[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

prd.marius

Quote from: razvam on May 22, 2021, 02:46:32 PM
se reface in sfarsit si intrarea in parcare care era foarte denivelata.

Din pacate, intrarea aia (Profi Marasti) a fost facut de mantuiala.. e foarte mult pietris, si deja s-a erodat, formandu-se din nou o denivelare.

razvam

După 2 luni, ai dreptate, m-am pripit. Acum in loc de o groapa este un mic deal.

Puteau sa fata rigola în buza ieșiri , gen la un metru și după ea la panta o înclinație mai mică.

Ei au făcut 2 in una și a ieșit mântuială de acum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Manodragon

Bandă dedicată nouă de la 2 August pe Splaiul Independenței între strada George Coșbuc și Opera Maghiară de aprox 800 de metri. Mai jos pun un screenshot din ședința de consiliu local de pe YouTube () de la min 07:55. Personal sunt mega de acord. Mai puțin zgomot chiar și pentru cei din parc, nu de puține ori am observat cât zgomot vine de la toate fosilele de pe Splaiul Independenței când vrei să te relaxezi în hamac

Plus câteva poze cu reorganizarea străzii Cardinal Iuliu Hossu. Se face sens unic către Barițiu. O să fie 2 benzi de auto plus o pistă de biciclete care o să se lege frumos de cea de pe Barițiu și cu cea de pe Emil Isac. Plus stand de taxi pe Hossu lângă intersecția cu George Coșbuc.

Powered by API/PUM imgur uploader

prd.marius

Deci o sa fie o banda de mers pe fiecare sens pe Splai?
Acum sunt 2 spre Manastur, una spre Opera Maghiara.

Manodragon

Din câte am înțeles eu cele 2 benzi de pe Splai către Mănăștur o să rămână. Doar acea bandă spre Operă care era folosită și de tramvai se transformă în bandă dedicată

prd.marius

Ah, ok. Deci traficul spre Opera se muta pe Iuliu Hossu, complet.
Mersi.

csebi24

Au cam distrust accesul pe clinicilor dinspre centru, dar sa vedem, sper sa fie o implementare reusita.

qionescu1

Primaria nu comunica dar cred ca se pregateste o reorganizare de amploare intre centru si Manastur probabil plus Grigorescu. Dupa terminarea lucrarilor la intersectia de la Platinia nu m-ar mira sa vedem Calea Motilor sens unic spre Manastur pana la intersectia cu Cosbuc/Clinicilor. Actualmente benzile de aici inspre centru nu sunt folosite la capacitatea lor. Cel mai probabil cred ca vom avea benzi dedicate pe ambele parti si pe mijloc 2 benzi spre Manastur.

Manodragon

@qionescu1, asta cred și eu. De multă vreme au spus cei de la primărie că se vor benzi dedicate pe axa est-vest iar între primărie și clinicilor nu prea este spațiu de reorganizare decât cum ai spus tu

endre.kemenes

^^
Daca ar fi asa, ceea ce nu suna deloc rau, s-ar mai ridica niste intrebari:
1. De pe Cosbuc pe Motilor atunci doar spre dreapta s-ar permite virarea?
2. Tot fluxul de Cosbuc spre centru ar trebui sa treaca pe Clinicilor si pe Cardinal, dar pe Clinicilor doar prin sensul de la Platinia vei putea ajunge. Deci ori oamenii decid sa foloseasca doar Cardinal, ori deja de pe Splaiul se duc la sensul catre Platinia si de acolo Clinicilor. Astfel se pune intrebarea daca Cardinal si/sau sensul de la Platinia duc acest trafic de dimineata spre centru?

klax187

Intentia e si ca "acest trafic de dimineata" sa fie limitat.

Ce nu imi place la reorganizarea curenta e ca se va creea trafic foarte mare pe Cosbuc, intre Parcul Central si Parcul de copii de langa Stadion. Acea portiune trebuia protejata cumva si prioritizat traficul pe Aleea Stadionului (pana se realizeaza strapungerea de pe Otelului in Calea Manastur).

De asemenea, cum am spus cateva posturi mai sus, cred ca se reconfigureaza traseul liniei 30 pt ca au fost mutate statiile de pe Cosbuc. Asta ar presupune timpi in trafic muuult mai mari in directia Grigorescu - Centru.

prd.marius

Total de acord cu ce spui klax197.

Traficul pietonal in zona respectiva e la cote maxime tot timpul.
Acum sa cresti si traficul auto in zona, nu face prea bine nimanui.

qionescu1

Nu se asteapta strapungerea Otelului si Uzinei Electrice si nu cred ca ar avea de ce. Benzile dedicate de pe Motilor vor aparea dupa constructia intersectiei de la Platinia si legatura cu Zorilor prin strada Marginasa. Legatura e asteptata de extrem mult timp si va aduce beneficii substantiale pt trafic, avand pentru prima oara legatura directa intre Zorilor si Grigorescu evitand astfel centrul sau Manasturul.

Din pacate primaria s-a limitat doar la cateva zeci de metri pe strada Marginasa exact cat sa rezolve problema intersectiei in rest mai sus spre Zorilor nu are niciun plan.

Ori exact asta e marea problema, vedem ca se merge pe etape (ceea ce e normal) insa nu stim, cu tot PMUDul daca s-a ales o strategie, care e asta, ce presupune si in cat timp se va implementa.

Europiu

Discuțiile voastre sunt foarte interesante dar pe mine mă doare inima să văd că vorbiți despre străzi de care nu am auzit...  :)
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

dumghen

Nu stiu daca a mai fost, scuze daca s-a repetat. Se vede ce e in plan la nivel de infrastructura: http://clujpug.ro/ Cu hasurarea rosie se vede ce e spatiu de servitute publica.