[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

nicolaem

Legat de reabilitarea strazii P Maior.
Solutia propusa are 3 benzi pe sens. Ambele intrari pe o singura banda, iar la jumatea strazii se schimba pentru iesiri pe 2 benzi.
Deja functioneaza asa, si desi e vara si trafic redus, se creaza un dop pe intrarea dinspre Motilor. Chiar si autobuzele sunt blocate inainte sa intre pe banda dedicata.
Nu credeti ca ar fi mai bine 2 benzi pe sensul Motilor-Lucian Blaga si doar una pe sens invers?
Traficul e evident mai mic pe relatia S-N.

csebi24

Daca scoti doua benzi dinspre piata, tare mi ca blochezi acolo. Este destul de mult trafic si pe S-E, mai ales ca cam tot ce coboara din zorilor spre Parcu Central, Grigorescu pe acolo merge.

TheStig

^
De acord cu @csebi24, acum cativa ani, cand stateam in Zorilor, coboram dimineata pe V. Babes si era destul de aglomerata P. Maior pe directia respectiva, iar dupa masa cand Motilor e blocata spre Floresti, am observat de multe ori ca se facea coloana pana in Piata Lucian Blaga, si pe P. Maior. In plus, cat timp au fost 2 benzi dinspre Motilor, tot timpul erau smecheri care se bagau pe banda de bus (obligatoriu inainte) sa faca dreapta si autobuzele nu mai reuseau sa prinda verde din cauza lor.

nicolaem

dar nu scoti acea banda. Acum e o banda din ambele sensuri. care la final devine 2 pentru o incadrare mai usoara.

Daca analizam conflictul de trafic:
-De pe babes coboara 2 benzi, o parte din masini merg spre centru ( o banda) o parte intra pe Maior ( o banda)- deci ai 2 iesiri
-De pe motilor vin 2 benzi, care fac ambele dreapta obligatoriu pe maior, pe o singura banda. - ai o singura iesire.

E disproportionat traficul acolo. Ca e aglomerat si pe unde zice csebi e adevarat, dar analizez strict daca vobim de egalitate intre cele 2 directii.

klax187

Din cate vad in screenshot-ul tau, de pe Motilor s-a reconfigurat si ramane o singura banda catre Petru Maior.
O banda pe langa statia de taxi o "revendica" autobuzele.

Vorbesc prostii... eu ma refeream la modificarea de pe Memo.

nicolaem

pe motilor au vopsit in desen inainte de semafor cu rosu banda de bus.
Dar situatia actuala e asa:
la semafor pe motilor cele 2 benzi  de masini nu au fizic loc sa se incadreze pe prima banda. si autobuzele oricum raman blocate intre masini mult in spate la ce e desenat rosu acolo. Nu au cum sa incapa toate din motilor pe o sg banda pe P maior.

Asta din cauza ca au taiat o banda ca safaca piste de biciclete. Asta e rezultatu:

ciprebbe

Trebuie sa intelegeti ca asta va fi directia in oras, ingustat benzile de masini , facut piste de bici si benzi dedicate CTP. Eu salut si sustin o astfel de initiativa.
E posibil ca pe Motilor sa faca banda dedicata pt bus mult mai lunga.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

neobluenet

Pe Motilor s-ar putea face banda dedicata de bus de pe acum pe directia Manastur -> Centru de la intersectia cu Cosbuc pana la Primarie. Acolo functioneaza deja configuratia asta pentru ca pana la statia de la spitatul de copii se merge pe banda 2 ca sa poti depasi bus-urile si apoi pe banda 1 ca pe banda 2 trece tot transportul in comun.

nicolaem

ciprebbe, eu nu zic sa nu fie banda de biciclete. alta problema incercam sa arat.
Doar modul de trasare a celor 3 benzi ramase pe Maior.

Manodragon

pana cand oamenii nu o sa inteleaga ca trebuie sa renuntam la masina in centrul orasului acel rosu pe care ni-l arati nu va disparea.
intre timp, se fac piste de biciclete si benzi de bus pentru cei care inteleg asta.

dragos76

Cred că nu l-ați înțeles pe nicolaem: 2 > 1 :).

Deci dacă ai două benzi pe Moților și ambele au obligatoriu dreapta pe P Maior, cu o singură bandă, o să blochezi traficul. Și problema cea mai mare e de fapt că se blochează autobuzele, care încep să aibă bandă dedicată doar cu 50 de m înainte de intersecție, ca bandă de stocare la semafor (și pe aia nu o respecta nimeni înainte, oricum). Traficul pentru autobuze se bloca oricum și înainte, când erau totuși două benzi pe P Maior, deci va fi și mai grav acum.

Și eu cred că cel mai bine ar fi ca să se facă bandă dedicată pe direcția centru de la intersecția cu Coșbuc.

ciprebbe

@nicolaem
Te-am inteles iar modul de trasare de pe Maior e corect. Se intra cu o banda (te deplasezi), se sta la semafor pe doua.
E foarte usor de remediat situatia de pe Motilor cu prelungirea marcajului pt bus sau aparitia benzii dedicate de la intersectia cu Eminescu cu banda dusa langa ax si verde la bus cand pleaca de la intersectie(Eminescu/Motilor) pentru a se incadra pe banda lui.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe