Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

6 Members and 17 Guests are viewing this topic.

rocklee

locul unde va fi urcarea viaductului pe deal la soimus....piloti forati..

rocklee

la sfirsit nodul soimus nimic schimbat de cand am fost ultima oara ...

cam atata pe anul acesta mai lasam si pe alti  ...ne intilnim anul viitor poate pana atunci se va inaugura si lotu 4 ...UMB....GLUMIM ....semnat cu stima ROCKLEE... :D :D.

TibiV

Pozele lui rocklee mi-au amintit de o regulă a manualelor militare...

Oricât de covârşitoare ar fi superioritatea aeriană (Eurocopter..  ) nici o armată nu poate pretinde că are controlul asupra terenului până când acolo nu pun piciorul infanteriştii săi (rocklee)...

:gj:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

stangabriel

Multumim de poze.
Ma uitai ma filmare lot 4  si am numarat 70 de coloane armate inclinate. Problema e ca tot dealul are coloane de sustinere, spre est abia acum le scot la aer , iar in zona mai inalta e posibil sa alunece  si ele. oricum se vad multe gauri in linii paralele si perpendiculare cu autostrada si armatura ce asteapta sa intre. Poata asa nu mai se inclina daca pun 3 randuri de armatura.

horatiu.cosma

Nu e chestia de cate armaturi paralele pun, ci de adancime. Cele care s-au inclinat sunt puse la 20 de metri, acoperind primul plan de alunecare. Dar se pare ca a mai fost un plan si la 25 de metri, de care nu stiau...

stangabriel

Am inteles, dar se pot vedea 3 gauri perpendiculare pe distanta destul de mare. Ma gandesc ca sunt limitati de masina de foraj la adancimea de siguranta si daca le unesc in acest mod sunt sanse mai mici sa se incline.

Pe lotul 3 nici nu se mai grabesc de la Dobra spre Lugoj, va fi gata o data cu tunele...2017+.

user201

@rocklee
Mersi de poze. Foarte bune pentru a vede anumite detalii ce nu sunt vizibile din aer.
După ce am văzut și eu filmările pe toate cele 3 loturile aș trage următoarele concluzii:
- Lotul 2 până la Margina( adică de la 2:05 ) în filmare, cel mai prost cred că stau tocmai la nod, în rest parcă am mai numărat 3 structuri inclusiv un viaduct ce ar mai trebui terminat. Nu știu exact finanțarea UE ce condiții are  ( deschidere parțială până în Decembrie 2015?? ), dar îmi pare mai plauzibil un Mai 2015.
-Lotul 3 poate fi deschis parțial circulației în 2016, spre sfârșitul anului, depinde cum se mișcă și de hârtii, finanțare
-Lotul 4, deși a început în forță, cu asfaltări pe porțiuni mici încă din 2014,mă face foarte curios legat de soluția ce se va alege pentru stabilizarea autostrăzii în zona cu piloții aceia forați "rupți". Având în vedere că și la alte structuri mari de pe acel lot mai e de lucru, aș fi înclinat să cred că deschiderea va fi mai degrabă în 2017 decât în 2016, dar să vedem cum vor sta la începutul verii viitoare.

TraianBV.

Ce se mai stie de Timisoara Lugoj ?
Poate fi inaugurat anul acesta ?

user201

TraianBV.
Tot pe această pagină apare un link plasat de userul Vlad94 :
Quote from: Vlad94 on September 14, 2015, 02:16:26 AM
Vești proaspete de pe lotul 2 Timișoara-Lugoj:
http://www.tion.ro/pe-lotul-2-al-autostrazii-timisoara-lugoj-a-inceput-turnarea-ultimului-strat-de-asfalt/1570870

De aici aș deduce că se va deschide anul acesta, dacă vremea e bună și finanțele la fel!  :lol:

frunzaverde

Quote from: TraianBV. on September 14, 2015, 12:44:17 PM
Ce se mai stie de Timisoara Lugoj ?
Poate fi inaugurat anul acesta ?

Se poate inaugura anul asta, problema e o disputa contractuala, nu starea santierului.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

horatiu.cosma

Saptamana asta e vreme buna, poate trece cineva sa vada daca inainteaza serios cu pozarea stratului de uzura. Daca ajung la 15 km din 25 pe un sens in weekend, atunci inseamna ca se misca bine.

pasadia

Vorbim de Banat, acolo e inca canicula si vor avea vreme buna inca 2 luni de acum incolo. De asta si cred ca inca sunt sanse pentru deschiderea si a tronsonului Dumbrava - Margina (poate chiar concomitent). Totul e sa se lucreze constant.

ps: Si apoi sa vezi probleme inca din iarna asta pe DN68A!

Quest

^^

Sau ca sa fie mai clar:
TraianBV, User201
Eu zic ca TM - LG Lot 2 s-ar putea deschide anul asta numai daca Curtea de Conturi va intelege in sfirsit modul in care se fac platile pe contracte cu FIDIC galben (reached milestones), asa incit CNADNR nu va mai avea temeri sa plateasca, dupa care sa se trezeasca cu sus-numita Curte ca-i imputa platile...
Common sense will get you far !

mishu77

Quote from: pasadia on September 14, 2015, 03:34:35 PM
Vorbim de Banat, acolo e inca canicula si vor avea vreme buna inca 2 luni de acum incolo.

Nu e chiar canicula, dar intradevar se poate lucra bine.

P.S. Saptamana trecuta au fost ploi si vreme rea si pe aici.