Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 69 Guests are viewing this topic.

gdaniel

Dar in acelasi timp fac un drum de acces deasupra pilotilor inclinati, asta vad in pozele cu cilindrul compactor si camioanele care aduc material...

Cozak

Nici nu stiu ce sa spun rocklee sunt speechless.De cand am fost eu in august au inaintat foarte mult.Pacat ca vine iarna dar trag mari sperante ca  la anul prin...iunie  :D macar de la Grind o sa ma urc pe autostrada pana la ILIA.
Multumim mult pentru poze, am o grimasa de fericire ca nu o pot schimba!

dr4qul4

:gj: rocklee dar si pentru UMB si COMSA/Aldesa!

Multumim pentru transparenta! 

Prin aceasta atitudine ne putem da seama de bunele intentii ale UMB. Cele 40 de procente licitate se pare ca nu au fost chiar din burta.
Daca nu aveau de gand sa termine acest proiect ar fi pus cainii pe noi ca. La propriu.

Ca de obicei, singurii restanti sunt Imbecillio care nu sunt in stare sa puna la dispozitia cnadnr acel proiect pentru tunelele forate.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dragos.popescu

VIDEO FOTO – A intrat cu mașina pe autostrada închisă și s-a înfipt între două basculante. IMAGINI INCREDIBILE! http://goo.gl/1ypx9d

sublimu

Quote from: dragos.popescu on October 07, 2015, 04:34:27 PM
VIDEO FOTO – A intrat cu mașina pe autostrada închisă și s-a înfipt între două basculante. IMAGINI INCREDIBILE! http://goo.gl/1ypx9d

Daca ai fost acolo ne poti spune te rog cum evolueaza lucrarile ?

boer_escu

^^ Pe turnulsfatului.ro e o imagine relevanta cu cat s-a sapat (scriu de pe telefon si nu pot da link-ul) :)

@rocklee - Multumiri de poze, apreciem cu totii dedicarea ta!
Pacat ca avântul constructoriilor vine acum o data cu vremea proasta.

NGC

TibiV

Parca era vorba sa sape 9 metri...
Din ce vad eu acolo sunt doar vreo 6 metri.
Sau au inceput deja sa umple la loc ?
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

cutter

Eu zic că sunt vreo 8-9m unde stă grupul din dreapta.

mishu77

De unde se vad acei oameni pana sus la asflat sunt cam 9 metri, daca pui o medie de 1.70 - 1.80 inaltimea unui barbat.

adiarc

asadar , astazi la exact o luna de la inchidere au cam finalizat sapatura....
daca respecta accea compactare ( cam 3 compactari intr-un M , plus armare cu diverse tesaturi geotextile speciale) , au nevoie de mult mai mult de o luna , cat au avut nevoie doar pt sapatura.....si aceasta solutie este oricum , doar pt cei , care intradevar cred , ca acolo e doar executie proasta....ceea ce e fals , fiind si alunecari

asadar , e cam nasol,,,,f nasol...daca se respecta timpii tehnologici , adio fonduri europene pt acest sector ( 114 mil de euro ), caci se va da in circulatie , undeva in primavara 2016

cine plateste aceasta pierdere uriasa ?
- autorul SF-ului ?
- constructorul ?
- CNADNR-ul care a platit 99,6% din lucrari , in conditiile existentei a 300 de note de neconformitate ?
- politruci care au fortat deschiderea ?

toti sunt la fel de vinovati.... >:(
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

cutter

Quote from: adiarc on October 07, 2015, 07:22:22 PM
daca respecta accea compactare ( cam 3 compactari intr-un M , plus armare cu diverse tesaturi geotextile speciale) , au nevoie de mult mai mult de o luna , cat au avut nevoie doar pt sapatura.....si aceasta solutie este oricum , doar pt cei , care intradevar cred , ca acolo e doar executie proasta....ceea ce e fals , fiind si alunecari

Eu cred că sunt necesare și consolidări sub forma unor excavări și betonări sub nivelul la care e săpat în prezent. Se pare că este în pregătire un proiect tehnic pentru aceste consolidări care ar putea fi gata cîndva zilele următoare. Execuția cred că s-ar putea încadra în 2 luni, mai ales dacă se folosesc resursele necesare. Prin urmare, dacă se folosesc tehnologii pentru lucru pe vreme rece - s-ar putea redeschide autostrada înainte de sărbători. Dar cred că este esențial ca cele două părți să se miște cu maximă rapiditate. Asta e singura șansă să nu avem autostrada închisă peste iarnă!

asadar , e cam nasol,,,,f nasol...daca se respecta timpii tehnologici , adio fonduri europene pt acest sector ( 114 mil de euro ), caci se va da in circulatie , undeva in primavara 2016

Nu neapărat - din cîte știu se va aplica o "fazare", cel puțin așa ziceau la ultimul CM POST.

---

Referitor la cei 99% plătiți care sunt deja faimoși prin toată presa, vreau doar să menționez - fără să am pretenția că înțeleg disputa dintre cele două părți sau că dau cuiva dreptate - că există 4 decizii DAB prin care Impregilo este îndreptățit la +20% din contract (dacă-mi aduc aminte corect).

adiarc

La fel de adevărat este si faptul ca a fost reziliat contractul consultantului ( Consitrans ), care a semnalat acele neconformități si nu a avizat plata tuturor facturilor......apoi acesta a câștigat in instanța. ( alte peste 2 mil de euro ,aruncați pe apa sâmbetei ),ceea ce înseamnă ca rezilierea a fost abuziva si CNADNR era îndreptățită sa nu plătească constructorul.( știm cu toți ca i-au plătit , pt ca unii sa meargă la vot pe autostrada )
Ramân la convingerea ferma , ca atunci cand au atâtea neconformități de execuție , aceste lucrari nu trebuie plătite si statul roman ar câștiga in orice instanța internaționala.
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

cutter

Nu poți să ai o convingere așa fermă fără să ai toate datele :) Știu că pare greu de crezut, dar furia noastră (pe care și eu o împărtășesc) nu ține loc de argument într-o instanță de judecată.

Disputele din acest contract nu se judecă într-o instanță internațională, ci la un Adjudecator (Dispute Arbitration Board - DAB - pe engleză), iar apoi dacă una din părți nu este mulțumită de rezoluție se poate merge la arbitraj care se desfășoară la Curtea de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerț de la București. Ulterior - cred că se poate face și o acțiune la instanțele naționale de judecată, "acțiune în anularea hotărîrilor arbitrale", de către partea nemulțumită (e plin de ele pe portal.just.ro dacă le cauți).

rocklee

multumesc tuturor pentru aprecieri ...si va doresc si voua numai bine ... :D
pentru ca nu am reusit sa pun tot le pun acum ...vreu sa precizez ca umbeul a lucrat pana seara tarziu ...eu am plecat pe la 20...din zona barajului si ei lucrau sustinut ...

dupa ce am plecat de la dealul cu cariera am ajuns la dealul cu ecoduct ....si aici surpriza ....am gasit aceasta ...

au terminat de sapat si au ajuns la cota autostrazi...

ce imi place la aceasta imagine ...este cat de curat side ecologizat arata debleul ...