[CJ] Poduri si pasaje in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, February 12, 2014, 04:14:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ijwtsh

Poze facute ieri in jurul orei 8, mi-a fost lene sa le uploadez O:-)

Powered by API/PUM imgur uploader

La Rasaritului (tot ieri) se miscau incetut, lucrau la armaturi (sper ca n-am gresit termenul). De acolo nu am poze.

ijwtsh

Fara poze, dar pe Podul Rasaritului avem beton. :)

neobluenet

Am trecut sambata pe la podul de pe strada Rasaritului si au finalizat placa de suprabetonare de pe partea centrala. Trotuarele nu au predale inca si acestea nu sunt sosite la santier.

(GPS)

(GPS)

La podul Portelanului se lucreaza la sudarea structurii metalice. Aceasta a fost "asamblata" pe malul sudic si probabil ca dupa ce va fi terminata sudura, acesta va fi lansat pe malul celalalt precum podurile de pe CF dintre Deva si Arad. Nu am facut poze pentru ca arata cam ca si in poza de mai sus, singurul lucru nou e ca a aparut un element de ghidare in capatul nordic, cam cum erau cele de la podurile CF.

RobertH

Podul Portelanului - update lucrari

Andrei.Cora

Podul a fost montat pe poziție, deși nu cred că este poziția finală, în momentul de față calea de rulare de pe pod este mult mai înaltă decât drumul existent.

ijwtsh

gicu

survola

Credeam că întrebați de ce e atât de urât?  :o 

Andrei.Cora

ijwtsh

Dimineata tare cetoasa azi. Au inceput sa sparga asfaltul vechi.

Presupun ca si ce se vede in poza asta (oamenii cu aparatura (care face ce?, permiteti-mi sa-ntreb, sunt necunoscator) si marcajele de pe drum) tine tot de proiect, nu? Ma gandesc ca traseaza noua forma pe care o va avea intersectia.

ijwtsh

Emil Boc pe Facebook

QuoteCluj-Napoca: Podul Porțelanului - mobilitate urbană sustenabilă pentru clujeni. Investiție de peste 2,2 mil. euro în infrastructură. Stadiu lucrări: 70%
Am verificat șantierul obiectivului de investiții ,,Pod peste râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului în municipiul Cluj-Napoca". În ultima săptămână a fost lansată calea de rulare a suprastructurii, structura metalică fiind pusă acum în poziția finală. Lucrările avansează conform graficului. La această dată, stadiul lucrărilor la Podul Porțelanului este de 70%.
Urmează montarea predalelor (cofraje) în vederea turnării plăcii de beton. Ulterior se va realiza hidroizolația podului, turnarea straturilor de asfalt, realizarea rosturilor de dilatare la capetele podului și amenajarea rampelor de acces pe pod. Potrivit estimărilor actuale, lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul anului.
De asemenea, Primăria va amenaja intersecția străzilor Nădășel - Alexandru Sahia pe malul stâng, iar pe malul drept va fi finalizată amenajarea pentru racordarea cu str. Porțelanului, conform soluției avizate.
Noul pod are următoarele caracteristici:
- lungime de 62 m
- circulația va fi asigurată pe două benzi cu lățimea carosabilului de 7 m
- trotuare de 1,2 m lățime vor fi amenajate pe ambele laturi
- pistă pentru biciclete
- sistem nou de iluminat public și arhitectural.
Proiectul podului presupune și reconfigurarea circulației în zonă.
Reamintesc că durata de viață a podului este de 100 de ani. Angajamentul Primăriei municipiului Cluj-Napoca pe termen mediu și lung este de a implementa proiecte care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă: crearea de noi piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul în comun, infrastructură pentru vehicule electrice.
Executantul lucrărilor este Asocierea Freyrom SA - Procons Group. Valoarea proiectului este de 10.989.213,50 lei (fără TVA).

ijwtsh

Se misca rapid baietii. Poze de azi, in jurul pranzului.

Aparent nu mai e nevoie de acei suporti.

Cat de ok e pe ce sta podul aici? :lol: