News:

Tur de forță API 27-28 iunie, DEx12 și A7.
DEx12 Pitești-Colonești.

Main Menu

Drumul Expres DEx Bacău-Piatra Neamț

Started by dan_c, March 04, 2019, 07:47:46 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dumbravaandrei

vezi de nu... nici dn7 paralel cu A1 nu a devenit de interes local, e suficienta lume care foloseste acel drum.
ca sa nu mai zic de DN1 paralel cu A10

ncb

De pe pagina de Facebook a DRPD Iasi:

"🚧 Foraje executate astăzi în extravilanul localității filipești, jud. Bacău, în cadrul studiului de fezabilitate pentru drumul expres Bacău - Piatra Neamț
📌 executant: asocierea S.C. SEARCH CORPORATION SRL - EGIS ROMANIA SA"

https://www.facebook.com/DRDPIS/posts/pfbid02jS6EoDyL2SnH4bDHW5ZJtptP7tX558c6HgpSXwQtkANHeS4PvH3V5m81kNN27AeAl




Feri

QuoteCompania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Drum expres Bacău-Piatra Neamț", propus a fi amplasat în județele Bacău și Neamț.

            Informațiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), cu sediul în Str. Splaiul Independenței, nr. 294, Sector 6, București, în zilele de luni până joi, între orele 8:00-16:30 și vineri între orele 8:00-14:00, pe site-ul ANPM la Secțiunea Reglementări/Acord de Mediu/Documentații procedură EIA și EA și la sediul în B-dul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, București.

            Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din Str. Splaiul Independenței, nr. 294, Sector 6, București sau pe adresa de e-mail: office@anpm.ro.
http://cnadnr.ro/ro/comunicare/anunturi/anunturi-de-mediu/drum-expres-bac%C4%83u-piatra-neam%C8%9B


Memoriu de prezentare pentru proiectul "Drum expres Bacau Piatra Neamt" 

danpandrea

Să punem niște imagini din memoriu:

Traseu + noduri (ei au pus nodurile galben pe alb, really smart; le-am făcut portocalii ca să putem vedea mai bine):



Traseu + noduri puse peste harta API (asta e făcută din mine în Photoshop):



Variante studiate:



Grafic de execuție:




GAC

eu nu inteleg de ce nu s-a mers cu acest DEx pana la vest de Piatra Neamt, ca sa faca si centura la oras...

danpandrea

După cum au făcut nodul la Piatra Neamț, probabil că vor să prindă centura în alt proiect.


Theo19

Cred ca ar fi fost mai util pentru piatra Neamț drum expres spre trifesti unde s-ar fi înțepat in A7,in felul asta se făcea legătura spre roman,Iași,Bacău,Pașcani,Suceava

Birlic

Ce se mai aude de studiul de fezabilitate avand in vedere ca se apropie data 18.11.2023?

ncb

Ultimele updateuri de pe Harta Cestrin:

IN DATA DE 18.08.2023, PRESTATORUL A TRANSMIS VARIANTA DRAFT A DOCUMENTATIEI STUDIU DE FEZABILITATE, IAR IN DATA DE 11.09.2023 AU FOST TRANSMISE OBSERVATII DE CATRE BENEFICIAR.
IN DATA DE 07.06.2023 A FOST APROBAT STUDIUL GEOTEHNIC AFERENT SECTORULUI 8.
STUDIILE GEOTEHNICE AFEENTE SECTOARELOR S7 SI S6 SUNT IN ANALIZA LA BENEFICIAR (DIN DATA DE 25.09.2023)
STUDIUL GEOTEHNIC AFERENT SECTORULUI S6 ESTE IN ANALIZA LA BENEFICIAR (DIN DATA DE 26.09.2023)
DOCUMENTATIA SEICA A FOST APROBATA CONDITIONAT DE CATRE BENEFICIAR IN DATA DE 05.10.2023
IN DATA DE 04.10.2023 PRESTATORUL A TRANSMIS DOCUMENTATIA EA SI RIM CARE SE AFLA IN ANALIZA LA BENEFICIAR.

Feri


pasadia

Mersi pentru linkurile de la ANPM (si aici, si pe BN-Vatra Dornei). Insa linkurile nu se deschid deloc (eroare 504, sau mesaj ca pagina nu este available si sa folosesc old-anpm). E doar la mine problema sau asa "bine" e construit site-ul ANPM?

Feri

Din păcate site-ul ANPM este varză foarte capricios. Și eu trebuie să dau refresh/ încerc de câteva ori până se încarcă. Am observat că seara merge mai greu.


sillentium

QuoteCompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, studiului de evaluare adecvată și a studiului de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă pentru proiectul "Drum expres Bacău – Piatra Neamț", propus a fi amplasat în județele Bacău și Neamț.

