[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

alexV

Islazului... strada pe care treceau toate tirurile tranzitand DN1 prin Cluj, inainte sa fie A3 - asta care incepe de nicaieri si duce nicaieri

Bogdan_Cluj

Am trecut ieri cu bicicleta pe la cateva santiere din Cluj.
Pe Ilazului nu am facut poze, sunt cam la acelasi stadiu cu ce s-a postat mai sus. Lucreaza la trotuarul de pe partea dreapta (cum se merge spre Floresti), dar nu l-au spart pe tot (deocamdata). Si au raschetat cele doua benzi + parcarile de pe aceeasi parte de la semaforul de la Big pana la cel de la sensul giratoriu cu linia de tramvai. In sensul giratoriu Islazului - Campului stationau utilaje de asfaltat (dar cred ca pentru strada Campului ... aici o sa revin cu poze de acolo). Din ce observ eu pe Islazului nu cred ca o sa schimbe bordurile ... cel putin asa pare la acest moment.

Revin mai incolo cu poze de la celelalte santiere. Stay tuned :)

vladb

La santierul de la Sfantul Ion s-a turnat primul strat de asfalt astfel: cam jumatate din distanta baza Unirea - restaurant Roata (intreg santierul) pe ambele benzi + o banda (cea spre Faget) dintr-un capat in celalalt. Azi cred o sa fie asfalt complet dintr-un capat in celalalt. Se circula la paleta...

Bogdan_Cluj

Strada Campului, ieri ora 20.30:

Se lucra la intersectia cu Mehendinti, mai spargeau din asfaltul vechi, il nivelau ca sa poata turna pe cel nou:

Au finalizat si trotuarul de pe dreapta (spre sensul giratoriu) de cateva zile

Este "raschetat" pe ambele parti + turnat asfalt pe zonele rezultate din micsorarea trotuarelor. Singurul lucru pe care il mai au de facut este asfaltarea stratului de uzura. Dupa cum ziceam mai sus, erau utilaje de asfaltare in zona. Estimez ca in cateva zile (daca nu chiar azi) o sa toarne asfaltul pe intreaga portiune modernizata a Campului:

dragos76

fără stâlpișori puși pe trotuare nu o să rezolve prea multe. mașinile vor parca parțial pe ele, și partial pe B1, așa că tot nu se va putea circula pe 3 benzi, cum e intentia.

Bogdan_Cluj

Piata Unirii - latura nordica (cea cu MyWay)

Din cate am inteles se micsoreaza trotuarul pentru cabenzile sa fie aliniata cu benzile de pe Memorandumului si cele de la Sora, sa nu mai fie "cotire".
Nu am prins in imagine (sorry) dar trotuarul pare ca o sa fie foarte ingust. Estimez ca o sa fie cam pana la plasa verde, poate jumatate de metru mai lat. Era plantat un stalp pentru semaforul de pietoni dar nu apare in poza.

Bogdan_Cluj

Si bonus:
1. Parkingul de pe Clinicilor (BCU) pare sa stagneze. Nu am sesizat nici un advans. Mi se pare o prostie sa tii echipamentul acela acolo si sa nu il folosesti.

2. Bretelele sudice de la podul Calvaria, si trotuarele aferente:

Breteaua de la Bila spre sensul giratoriu de sub pod: bordurile sunt puse, trotuarul pare aproape pregatit pt asfaltare

Breteaua dinspre sens spre semaforul cu Campului: se lucreaza doar in partea de sus, dar se lucreaza mult la trotuare. Sunt in stadiu de "spargere" a trotuarelor. La bretea s-au pus bordurile (aproximativ 100m).

ciprebbe

Tot la trotuare si borduri se lucreaza si pe Dorobantilor, de la C.J. pana in capat spre ex Cehoslovaciei.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

raulbogdan23

@BogdanCluj

Ieri seara deja erau montati stalpii de iluminat si cei de la CTP lucrau la mutarea liniilor de trolebus.
Trotuarul pare sa fie mai lat dupa pozitia stalpilor de iluminat decat ziceai tu @BogdanCluj

ladposta

mersi pentru informatii raulbogdan.

nu ai si o poza cumva? mersi

Bogdan_Cluj

De pe pagina de FB a lui Dan Tarcea:

"Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrări de modernizare a străzilor şi trotuarelor, în cartierul Mănăştur, pe strada Grigore Alexandrescu. Termenul final de execuţie al acestor lucrări este data de 15 septembrie 2017 şi costul lor se ridică la 1.800.000 lei fără TVA."

https://www.facebook.com/pg/dan.stefan.tarcea/photos/?tab=album&album_id=1946349212245355

Bogdan_Cluj

Marti, ora 18.30 Strada Campului era asfaltata (iar utilajele erau plecate din zona)

Avea dreptate cineva care zicea mai sus ca o sa fie problema cu masinile parcate daca nu se pun stalpisori. Si sunt curios cum traseaza benzile, o sa fie doua benzi spre sensul giratoriu sau dinspre sens?

BONUS: azi dimineata pe strada Islazului (capatul de langa sensul giratoriu) ... trotuarul era asfaltat. Nu am vazut cat de mult ca eu am virat spre Kaufland. De cateva zile au "raschetat" pe o parte si intre sensul giratoriu cu Campului si semaforul de la Big.

dragos76

Eu mă gândesc că vor fi două benzi către intrarea în giratoriu. Asta va ajuta ca cei care fac dreapta, spre zorilor, să iasă mai repede, deci teoretic o degrevare mai mare a traficului de pe câmpului, dimineața. O să fie distracție dacă banda din dreapta o să fie folosită și de cei care vor să meargă în continuare pe câmpului (și sunt convins că o să fie destui "grăbiți"), deoarece se iasă tot în o bandă de circulație, și se va gâtui acea ieșire.

Oricum, rușine primăriei că nu au luat în calcul pt acest proiect și stâlpii de blocare a trotuarului. Din nou, tipic pt Cluj se fac lucruri doar cu jumătate de măsură.

mvmocanu

^

I-au luat. Acum sunt in proces de montare a lor. Au fost montati si inainte de a se largi.

dragos76

Ok, atunci îmi cer scuze dacă am acuzat fără motiv :)