[CJ] Poduri si pasaje in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, February 12, 2014, 04:14:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

xpload24

un mic update cu lucrarile la malurile Somesului.

neobluenet

Pe malul estic au betonat si hidroizolat radierul, iar acum lucreaza la un zid de gabioane. Dupa ce acesta va fi gata, probabil, vor incepe sa lucreze la culee.
(GPS)

La cel de pe malul vestic inca mai au de scos apa pentru a putea incepe hidroizolatia. Banuiesc ca si aici vor face un zid din gabioane, mai ales ca erau mai multe structuri din plasa, atat pe partea estica, cat si pe strada Traian
(GPS)

micutzu

Salut,
Am gasit o filmare din drona pe youtube,
"Pasarela pietonala de pe raul Somes Mic - lucrari de modernizare a malurilor Somesului Mic- "

Multumiri userului youtube max mad

klax187

Multumim!
Intre timp au inceput sa vina grinzile metalice si s-au apuca sa le sudeze pe pozitie.

ijwtsh

Daca fac acolo pod inseamna ca o sa extinda pista de biciclete in directia aia si o sa modernizeze si partea respectiva? Intreb pentru ca acum partea respectiva care incepe fix langa Rozelor e inchisa si in paragina.

klax187

Da, va disparea gardul din jurul Parcului Rozelor si se va renunta la parcul pt caini la care faci referire.

Piste de biciclete vor fi pe ambele parti ale Somesului si vor fi unile in acest capat al cartierului prin podul care se construieste acum.
La cum decurg lucrarile, observ ca se lateste "faleza" intre strada Petuniei si Podul cu Zodii de peste Somes. Probabil pentru a avea loc o pista de biciclete pe langa trotuar.

neobluenet

Am trecut ieri dupa-masa pe la podul de pe strada Rasaritului. In urma ploilor, cei de la barajele din amonte au dat drumul la "robinet" si rezultatul se vede in poza.

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

Zilele trecute era mult mai mica apa, curgea doar prin stanga imaginii, in schimb ieri trecea si dupa zidul de gabioane din aval. Pe malul celalat se lucra la gabioane, erau aproape terminate. Din fericire acolo nu intrase apa.

Tomcat1974

Quote from: micutzu on March 03, 2022, 08:47:29 AM"Pasarela pietonala de pe raul Somes Mic - lucrari de modernizare a malurilor Somesului Mic- "

Sunt curios cum au ajuns la concluzia ca trebuie o pasarela pietonala la 150m de cealalata pasarela (este vizibila in filmare).

neobluenet

In primul rand noua pasarela se face pentru accesibilitate. De pe malul stang, din Grigorescu, pana in Parcul Rozelor poti trebuie sa urci niste scari, mergi pe pasarela, cobori alte scari inguste si mergi pe podul dinspre Canalul Morii, apoi pe langa hidrocentrala, treci peste canal si dupa 50m esti in parc. Daca vrei mergi cu skateboard-ul e usor, dar cu o bicicleta e ceva mai complicat. Dupa fiecare ploaie este un noroi incredibil pe acolo. Actuala pasarela nu se poate face mai jos, pentru ca acolo e un stavilar care asigura apa pentru Canalul Morii. Acum este deschis si canalul este secat, partea din aval fiind alimentata de Paraul Calvaria, paraul paralel cu strada Campului si cel din Gradina Botanica.

Pe langa asta pe malul drept, cel cu Parcul Babes, este o pista de biciclete care poate fi folosita la potential maxim cu noua pasarela. Pana acum, cu bicicleta, trebuia sa mergi pana la podul pietonal de la mijlocul parcului.

csebi24

Pasarela asta noua o sa fie o de o utiltiate grozava, eu alerg zilnic prin zona si intr-adevar accesul skatepark nu e facil dinspre Grigorescu. In plus pasarela pietonala existenta este foarte foarte ingusta (ma refer la pasarela peste Hidrocentrala), nu incap 2 oameni unul pe langa altul. In plus seara este foarte prost luminata.

Nu stiu daca este prevazut, dar in zona ar merita vazut putin accessul si in zona Garibaldi, sper ca este inclus in proiect.

raul.olaru

Dupa terminarea acestui proiect, sper sa se si taie accesul pe la hidrocentrala.

klax187

Eu le vad complementare.
Mai degraba as spera sa se reabiliteze toata zona (inclusiv pasarela) hidrocentralei.

E destul de mult trafic de tranzat acolo. E o legatura importanta intre o zona mare din Manastur cu "centrul" cartierului Grigorescu, autobuze, scoli, magazine, etc.

Daca s-ar limita accesul public pe vechea pasarela ar mari destul de mult timpul de parcurs iar pietonii tot ar trebui sa strabata o zona intunecata si prost/ne-pavata.

nicolaem

^ nu vad vreun argument pt asta. din contra sper sa fie inchisa pt o mica renovare

csebi24

Da, lucra si in amonte de centrala la Somes si par ca fac o zona de promenada, ar fi chiar super sa refaca trecerea peste hidrocentrala.

Minim necesar ar fi largirea si refacerea scarilor ( daca nu chiar cumva facut access pentru oamenii cu dizabilitati ).

Insa nu stiu exact cum ar fi putea largi zona scarilor.

RobertH

Nu pare ca vor lucra langa hidrocentrala.