[CJ] Poduri si pasaje in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, February 12, 2014, 04:14:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Manodragon

Oare ce se mai aude cu pasajul Mărăști? În 07 Aprilie era gata SF-ul? Sau mă înșel?

Bogdan_Cluj

Bogdan_Cluj

Podul nou propus peste Somes intre str. Rasaritului si str. Oasului + str. Decebal ... aveti ceva informatii.
Eu ultima informatie o am (cred ca dintr-o emisiune radio): "contract SF semnat la 20 august 2018, termen 3 luni".
S-a finalizat?

Avem ceva informatii?

Multumesc

alexV

Manodragon

Cu privire la pasajele tăietura Turcului și Mărăști - Boc spune într-o emisiune în 27 August (ieri) că "se așteaptă avizele de mediu (vin în această toamnă). După ce vin aceste avize studiile de fezabilitate vor intra în aprobarea consiliului local în vederea realizării lor."

klax187

Tipul acesta de pasaje se realizeaza prin "Cut & Cover"? Ma gandesc ca e extrem de scumpa varianta unei masini de forat tuneluri.
Pe de alta parte, prin varianta Cut & Cover, va fi un deranj EXTREM pe o perioada de ... cat? 5-10-15 ani?

Bogdan_Cluj

vasile.silion

@Bogdan_Cluj, Mă interesează în special pasajul Tăietura Turcului. Nu cred că mai poate fi realizat conform schiței pe care ai prezentat-o tu, pentru că, imediat după barieră, pe stânga, înspre Baciu, s-au construit sau s-au renovat clădirile existente acolo. Dacă era în plan demolarea lor (în urma exproprierii) în vederea construirii pasajului, nu cred că se mai eliberau autorizații de construire acolo...
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

vasile.silion

,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

alexV

poate vedem maine ceva extra detalii pe fb. daca tot e la vot in sedinta din 10 sept

mmv1

Podul asta e singurul demers REAL intreprins de administratia Boc pentru decongestionarea traficului la Cluj. Restul sunt povesti...unele costisitoare. Din pacate, chiar si podul asta va fi gata la sfarsitul urmatorului mandat Boc...

StefanCelMare

În ceva studii făcute de UTCN parcă mai era vorba despre un pod nou, la opera maghiară.
Și acela cred că va rămâne uitat, atâta timp cât nici de sensurile unice pe lângă Someș nu se mai vorbește.

vasile.silion

Carcloud s-a construit anul tecut chiar pe traseul pasajului (cel puțin parcarea va fi chiar "sub pasaj"). Apoi, ca să ajungă pe str. Tudor Vladimirescu, trebuie să treacă printre niște hale și clădiri administrative recent modernizate, sau chiar prin ele. Deci nu cred că se poate realiza pe acolo pasajul...