[CJ] Poduri si pasaje in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, February 12, 2014, 04:14:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

RobertH

ijwtsh

De cand au pus scheletul se misca foarte incet. Muncitori putini.

alexV

Ar putea sa termine mult inainte de 6 mai 2023, data scrisa pe panou.

RobertH

https://www.monitorulcj.ro/monitorul-cartierelor/100653-lucrari-impresionante-la-podul-portelanului-cand-trebuie-sa-fie-gata-foto?fbclid=IwAR0jD7sb-D7UlIxOu8C71FkEdsc2GeqESHWP7oi1_Au_aRG4pgN6SBmH5zA

QuoteSoluția tehnică propusă pentru pod prevede o grinda cu zabrele tip Warren, cu calea jos, având o singură deschidere de 54 m, simplu rezemat pe infrastructuri, potrivit CVBP Infrastructură. De asemenea, infrastructura cuprinde două culee de tip cadru din beton armat cu stâlpii de secțiune dreptunghiulară, poziționați sub nodurile suprastructurii și încastrați în radiere din beton armat fundate indirect prin intermediul pilotilor metalici de indesare în stratul de argilă, la circa 2 m deasupra stratului de sare interceptat.

Podul Porţelanului are o lungime totală de 62 de metri, iar lăţimea totală a părţii carosabile este de 7,8 metri. Investiția presupune realizarea unui pod nou în amonte cu amenajrea a două benzi de circulaţie, reabilitarea podului existent, dar și recalibrarea albiei în zona podurilor.

Podul va avea două benzi de circulaţie, piste pentru biciclete, spaţiu pietonal, va fi suprailuminat și că va asigura o fluenţă mult mai bună a traficului din întreaga zonă.

Valoarea totală a investiției este de 15.944.772 lei (TVA inclus).

gicu

La Podul Răsăritului azi liniște și pace, nicio mișcare.

Powered by API/PUM imgur uploader

nicolaem

"sheetpile"-ul acela metalic ar trebui sa aibe o protectie activa impotriva coroziunii. mai ales ca e mediu sarat. oare e prevazut asa ceva?

gicu

Palplanșele sunt doar temporare, ca sa poată realiza o incinta din care se scoate apa. Sunt doar pe durata șatierului, nu rămân în lucrare.

nicolaem

nu as crede asta. o stii in cunostiinta de cauza?
in foarte multe stabilizari de mal acestea raman acolo. care ar fi logica sa te chinui sa le scoti?
stiu sigur ca unele proiecte mari chiar sunt protejate impotriva coroziunii. nu stiu aici care e solutia.

TibiV

O stiu eu in cunostinta de cauza...

In urma cu cativa ani am "pozat" saptamanal "Pasajul Nicolae Grigorescu-Splai-Iuliu Hateganu" din Bucuresti. Toate culeele  s-au facut folosind palplanse. Si s-au scos intotdeauna la finalul lucrarilor.

Nu am acum energie sa caut postarile exacte, dar daca arunci un ochi pe topicul respectiv te vei lamuri cam ce si cum...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

alexV

Pot fi folosite cu caracter definitiv sau provizoriu, recuperarea lor fiind posibilă, astfel că acestea pot fi reutilizate, contribuind la atingerea principiului de economie circulară

Palplanșele metalice sunt utilizate și în cazul săpăturilor adânci, situate mult sub nivelul hidrostatic. Palplanșele metalice au rol de impermeabilizare, având posibilitatea de a aplica o substanță bituminoasă pe toată lungimea interblocajului sau chiar de a suda interblocajele pentru lucrările definitive.

https://dewateringandpiling.com

Vom vedea de care fel sunt aici, pana nu trece vara.

RobertH

https://media9.ro/podul-finalizat-70-se-va-turna-calea-de-rulare-pe-pod/

QuotePrimarul Clujului, Emil Boc, anunță că noul pod Oașului – Răsăritului are șanse mari să fie finalizat cu câteva luni înainte de termenul contractual (iulie 2023).

Stadiul lucrărilor este de 70%. Investiția trece de 4,6 mil. euro.

klax187

Acuma nu zic că nu o fi așa...
Dar e tare curios cum nu mai lucrează nimeni acolo de ceva vreme dar lucrările sunt înaintea graficului.  :lol:
Sau trec eu pe acolo mereu chiar după ce pleacă din zona TOATE utilajele.

ijwtsh

Nu s-a lucrat acolo de prin iunie, cred. Trec zilnic pe langa pod. Saptamana trecuta a fost un utilaj si cativa oameni, dar nu lucrau la pod, ci langa podul pietonal la tevile de-acolo, cred ca mai sapau, este o groapa mare unde e o teava albastra parca.

Daca aveau mobilizarea de pana in iunie poate ar fi fost gata deja. Sau la finalul verii sigur.

ijwtsh

Podul Portelanului. Poze de azi, pe la 18:20.

Vis-a-vis, au asfaltat in fata la Profi. Ma gandesc ca si asta face parte din proiect, nu? Sau isi trage Profi parcare? :D Si ma gandesc ca va fi asfaltata si portiunea dintre soseaua actuala si asfaltul nou, n-o sa ramana bucata aia doar asa, nu?