Aeroportul Henri Coanda Bucuresti [OTP]

Started by Ionut, September 18, 2011, 02:00:05 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ionut

Raportul de control privind verificarile la CNAB de corpul de control al primului ministru

Publicam in exclusivitate raportul corpului de control al primului ministru in urma verificarilor facute la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. Perioada supusa controlului 01.01.2013-15.10.2017.

FISIER PDF ATASAT MAI JOS.

Dintre nereguli
-angajari ilegale
-oameni care au fost angajati pe hartie au luat salariu fara sa fie prezenti o zi la locul de munca de exemplu Neamtu Cristina Elena (Serviciul de relatii externe) care in perioada 05.01.2016-30.06.2016 a fost prezenta la serviciu doar 50 de minute adica 26.697 lei salariu corespunzator unui numar de 968 de ore lucrate desi a fost prezenta efectiv la serviciu doar 50 de minute

-Plimbari si vizite suplimentare fata de programul diverselor seminarii, de exemplu 5 zile in plus in Statele Unite si o Vizita in Mexic, avand in vedere ca respectivul curs se tinea in New York

-in perioada 2013-2015 nu a fost realizata nici o investitie in infrastuctura aeroportuara, desi pentru acestea in fiecare an au fost prevazute sume cuprinse intre 201 milioane si 267 milioane lei

-in perioada 2016-august 2017 CNAB S.A. a realizat un procent de sub 1% din investitiile in infrastuctura aeroportuara pentru care s-au alocat 99 milioane lei in 2016 si 9 milioane lei in 2017

-Probleme la Balizajul luminos

Aviation-Headlines.ro

Ionut

Rută nouă: București – Palma de Mallorca cu Blue Air în sezonul de vară

Cu toate că Blue Air nu a anunțat încă oficial această rută, pe siteul companiei vedem că biletele către Palma de Mallorca pot fi rezervate deja. Ruta București – Palma de Mallorca va fi operată în sezonul de vară al acestui an din 16 Iunie până în 15 Septembrie 2018. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână în zilele de miercuri și sâmbătă.

Programul de operare:
0B191: București (OTP) 13:20 – 15:40 Palma de Mallorca (PMI) / în zilele de sâmbătă;
0B192: Palma de Mallorca (PMI) 16:25 – 20:40 București (OTP) / în zilele de sâmbătă;
0B191: Bucuerști (OTP) 13:40 – 16:00 Palma de Mallorca (PMI) / în zilele de miercuri;
0B192: Palma de Mallorca (PMI) 16:45 – 21:00 București (OTP) / în zilele de miercuri.

BoardingPass.ro


Ionut

Daca nu iesea in presa raportul, nici vorba de demisie. Oricum, problemele raman. Incompetenta, rea-vointa, hotie.

Ionut

Ernest Airlines va zbura în România: Cuneo – Iași, Genova – București și Verona – Iași și București sunt primele rute

ACTUALIZARE, Luni, 12 Februarie, ora 21:45: Directorul de comunicare al companiei Ernest Airlines confirmă pentru BoardingPass.ro că vor opera din Genova, Cuneo și Verona către Iași și București. Biletele și programul de zbor vor fi disponibile pe siteul FlyErnest.com în perioada următoare. Frecvențele de operare pentru rutele către România sunt următoarele:

– Genova – București va fi operată în zilele de luni și vineri;
– Verona – București va fi operată în zilele de luni, miercuri și vineri;

BoardingPass.ro

Ionut

Deocamdata doar vorbe ieftine.




Ministrul Transporturilor i-a convocat pe directorii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti

"Ministrul Transporturilor a subliniat importanţa rezolvării situaţiei privind serviciile de curăţenie şi de pază. Lucian Şova a solicitat soluţii concrete până când va fi atribuit contractul de servicii de curăţenie pentru Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti", se arată în comunicat. Totodată, Şova a cerut luni ca prioritatea noii conduceri să fie investiţiile în infrastructura aeroportuară.

Dan Baciu, fost director financiar în cadrul CNAB, a fost numit luni în funcţia de director general. Fostul director general, Bogdan Mîndrescu, a demisionat joi, după publicarea raportului Corpului de control al premierului care a anunţat o serie de nereguli în ultimi ani.

