[CJ] Poduri si pasaje in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, February 12, 2014, 04:14:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ijwtsh

M-am plimbat totusi azi pana in zona. Poze facute in jur de 12:30.

Powered by API/PUM imgur uploader

raulbogdan23

Quote from: ijwtsh on August 23, 2022, 04:59:32 PM

Azi 3 septembrie culeea de pe partea dreapta a sensului de curgere era finalizata. Fara poze.

ijwtsh

Vin eu cu pozele. Sunt facute ieri, 7 septembrie, in jurul orei 20.

RobertH

Podul Portelanului - update lucrari

endre.kemenes

Conform stirelor, podul Portelanului a ajuns la 45% si "este in grafic sa fie terminat anul acesta": https://www.zcj.ro/administratie/stadiul-lucrarilor-la-podul-portelanului-se-apropie-de-jumatate-boc-in-inspectie-pe-santier--237496.html

Numai mie mi se pare o mica neconcordanta intre 45% si a fi terminat anul acesta?

QuoteStadiul lucrărilor la Podul Porțelanului se apropie de jumătate. Boc, în inspecție pe șantier

Lucrările la Podul Porțelanului din Cluj-Napoca se desfășoară conform graficului de implementare, iar stadiul este de 45%, a anunțat primarul Emil Boc.

,,Proiectul va fi finalizat anul acesta. Astăzi (luni - n.red.) am fost în vizită de lucru pe șantierul de la Podul Porțelanului (obiectivul de investiţii ,,Pod peste Râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului în municipiul Cluj-Napoca").

Lucrările se desfășoară conform graficului de implementare, stadiul este de 45% urmând ca luna aceasta să fie poziționate traversele. Noul pod de 62 m va asigura circulația pe două benzi cu lățimea carosabilului de 7 m și trotuare de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Proiectul cuprinde și amenajarea unei piste pentru biciclete cu o lățime de 2 m. Va fi instalat un sistem nou de iluminat public și arhitectural.

Durata de viață a podului este de 100 de ani. Proiectul presupune și reconfigurarea circulației în zonă. Executantul lucrărilor: Asocierea Freyrom SA-Procons Group. Valoarea proiectului: 10.989.213,50 lei (fără TVA)", a transmis edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Lucrările sunt executate de firma bucureșteană Freyrom SA, filiala din România a Grupului francez FREYSSINET, care se ocupă din 1996 de construirea și reabilitarea lucrărilor de transport rutier și feroviar: poduri, tuneluri, stabilizări de pământuri, etc

gicu

E o lucrare foarte mică. Poate fi finalizată. Suntem obișnuiți noi cu procentele și duratele de la autostrăzi  :D

endre.kemenes

^ Stiu ca nu e o lucrare foarte mare, dar contractul a fost semnat in mijlocul lui aprilie candva pe 4 luni de proiectare si 7 de executie. Asta ar da deadline in martie 2023. Pe forum primele poze au aparut in mijlocul lui iulie, deci hai sa zicem ca au trecut mai repede de proiectare si erau deja in teren. Din iulie 7 luni de executie ar da tot in ianuarie.

Acum daca in 2 luni jumate au ajuns la 45%, atunci sa zicem ca in inca 3 ar putea termina, ceea ar fi mijlocul lui decembrie. Nu zic ca nu-i posibil, dar cunoscand afirmatiile lui Boc si scuzele gasite dupa aia, eu raman sceptic cu deschidere in anul asta.

TibiV

@endre.kemenes,

Un contract este un contract.
(Bine, ca CNAIR/ex-CNADNR nu prea cunoaste notiunea - asta este alta poveste...)

La voi constructorul se misca foarte bine.
Nu uita ca si oferta financiara a fost facuta (inclusiv) pe baza duratei de executie.

Probabil au existat oferte de 2 ori mai rapide, si de 4 ori mai scumpe...(

Parerea mea: sa fim bucurosi cand lucrarile se termina in timpul licitat.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

neobluenet

Povestea asta cu "e gata anul asta" am auzit-o si la podul de pe Rasaritului, facut de acelasi constructor, care dupa ce a pus predalele a disparut din santier. Este o gramada de fier acolo, adus cand au sudat partile metalice, iar de cateva luni singurul care munceste e paznicul. Au mai aparut muncitorii acum vreo 2-3 luni cand a venit Boc si s-au pozat, in rest pauza. Sunt curios cand li se "termina benzina" si pe santierul acesta.

nicolaem

informativ, termen de finalizare pod Rasaritului e abia iunie 2023.

s-a mai discutat, constructorul avand 2 lucrari mici in zona s-a mobilizat pe cea care trebuie terminata prima.
cum zicea si Tibiv, termenul ala e tot ce conteaza, restul declaratiilor nu is au locul aici avand in vedere ca stim ce zice contractul.

ijwtsh

gicu

Cele două ferme metalice au fost aduse în șantier pe bucăți și vor fi sudate pe poziție. Aseară era finalizat eșafodajul pentru suținerea temporară a fermelor pe jumătatea sudică a albiei, acolo unde și culeea e finalizată.

ijwtsh

ijwtsh

Poze facute azi dimineata. Prima la ora 8, celelalte 3 la ora 9. Se poate vedea diferenta de o ora la structura metalica a podului.