[CJ] Poduri si pasaje in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, February 12, 2014, 04:14:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

StefanCelMare

Dat fiind că giratoriul va fi sub un pod, dacă citesc corect planșa, nu are cum să nu afecteze scuarul dinspre Biblioteca Județeană.
Ceva ceva din el tot va fi denivelat, adică săpat.
Cred că va semăna mult zona cu Calvaria sau cu cealaltă denivelare din Mărăști.

yetiman

Eu vad altfel.
Giratoriul va fi la sol (asa cum e acum), iar pasajul va fi subteran, inclusiv cele 2 bretele spre/dinspre Fabricii.

Gresesc?
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

StefanCelMare

A... poate. M-am grăbit și nu ajută nici faptul că la Cluj toate girațiile denivelate sunt făcute sub pasaj.
Ar fi poate mai ieftin să facă doar pasajul est-vest cu ceva bretele subteran decât să scufunde toată axa nord-sud, mai ales pe Fabricii unde sunt blocuri mari și ar trebui atenție la fundații, chestii.

kumar

Pasajul va fi subteran.
Daca se va face si cand se va face asta e alta poveste.

andrey_rsu

Se știe în ce stadiu sunt cu acest pasaj extrem de important?  Știu ca anul trecut au făcut ceva foraje geo în zona, ar fi cam cazul sa vedem ceva concret.
E nevoie rapid de un pasaj în zona, după revenirea la normal zona va fi din nou cum o știm, extrem de aglomerata.

andrey_rsu

Și încă o întrebare, se mai știe ceva de podul de la Turda? Știu ca Arl Cluj a obținut ceva extensie de timp dar nu trebuiau începute lucrările?

razvam

@andrey_rsu recent citeam stirea asta - sursa, dar nu stiu cat este propaganda.

QuoteAdrian Nap spune că răspunsul primit de la CNAIR este halucinant. "Răspunsul pe care mi l-au dat cei de la CNAIR, prin directorul general Mariana Ioniță, este halucinant! Ei spun că nici până în prezent, la aproape 12 luni de la semnarea contractului, încă nu a fost finalizat proiectul tehnic, care trebuia terminat în... 2 luni!!!", spune Adrian Nap.

În răspunsul primit de consilierul local al PMP Turda se precizează:

"În data de 26.09.2019 Antreprenorul General împreună cu Proiectantul, au predat proiectul tehnic spre analiză și aprobare Consiliului Tehnico-Economic (CTE) al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj (DRDP Cluj). Prin adresa din data de 08.11.2019, Consiliul Tehnico-Economic al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj a solicitat revizuirea Proiectului Tehnic și încadrarea în indicatorii tehnico-economici ofertați.
În prezent, Antreprenorul General ARL Cluj nu a soluționat cerințele solicitate în cadrul CTE al DRDP Cluj. Proiectul nu a fost avizat, neputând fi obținută autorizația de construire. Nici până la această dată nu a fost predat în totalitate amplasamentul (zonele de racordare ale podului). Lucrările vor fi demarate după finalizarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire. Traficul auto se va desfășura pe o rută alternativă, pe strada Armata Roșie, deoarece circulația pe pod va fi închisă pe perioada executării lucrărilor (conform contractului - 12 luni). De asemenea, precizăm faptul că există alocare bugetară, astfel încât să continue execuția lucrărilor".

ciprebbe

Str. Armatei ( nu cred ca mai e cu "Rosii" in denumire) e inchisa aproape complet sau se circula restrictionat fiind in toiul modernizarii. Cap coada e un santier mai mult sau mai putin avansat.
La Pod e o problema grava cu conducta de apa a companiei Aries. Conducta care nu trebuia sa fie acolo lipita de structura podului si care se presupune ca a dus la deteriorarea lui. ( conducta e pe fata sudica a podului, zona deteriorata, in timp ce partea nordica e mult mai ok).  Cnair-ul nu vrea teava acolo pt ca nu e in acte, ApaAries o vrea acolo ca asa au mostenit-o.....
Greu se va avansa cu santierul asta.

Legat de pasajul de la giratia Marasti, Primaria o lasa mai moale si o vor lalai inca mult timp. Posibil sa iasa prea scump . La fel o lalaie si cu reamenajarea Bulevardului 21 Dec.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

florin74

Bd 21 decembrie se pare ca se va debloca, vrabiutele zic  ca o sa se obtina finantare europeana pana la urma...

razvam

@florin72 ar fi foarte misto daca pana in 2022 s-ar termina, ca o sa dureze foarte mult toata nebunia si macar sa ne prinda urmatoare editie de Untold cu el finalizat.

Un update de sus la scuarul din fata Bibliotecii Goga. Sper sa bage si ceva gazon, ca asa arata foarte aiurea.

vasile.silion

@razvam, îmi place că au pus mulți copaci, în special mesteceni, care sunt printre preferații mei... Dar nu știu dacă plantați acum, când sunt deja înfrunziți, au multă șansă să se prindă. Eu știu că arborii se plantează în perioada de repaus vegetativ, dar na, cică sunt cu balot. Udați bine, sper că, totuși, vor rezista.
Apropo de arborii stradali, pe Horea sunt foarte mulți arțari care par uscați sau i-a prins înghețul...
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

klax187

Si pe 1 Dec 1918 am observat multi copaci plantati anii trecuti care nu au infrunzit.

raul.olaru

La fel si pe Observatorului, acolo pe langa magazinul Profi.
Am observat asta si alti copaci plantati in ultimii ani, si nu doar in Cluj Napoca.
Aveti idee care e cauza? sunt copaci obisnuti cu poluarea, nu au primit destula in perioada asta :)

razvam

^
sunt tei italieni in unele zone, din cate am citit pe aici pe forum astia din scuar-ul de la Goga par mesteacani.

Prin zone astea nou renovate, boc zicea asa

QuoteÎn această după-amiază a început plantarea celor 52 de arbori prevăzuți pentru str. Regele Ferdinand, cu mențiunea că până acum nu a existat niciun copac pe această stradă. Sistemul de irigații este unul automat cu senzor de ploaie / umiditate.

de aici

prd.marius

^razvam daca ai timp sa mai faci o poza de sus, as aprecia tare mult.
Se vede super bine evolutia de sus. Asta, desigur, daca au mai evoluat cu lucrarile.
Am observat ca lucreaza si la trotuarul de pe Dorobantilor.