News.ro

Ionut

Aeroporturi Bucureşti organizează două licitaţii, în valoare totală de 3,2 milioane euro, fără TVA, pentru sistemele de detectare a explozibililor şi autospeciale de interevenţie rapidă la aeronave

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, vrea să achiziţioneze două autospeciale PSI de intervenţie rapidă şi asistenţă la aeronavă, precum şi servicii de întreţinere şi reparaţii pentru sistemele de detectare a explozibililor din dotarea companiei, prin două licitaţii separate, cu o valoare totală de 3,2 milioane euro, fără TVA.

News.ro

Sorinus

Pista nordica e inca restrictionata, nu? Si nu se lucreaza. Deci nu numai ca nu mai construiesc nimic util dar nici nu mai intretin ce au.

Ionut

Compania aeriană slovenă Adria Airways va lansa din 25 martie zboruri pe Bucureşti-Ljubljana

Compania slovenă de transport aerian Adria Airways va lansa din 25 martie curse regulate pe ruta Bucureşti-Ljubljana, cu o frecvenţă de patru ori pe săptămână. Acestea vor fi primele zboruri care vor lega Bucureştiul de capitala Sloveniei în acest an. Ljubljana a fost declarată capitală verde europeană în anul 2016. Compania Adria Airways are o experienţă de 56 de ani în operarea de zboruri, conectează Slovenia de mai multe destinaţii din Europa şi este membră a Star Alliance.

ZF

Ionut

Aeroportul din Bucureşti este mai bine conectat la vestul Europei faţă de celelalte capitale din est

BucureŞtiul este conectat cu ma­rile capitale europene Londra, Paris, Ro­ma sau Madrid prin mai mul­te zbo­ruri zilnice, operate atât de com­paniile low-cost, cât şi de transpor­tatorii de li­nie, în timp ce de capi­talele din regiune Pra­ga, Sofia sau Bel­grad este le­­gat de curse ope­rate de un ju­cător tra­diţio­nal sau cel mult doi operatori. Doar ieri au de­co­lat de pe ae­ro­­portul Henri Coandă (cel mai mare din ţară) cinci avioane spre Londra. Cea mai aprigă ,,luptă" se dă pe ruta Bucu­reşti-Londra, pe care au curse regulate cinci companii ae­riene prezente pe piaţa locală.

ZF

Ionut

Croatia Airlines va zbura și în această vară la București

După succesul de care s-a bucurat anul trecut ruta București – Zagreb, operatorul croat a reintrodus în sistemul de rezervări zborurile către capitala noastră și în acest an. Ruta București – Zagreb va fi operată în perioada 2 Mai – 26 Octombrie de trei ori pe săptămână, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri. Prețul unui bilet dus-întors pe ruta București – Zagreb începe de la 159EUR, în timp ce zborurile din București către Dubrovnik, Split, Zadar și Pula, cu escală în capitala Croației, au un preț de pornire de la 189EUR. Pentru rezervări accesați siteul CroatiaAirlines.com. Zborurile vor fi operate cu avioane Bombardier Dash 8-Q400 și vor avea o durată de aproximativ o oră și 50 de minute. Avioanele Dash 8-Q400 din flota Croatia Airlines pot transporta până la 76 de pasageri în două clase de călătorie.

OU317: București (OTP) 12:10 – 13:05 Zagreb (ZAG);
OU316: Zagreb (ZAG) 08:40 – 11:30 București (OTP).

BoardingPass.ro

Ionut

Mai multe zboruri Aeroflot pe ruta București – Moscova, din 2 iunie 2018

În sezonul estival 2018, Aeroflot va introduce o nouă frecvență zilnică pe ruta București - Moscova. Din 2 iunie 2018, vor fi operate 2 zboruri zilnice. 2018 vine la pachet cu multe rute noi din/spre România, dar și cu creșteri de frecvențe pe rutele existente. Multe rute sunt spre vest, dar să nu omitem oportunitățile zborului spre est. Din 2 iunie 2018, Aeroflot va introduce a doua frecvență zilnică pe ruta București – Moscova (Sheremetyevo). Cele 2 zboruri zilnice vor fi operate conform orarului:

    SU 2035 București 13:30 – 16:30 Moscova
    SU 2039 București 02:05 – 05:05 Moscova

    SU 2034 Moscova 09:20 – 12:25 București
    SU 2038 Moscova 20:35 – 23:45 București

Odată cu noua frecvență, pasagerii vor putea profita de combinația de ore: se poate pleca dimineața devreme spre Moscova, iar spre București se poate zbura seara târziu. Totodată, noul orar vine în avantajul celor ce doresc să zboare spre diferite destinații din Asia, Oceania, America de Nord și Africa, dar și spre destinații din Rusia. Zborurile sunt onorate cu aeronave de tipul Sukhoi SuperJet 100. Acestea sunt configurate în 2 clase: 12 locuri la Business Class și 75 de locuri la Economy Class.

