[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bogdan_Cluj

S-a pus in dezbatere bugetul general Cluj Napoca 2017. Pe mine personal ma inspaimanta saltul bugetului pentru cheltuielile de functionare
https://clujeuropean.com/2017/03/04/buget-general-cluj-napoca-analiza-multianuala/

Cat despre transporturi se va investi in:
1. Demararea unui nou program multianual de modernizare a infrastructurii rutiere care sa cuprinda si strazile din noile extinderi ale orasului.
2. Introducerea in circulatie a 8 noi troleibuze si achizitia publica a altor mijloace de transport in comun noi: 50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai si 10 autobuze electrice.
3. Crearea de benzi dedicate pentru transportul in comun pe axa est-vest, intre Bulevardul 21 Decembrie 1989 si Calea Motilor.
4. Mentinerea gratuitatilor la transportul in comun pentru pensionari, studenti si elevi.
5. Finalizarea unui parking suprateran si inceperea lucrarilor de constructie la cel putin 3 noi parkinguri.
[]
8. Finalizarea etapei a doua a reabilitarii Pietei Unirii si pietonalizarea laturii de vest.
(sursa)

Putem spera ca o sa fie tot orasul un santier si sa potam aici zilnic?  :)

TibiV

^

Nu este "de la ei".
Pur si simplu este rezultatul aplicarii noilor legi (nu vreau sa spui ale cui...) privind salarizarea personalului din administratia publica locala...
Unde'i lege, nu'i tocmeala...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Bogdan_Cluj

Ai dreptate, este din cauza noilor legi (cel putin ultimul salt de pe grafic).
Dar problema este ca si in restul anilor au crescut destul de vertiginos. Ii drept ca anul acesta a "saltat" cel mai mult, dar si pana acum a crescut constant si "abrupt" (cu exceptia lui 2012).
Din 2012 a crescut cu ~50 mil pe an, iar anul acesta cu ~225 mil.

Daca anul acesta nu aveam un excedent de 300 mil, bugetul de investitii avea doar ~140 mil.

Bogdan_Cluj

Si la intoarcere m-am oprit si la lucrarile de la Piata Unirii, latura Vestica:
- trotuarul din partea cu Diesel este in proportie de 70 finalizat
- s-au plantat arbori
- s-au tras alimentari si pana pe partea cu Catedrala
- era un sant imens (1,5m latime, 1,5m adancime) din fostul drum auto si pana la intrarea in catedrala, dar (nu stiu de ce) era semn cu "fotografiatul interzis". Asa ca nu o sa pun poza facuta in acea zona :)

csebi24

Legat de pod, nu trebuia sa fie gata prin februarie, iara o sa fie intarziere cu lunile si traficul din zona e dezastru.
Legat de pietonala din Unirii, mi se pare ca baietii se misca foarte bine, saptmana trecuta nu era pus pic de pavaj si eu am ramas surprins cand am trecut vineri pe acolo.

Bogdan_Cluj

Am trecut pe strada Sf. Ioan ca sa vad cum stau cu lucrarile. Nu s-a schimbat mare lucru de la filmarea din iarna:
- este pus primul strat de asfalt de la Bucium pana dupa ce se termina blocurile pe dreapta
- este ridicata bordura si nivelul terasamentului trotuarului  - cam 1/4 sau 1/3 din lungimea totala a lucrarii, incepand din celalt capat (restaurant Roata) + un inceput timid de lucru la rigola (cativa zeci de metrii)
- in rest este doar balast tasat si o gramada de praf. Erau o gramada de oameni cu copii mici, cu biciclete care incercau sa merga spre Faget iar masinile care treceau ridicau praful. Groaznic.

O imagine de langa restaurantul Roata, privire spre zona Polus. La cat de lat este trotuarul sunt 99% sigur ca o sa fie si pista de biciclete (dubla) si trotuar ingust (cum este si pe strada Faget)

Bogdan_Cluj

neobluenet

Noile lumini din partea vestia a Pietii Unirii. Foarte interesant e faptul ca au lumina calda, nu rece ca ledurile de pe Memorandumului.

