News:

.

Main Menu

Drumurile Europei

Started by iuli, August 27, 2013, 07:23:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

savagedanyro

Atașez câteva poze făcute azi din mașină aproape de podgorica

Alții știu sa facă lucrări de arta incredibile

Powered by API/PUM imgur uploader
...live the moment...

danutzu_1069

Pe bani se pot face orice fel de lucrare de arta....

voicul

Au dat GREȘ cu prima AUTOSTRADĂ SOLARĂ din lume!
Prima sosea solara din lume s-a dovedit a fi un fiasco!

In urma cu trei ani, autoritatile franceze anuntau cu surle si trambite inaugurarea unui kilometru de sosea solara. In vara lui 2019, a devenit limpede pentru toata lumea ca totul a fost un fiasco.

Drumul, acoperit cu panouri solare, a costat peste 5 milioane de euro si urma sa fie folosit de aproximativ 2.000 de soferi pe zi. Se dorea ca soseaua solara sa genereze destula electricitate pentru a alimenta iluminatul public din localitatea Tourouvre-au-Perche din Normandia.

Constructorul Colas anunta ca a acoperit panourile cu silicon si ca sunt rezistente la trafic. Totodata, constructorul anunta ca avea in desfasurare 100 de alte proiecte de drumuri solare in Franta si in alte tari.

Numai ca acest plan "fara precedent" nu a avut succesul scontat, arata Business Insider, care citeaza presa franceza. S-a generat doar jumatate din energie, iar parte din sosea a fost distrusa. Au aparut crapaturi in drum, pentru ca, inevitabil, pe el au mers si tractoarele, si nici nu s-au luat in calcul frunzele care cad din copaci.

Inclusiv furtunile au avut partea lor de vina.

Apoi, soseaua a fost construita intr-o zona care nu se bucura de prea mult soare. Sunt doar 44 de zile pe an cu soare plin in Normandia.

https://www.money.ro/au-dat-gres-cu-prima-autostrada-solara-din-lume/

cezar-mario2012

savagedanyro

o succesiune de "acilii" si "soimusi"

va fi o placere sa calatoresti pe acolo.

Abia m-am intors de la Budva iar drumul actual este incredibil de greu si aglomerat

Impresionanta si transparenta constructorului, cu date concrete , sume, termene, progrese

https://bemax.me/en/project/highway-bar-boljare/

...live the moment...

rocklee

alecu26

Pfai...cum poate sa arate. Poezie. Parca tot mai usor e sa lucrezi intr-o stanca si o roca destul de slaba si friabila decat prin argile si inghet dezghet si terenuri miscatoare din Transilvania.

Cum o fi sa faci umpluturile toate doar din piatra sparta, sa nu ai deblee si ramble care aluneca cu planuri de alunecare la multi metri sub suprafata si uneori chiar si doua planuri...sau ape subterane care se misca cum vor ele.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Granata06

marinul

Am mai pus in urma cu 2 ani poze de pe aceasta autostrada, credeam ca o sa fie gata acum dar pana la urma sunt 200 km de reabilitat.

Este vorba de Brno-Praga, se circula destul de bine pe directia Brno-Praga, fara blocaje. La intors este o sectiune unde se restrange traficul la o singura banda si acolo am stat blocat cam 20 min intr-o zi de luni

marinul

voicul

Stie cineva daca in Creta exista taxa pe autostrada?

cezar-mario2012

^Nu există taxă de autostradă pentru că nu au autostradă, doar niște secțiuni mici, in rest drumul principal este la nivelul lui DN2.

Dacă te interesează uite aici un playlist cu Creta, drumuri și obiective turistice:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLDwK5EmB_Sb1Q-8GTuYakEFfSkrH3M16S

cezar-mario2012

voicul

Arata foarte bine.
Cand va fi 5 euro suta de km, sunt curios cati din localnici o sa isi permita si sa mearga pe aceasta autostrada.
Turistii ... nici astia nu sunt prea multi ...

Sa nu de faliment tara inainte de deschidere.

schluppi

Am fost in Grecia in luna august, parcurgand autostrada sarbeasca intre Smederevo si granita cu Macedonia. La intrarea pe autostrada am primit un pliant care ne-a informat ca pe autostrada se circula cu 130 km/h. Stiu ca se circula anii trecuti cu 120. S-a facut trecerea (din condei) la 130, dar nu numai pe portiunea nou construita ci si pe cea existenta de 40 ani. Fac aceasta precizare in urma afirmatiei facute acum cateva posturi ca viteza pentru care a fost construita acea autostrada ar fi de 120km/h.