[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

neobluenet

In santul din fata bisericii s-au gasit niste morminte si cateva ramasite umane. In momentul de fata arheologii studiaza ce e pe acolo, dar nu se pot grabi foarte tare.

Bogdan_Cluj

Lucrari Sf. Ioan 05.05.2017

Fata de ultimul update (de aici) au avansat cu rigola pana la intersectia cu drumul ce vine dinspre Floresti si au avansat si cu cu terasamentul pentru trotuar si pista de bicicleta.

Pana aici au ajuns cu rigolele. In dreapta se vede parapetul si drumul ci vine din spatele Polusului. Lungime totala realizata 450m, harta aici

In rest este ca in ultima filmare.

ciprebbe

Încep lucrările de lărgire a străzii Câmpului. În câteva zile, zeci de utilaje vor împânzi zona.

viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că lucrările de lărgire a străzii Câmpului încep în 15 mai

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/58161-incep-lucrarile-de-largire-a-strazii-campului-in-cateva-zile-zeci-de-utilaje-vor-impanzi-zona-cum-va-fi-afectata-circulatia
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

kumar

Şantierul din Unirii, gata în preajma Zilelor Clujului.

,,Pentru 21 mai era anunţat termenul de finalizare. Am avut nişte chestiuni neprevăzute, s-au descoperit vestigii arheologice şi a durat o lună până am obţinut avizele de la Comisia Naţională a Monumentelor Istorice de la Bucureşti. Timp de o lună nu s-a putut lucra. Pe cealaltă parte, constructorii sunt în avans, mai rămâne nefinalizată partea de la intrarea în biserică. În cel mai rău caz, de Zilele Clujului nu va fi gata zona de la intrarea în biserică. Dar după ultimele discuţii cu constructorii, e posibil ca şi partea respectivă să fie totuşi terminată. Constructorii s-au mişcat foarte bine, îi felicit, au făcut un lucru de bună calitate. Sunt plantaţi şi copaci, cu diametrul de cel puţin 34 de milimetri la tulpină, două rânduri", a declarat viceprimarul.

Într-o postare pe Facebook, edilul Emil Boc susţine călucrările din Piața Unirii (latura de Vest) vor fi gata pe 20 mai, cu excepția șantierului arheologic amenajat pe tronsonul din fața Bisericii Sf. Mihail, unde lucrările se vor încheia în preajma Zilelor Clujului.

''Latura de Vest a Pieței Unirii devine astfel zonă pietonală (cu acces auto ocazional pentru aprovizionare), cu o lungime de 196ml. Suprafața aproximativă modernizată este de 12.000mp, în lungime totală de 725 ml. De asemenea, au fost plantați 11 copaci și amplasați 34 de stâlpi de iluminat public și ornamentali. Totodată, vor fi montate două chioșcuri multifuncționale, alături de cele șase terase care se vor deschide după finalizarea lucrărilor", punctează edilul.

Proiectul de pietonalizare a Pieţei Unirii a fost gândit de arhitecţii de la Planwerk şi este realizat în etape. Prima a fost marcată de modernizarea laturii nordice a Bulevardului Eroilor, respectiv a zonei din jurul bisericii Sf. Mihail. Actualele lucrări, începute anul trecut cu laturile sudică şi estică, sunt realizate de societatea ARL SRL.

Valoarea lucrărilor este de 1.428.000 lei + TVA.

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/santierul-din-unirii-gata-in-preajma-zilelor-clujului-asigura-edilul-galerie-foto--158753.html

Bogdan_Cluj

Piata Unirii (latura de vest)
Nu am mai ajuns sa fac poze lucrarilor, dar .... a aparut pe FB un clip postat chiar de autoritati. Nu se vede in clip, dar probabil partea din fata catedralei inca nu este finalizata.

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/videos/1365582996863855/?hc_ref=NEWSFEED

ciprebbe

Ieri am treut prin zona cu masina, nu am fost foarte atent, dar parea finalizata.
E-republik

csebi24

Am fost eu pe acolo vineri. E aproape gata, mai aveau de lucru putin in partea de nord la parcare in zona in care era iesirea din parcare. in rest parea totul gata.

ciprebbe

E gata si acolo, acum mai lucreaza pe colt la Melody.
Sper ca vor pune bariera la accesul pt aprovizionare (este lasat loc) si se vor monta stalpisori intre parcare si piata (azi am vazut un viteaz care urca bordura de granit sa plece fara sa plateasca). Politia locala e pe pozitie insa nu poti sa ii ti mereu acolo.
Pe roman trebuie sa il blochezi fizic, altfel doar cu bun simt si civilizatie nu il educi.
E-republik

Bogdan_Cluj

Drumul Sf.Ioan 02.06.2017
Au avansat cu rigola pana aici

Iar aceasta poza este facuta 100m mai jos (adica mai inspre restaurantul Roata), cam de aici. Se observa cat au continuat si cu terasarea trotuarului si a pistei de biciclete.