Bogdan_Cluj

Am avut curiozitatea sa vad cat avanseaza intr-o saptamana la Drumul Sf. Ioan, mai ales ca se lucreaza la rigole si la trotuar/pista biciclete si acolo este usor de urmarit progresul. Am facut o filmare dar mai dureaza pana sa o procesez, asa ca adaug cateva imagini pana atunci.

Sunt curios ce zic ce din domeniu, este bun ritmul? Mentionez ca exact acum o saptamana nu erau decat pregatite "cofragele" pentru aproximativ 5 sectiuni din rogola (vezi imagine mai sus).

Mentionez ca azi (sambata) nu se lucra.
In schimb se lucra la parkingul BCU. Erau aproximativ 4-6 muncitori si foloseau si macaraua.

Bogdan_Cluj

Si am terminat si clipul video "Status lucrari Drum Sfantul Ioan - 08.04.2017":

TibiV

Nu stiu daca se misca "cu talent", dar important este ca "se misca"... ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Bogdan_Cluj

Pt ca vineri, pt ca plimbare cu motocicleta, pt ca pauza de sarbatori, pt ca status lucrari  :D

Am trecut iarasi pe la Sfantul Ioan.

La carosabil si bordurinu au lucrat nimic in aceasta saptamana

La rigole au lucrat ceva: saptamana trecuta erau cu rigolele in clipul de mai sus la secunda 57, iar saptamana aceasta au mai lucrat pana in dreptul banerului de pe stanga si al stalpului de pe dreapta de la minutul 1:02 -> 150m intr-o saptamana

La terasamentul pistei de biciclete (si al trotuarului) au mai lucrat de la minutul 1:23 pana putin dupa minutul 1:43 (udeva dupa curba de dupa compactorul din fundal) -> aproximativ 300m intr-o saptamana

Bogdan_Cluj

Piata unirii Est 17.04.2017:

1. Partea cu Diesel este aproape finalizata, mai au de lucru la capete. Lipseste partea din mijloc intre cele doua scurgeri.

2. Partea cu piata/catedrala este la fel aproape finalizata, mai au de lucru putin in capatul cu libraria si langa catedrala unde inca mai exista acel sant imens.

3. Si o poza cu "terasarile" intre nivelul trotuarului de langa cladiri si nivelul pietei

Bogdan_Cluj

O sa inceapa lucrarile in Manastur,
"Este vorba despre sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Câmpului şi Calea Mănăştur, respectiv despre lărgirea la trei benzi a străzii Câmpului, sectorul cuprins între Izlazului şi Mehedinţi."

Din pacate bretelele din sensul giratoriu existent nu se vor face: "Deşi s-a anunţat realizarea a două bretele, acestea nu vor fi realizate deocamdată. Acestea ar fi trebuit amenajate în zona sensului giratoriu Izlazului - Câmpului - Frunzişului, legând Izazului de Câmpului şi Câmpului de Frunzişului. ,,Situaţia juridică a terenului nu ne permite în momentul de faţă să realizăm acele bretele"

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/incep-lucrarile-in-manastur-ce-se-schimba--158150.html

Bogdan_Cluj

Am avut ceva treaba in centru si am facut cateva poze la Piata Unirii - est

Mai au de lucru la ambele capete:

Chiar la mijloc au asezat si piatra cubica pe partea centrala.

Loc unde ar urma (cred) sa vina un copac + in stanga inca este santul acela adanc din fata catedralei (pe care exista semnul cu fotografierea interzisa, nu stiu de ce, dar am zis sa nu fac poza chiar in acel sant)

Si bonus ... se lucra si pe partea de vest, langa Melody, continuau lucrarile incepute anul trecut dinspre capatul cu clopotul