Tipul deciziei posibile luate de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Raportul privind impactul asupra mediului, studiul de evaluare adecvată și studiul de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă pot fi consultate la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din Splaiul Independenţei nr. 294, sector 6, București și la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. din Str. Dinicu Golescu, nr. 38, Sector 1, București, în zilele de luni- joi, între orele 08.00 – 16.00 și vineri între orele 08.00 – 14.00.

Documentele menționate sunt disponibile și la următoarea adresă de internet: www.anpm.ro/Reglementări/Acordul de mediu/Documentații procedura EIA și EA.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului, studiului de evaluare adecvată și a studiului de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă va avea loc la:
    Piatra Neamț, jud. Neamț, locația/adresa – Sediul Consiliului Județean Neamț, Strada Alexandru cel Bun, nr. 27, Sala de ședințe Ion Creangă, tel: 0233212890, în data 09.01.2024, începând cu orele 10:00;
    Zănești, jud. Neamț, locația/adresa – Căminul Cultural, Strada Națională, nr. 198, tel: 0233283470, în data 09.01.2024, începând cu orele 14:00;
    Racova, jud. Bacău, locația/adresa – Sediul Primăriei, Strada Avicola, nr. 5, Sala de ședințe, tel: 0234269501, în data 10.01.2024, începând cu orele 10:00.

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentele menționate la sediul autorității competente pentru protecția mediului – Agenția Națională pentru Protecția Mediului din Splaiul Independenței, nr. 294, Sector 6, București sau la adresele de e-mail office@anpm.ro, autorizari@anpm.ro până la data de 08.01.2024.

CNAIR

jonny

QuoteStudiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Bacău – Piatra-Neamț, aproape de finalizare

Astăzi, Consiliul Județean Neamț a găzduit o dezbatere publică în cadrul procedurii de obținere a acordului de mediu pentru realizarea Drumului Expres Bacău – Piatra-Neamț, alte două astfel de întruniri urmând a avea loc în comunele Zănești și Racova (Bacău).

Conform graficului de realizare a proiectului, cel târziu spre sfârșitul lunii martie urmează a fi predat studiul de fezabilitate către CJ Neamț.

,,Consiliul Județean Neamț are un protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru realizarea acestui drum expres, esențial pentru zona noastră, întrucât va atrage dezvoltarea economiei județului, creșterea nivelului de trai al cetățenilor și a nivelului investițiilor. Nu în ultimul rând, se va îmbunătăți confortul participanților la trafic. Implicarea instituției noastre în acest proiect este una semnificativă, având în vedere că am urmărit îndeaproape fiecare etapă de până acum: am participat la ședințele tehnice de progres, am emis certificatul de urbanism, ne-am implicat în predarea amplasamentului după stabilirea traseului drumului, am făcut demersuri pentru obținerea avizelor și acordurilor și pentru organizarea de consultări publice. După obținerea studiului de fezabilitate, vom încheia un nou protocol de colaborare cu CNAIR, prin care vom urmări procedura de proiectare și achiziție a execuției lucrărilor, vom urmări derularea investiției și vom recepționa proiectul", a declarat Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Lungimea Drumului Expres Bacău – Piatra-Neamț va fi de 51 de kilometri. Traseul va traversa 15 localități, din care zece din județul Neamț: Cândești, Costișa, Rediu, Borlești, Podoleni, Zănești, Roznov, Săvinești, Dumbrava Roșie și Piatra-Neamț. Prin proiect vor fi realizate cinci noduri rutiere, pe A7, la Racova (Bacău), Podoleni, Săvinești și Piatra-Neamț. De asemenea, se vor realiza șapte poduri, șapte viaducte, 18 pasaje, 105 podețe, un centru de întreținere și control și două spații de servicii.

,,În circa două luni vom avea studiul de fezabilitate și vom vorbi de alt nivel al implementării proiectului! Este o investiție extrem de necesară pentru județul nostru și de aceea alături de colegii din Consiliul Județean urmăresc cu deosebită atenție acest proiect. Cu un drum expres la nivel de autostradă, circulația între municipiul Piatra-Neamț și Bacău se va desfășura în cele mai bune condiții. Vorbim de reducerea timpilor în trafic și de evitarea circulației prin localități, cu limitări de viteză și toate inconvenientele aferente. Îmi doresc să parcurgem cu ușurință etapele prevăzute de lege și cât mai repede cu putință să fim martori la începerea lucrărilor pentru viitorul drum expres, prin care va fi pusă la punct o altă ieșire din județul Neamț", a precizat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

https://www.ziarpiatraneamt.ro/studiul-de-fezabilitate-pentru-drumul-expres-bacau-piatra-neamt-aproape-de-finalizare?fbclid=IwAR0g2Iau0gWTMZXma54hlw1uM4aEGw7pHVk-AmdGTv4-9Y897LDYNhvqwmc

carutasul

nu înțeleg de ce nu l-au făcut până la Roman ( vreo 30 km) ca să îl lege cu A7 și să aibă legătură și cu Iași