Nu am mai continuat pentru ca eram cu bicicleta si era un praf insuportabil. Mai astept 2-3 saptamani si o sa fac o filmare pe tot traseul.

Bogdan_Cluj

Piata Unirii - vest

Aici mai au de mutat doar un stalp care sta pe traseul viitoarei piste de biciclete (cel putin eu asa cred ca o sa fie pista de biciclete. Spun asta, datorita orientarii dalelor pe un anumit "culoar" (de dupa trecerea de pietoni de la clopot si pana la acest stalp) si datorita modului cum au continuat cu asfaltarea, in panta fara "prag/treapta").

Bogdan_Cluj

Si pentru ca turneul santierelor sa fie complet, bonus ... strada Campului (largire la trei benzi):
Traseul pozat: de la intersectia cu Mehedinti pana aproape de magazinul Denver. Pozele au fost facute vineri seara in jurul orei 19.00 cand inca se lucra in zona intre sensul giratoriu si Denver.
(harta aici)

Prima poza: de la intersectia cu Mehedinti.
Pe partea dreapta (cum se merge spre oras) pe tot traseul inca se lucreaza, bordurile sunt asezate aproape 100%, mai au de lucru la terasament si apoi sa asfalteze.

A doua poza: pe partea stanga pe aproape tot traseul s-a finalizat trotuarul cu asfaltare cu tot. Mai raman doar de plantat copacii. Se paote observa cat de mult au "mancat" din trotuar pentru largirea strazii. Cam pe tot traseul largimea este aproximativ aceeasi. In schimb pe partea cealalta au "mancat" cam 1/4, maxim 1/3 din cat eu luat de pe aceasta parte.

A treia poza: intoarcere 180 grade, vedere spre intersectia cu Mehedinti.
Asa arata trotuarul iar frecventa viitorilor copaci este (dpmdv) destul de buna.

ladposta

kumar

Un trotuar din Piaţa Unirii se îngustează. Apare în schimb altul nou

Lucrările din Piaţa Unirii s-au reluat şi vor fi complet finalizate peste trei luni, anunţă Primăria. În această săptămână au început lucrările la latură nordică a Pieței Unirii, ultima rămasă nemodernizată: se lucrează la reamenajarea trotuarului și a carosabilului. Trotuarul va fi îngustat pentru alinierea benzilor de trafic cu cele care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. De asemenea, se va realiza un nou trotuar pe partea cu parcarea și se vor înlocui stâlpii de iluminat public.

După finalizarea lucrărilor din Piața Unirii, urmează să fie amenajată o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, din Mărăști (Biserică Sf. Petru) până la primărie. Se vor planta tei, la fel ca și pe celelalte laturi ale pieței. Termenul de finalizare a lucrărilor este de trei luni. Valoarea estimată a lucrărilor pe această latură este de 1.030.063 lei fără TVA.

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/un-trotuar-din-piata-unirii-se-ingusteaza-apare-in-schimb-altul-nou--160134.html

kumar

A început şantierul pe strada Islazului

Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrări de modernizare a străzilor şi trotuarelor, dar şi de reorganizarea circulaţiei în cartierul Mănăştur, pe strada Izlazului. Termenul de final de execuţie al acestor lucrări este data de 10 septembrie 2017.
,,E o lucrare mare acolo, pentru că se va face o reorganizare totală. Se va lucra la partea de trotuare, se va face un sens giratoriu, la intersecţia cu strada Mehedinţi, iar parcările oblice vor fi înlocuite cu parcări la bordură.
Se vor pierde câteva locuri de parcare, dar în zonă sunt puţine abonamente. Izlazului are patru benzi, dar se folosesc doar două, din cauza parcărilor. Dimineaţa se creează ambuteiaje. Este o stradă importantă, una dintre ieşirile către oraş ale celui mai mare cartier din Cluj", a subliniat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.
Mai există un alt şantier care urmează să se deschidă în Mănăştur. Este vorba despre intersecţia dintre Calea Mănăştur şi Câmpului, unde urmează să se realizeze de asemenea un sens giratoriu. Ca o idee nouă, primăria a anunţat că şi aici se va lărgi Câmpului cu o bandă, care va juca rolul de bretea.
Cei care vin dinspre hipermarketul Kaufland vor putea vira dreapta, spre centru, fără a mai intra în sensul giratoriu. În plus, Calea Mănăştur ar urma să fie lărgită la cinci benzi, dar acest proiect nu are încă termene concrete de execuţie. Şi aici, cei care vor pune în operă directivele municipalităţii vor fi tot cei de la Regia Autonomă a Domeniului Public.

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/a-inceput-santierul-pe-strada-islazului-foto--160410.html

dragos76

Am observat că se lucrează la înlocuirea bordurilor pe A. Mureșanu și Zrini (cel puțin pe ceva porțiuni). Știți ceva dacă acolo se lucrează doar ca niște lucrări de "întreținere", sau chiar e un prim pas pentru reabilitare?