AirlinesTravel.ro

catalin_i

#327
Păcat însă ca încă Aeroflot nu are permisiune de a zbura deasupra Ucrainei și de aceea zborul durează 3 ore in loc de numai 2. Poate in curând...

Ionut

Poate directorul ROT este mai bine auzit decat noi... care ne racim gura degeaba deja de vreo 2 ani.




Directorul TAROM: La Otopeni, calea de rulare este plină cu gropi care taie roţile aeronavelor

Directorul TAROM Werner Wolff a declarat, la Timişoara, că este nevoie de o investiţie pe Aeroportul Otopeni unde calea de rulare este plină cu gropi care taie roţile aeronavelor. Astfel, TAROM cheltuie bani pe schimbarea roţilor avioanelor de trei, până la cinci ori pe săptămână, în loc să le schimbe la câteva luni. Wolff a mai spus că există un plan de investiţii la Aeroportul Otopeni, iar în aceste condiţii, dar şi în condiţiile de vreme severă, aeronavele TAROM nu vor mai fi redirecţionate pe Sibiu sau Constanţa, ci pe Băneasa.

,,Infrastructura aeroportuară nu ţine de noi. La Otopeni este nevoie de o investiţie masivă în căile de rulare şi cred că trebuie să ne schimbăm şi noi acolo modul în care vin pasagerii. Sincer, mie nu îmi place că pasagerii de pe intern sunt lăsaţi undeva în câmp şi duşi cu autobuzele, este o chestiune care ţine de civilizaţie şi de o posibilitate de a-i primi. Cu siguranţă că lucrurile se vor schimba, deoarece există un proiect la nivel de minister, la nivel de aeroport, din câte ştiu eu. Pe noi ne încurcă, cât de cât, gropile din calea de rulare şi care ne taie roţile şi pe care le schimbăm într-un mod halucinant. Sunt costuri masive. Nu crează nesiguranţă pasagerilor, însă important este să ne ridicăm la nivel european, daca tot dorim să fim în Europa, atunci să fim europeni. (...) Nu îmi permit să spun că la Otopeni este cea mai proastă pistă, dar e una din pistele care trebuie refăcută", a declarat Werner Wolff.

Digi24

Ionut

Sa vedem ce-o sa fie Air Canada Rouge de pistele OTP. >:(




FOTO Românul Călin Rovinescu, emigrat la 5 ani și ajuns cel mai bun CEO al Canadei, a semnat sosirea Air Canada la București

Mai este interesant: Interesul românilor de a călători către Canada în acest an, indicat de numărul căutărilor online de zboruri, a crescut cu 16% față de 2017. Cele mai multe căutări de zbor cu plecare din București sunt către Toronto, fiind înregistrată o creștere de 52% în 2018 pentru zborurile către această destinație, în perioada 1 decembrie 2017 – 31 decembrie 2018, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut. Un interes crescut a fost înregistrat și pentru zborurile către Montreal, românii căutând cu 18% mai mult zboruri cu plecare din București către orașul canadian.

Noile rute aeriene vor fi asigurate din luna iunie și până în octombrie, pe perioada de vară, pe ruta Montreal-București și Toronto-București, cu retur. Compania va opera zborurile directe pe Aeroportul Henri Coandă cu aeronave Boeing 767. Primele zboruri directe Air Canada spre/dinspre România vor fi: Montreal – București: 7 iunie, București – Montreal: 8 iunie,  Toronto – București: 9 iunie și București – Toronto: 10 iunie.

Cu aceste noi servicii din Montreal, Air Canada devine singura companie aeriană din America de Nord care zboară către România, cea mai mare piață europeană fără zboruri transatlantice.

Profit.ro