă foarte aglomerată din centru, pe direcţia de mers de la Prefectura Cluj, spre Sora Shopping Center, str. Memorandumului şi apoi spre str. Moţilor.

,,Aştept un răspuns vital la întrebarea dacă de la Sora până la colţ cu strada Regele Ferdinand putem crea o bandă suplimentară pentru ceea ce va însemna bandă dedicată pentru autobuz, dacă putem să luăm puţin din ambele trotuare, şi de pe o parte şi de pe alta, astfel încât să asigurăm continuitate pe lângă Consulatul Maghiar şi str. Memorandumului. Obiectivul este să creăm bandă dedicată pe ambele laturi, şi dinspre Mănăştur spre Mărăşti, dar şi invers", a declarat Boc.

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/boc-anunta-extinderea-benzilor-dedicate-pentru-autobuze-in-ce-zone-va-functiona-sistemul-chiar-din-aceste-zile-foto--149046.html

Bogdan_Cluj

Si poze tot de ieri:
Piat Unirii, latura nordica:
- au finalizat banda nr. 2, au trecut la cea cu nr. 3

Si bonus, Piata Avram Iancu, latura cu Finantele:
- dupa cum zicea cineva mai sus, au taiat din trotuarul dinspre catedrala. In poza de mai jos se vede clar cat au taiat.
Pare logic sa continue cu banda dedicata pe partea dreapta, iar aici sa renunte la locurile de parcare si sa se continue "aliniat" benzile ce vin de pe latura cu Teatru.

ciprebbe

Nu mai pun si eu p[oze de la A.Iancu, dar asa va fi, se ingusteaza trotuarul si se prelungeste banda pentru speciala pt CTP.
Se pregateste si banda dedicata spre Manastur pe B-dul 21 Dec. si semaforizare separata pt BUS.
E-republik

dragos76

E elocventă ultima poză pentru ce caricatură de trotuar o să rămână. Ok, la o adică rămâne trotuarul de pe latura estică. Dar atunci nu era mai ok să îl desființeze de tot pe acesta? E chiar penibilă toată soluția asta heirupistă

Bogdan_Cluj

Si eu zic ca trotuarul acesta este cam degeaba. Oricum ai tot parcul pentru pietoni. Oricum aceast trotuar nu prea era folosit decat de cei care parcau acolo. Cum parcari nu o sa mai fie ... cred ca se putea renunta, marite benzile de circulatie, sau spatiul verde.