Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 38 Guests are viewing this topic.

nenea_hartia

- nodul rutier Simeria, km 17+356 :ohno:

- în plan îndepărtat se vede pasajul 13 peste CF Sibiu-Deva al drumului de legătură de la autostradă la DN7; nici acolo lucrările nu sunt avansate:

- podul 11 peste râul Strei, km 17+020:

nenea_hartia

- podul 2 peste râul Romos:

- pasaj pe DJ705 peste autostradă, km 0+035:

- am intrat deja pe sectorul Orăştie-Sibiu Lot 1, constructor Strabag:

- Strabag au adus utilajul de forat coloane la viitorul pasaj peste CF Sibiu-Deva si DN7, km 1+243:

nenea_hartia

- organizarea de şantier de la Şibot:

- pe partea opusă a organizării, la km 9+830, alt utilaj de forat coloane pentru pasajul peste DN7:

- lucrări la km 17+200:

tonică

Quote from: nenea_hartia on June 23, 2012, 09:14:23 PM

- lucrări de drenaj la km 32+400:

Nu stiu cum si de ce impresia asta de regres pe acest segment. Filmuletele din primavara tindeau catre un progres evident si debordam de optimism. Apoi usor usor parca nu numai ca nu s-a mai observat progresul dar parca au dat inapoi. Mai ales, asa cum observai parca acum vreo luna si se poate vedea si in aceste poze din nu stiu ce motive tampite au inceput sa sape in terasamentele facute pentru a face loc podetelor din tabla ondulata ori mai ales lucrarilor de drenaj. Se vede si aici, in primele fotorafii cum au sapat pentru a instala acele conducte, lucrari care, din putinul pe care-l cunosc eu dar tot vazut pe la altii trebuiau facute inainte de a face terasamentul.
Nodul de la simeria, din cele vazute pare foarte in urma, insa podul peste mures are sanse sa fie terminat in cele 4 luni prognozate...Despre nodul de la orastie nici n-are rost sa vorbim inca, sigur daca e sa deschida ceva anul asta o vor face cu ajutorul a doua giratorii, la soimus si la orastie...

Sfantu

care e motivul terasamentului gigant? vor cumva sa faca si un dig de protectie ???
Harta Autostrada A1 A2 A3 A4 A6 inclusiv DN si DJ in judetele adiacente Versiunea medie 50MB  Versiunea mare 200MB

Ionut

Autostrada suspendata Deva-Orastie! :lol:

Probabil ca le-a fost frica de Mures de au facut terasamentele alea imense... altfel nu-mi explic. Problema este ca Deva-Orastie are finantare ISPA si din cate tin eu minte daca nu factureaza anul asta s-ar putea in 2013 sa zica doamna Comisie pas la decontare. Iar ca sa factureze trebuie sa fie lucrari executate. Sper sa ma insel.

madad

Quote from: Ionut on June 24, 2012, 06:01:16 AM
Autostrada suspendata Deva-Orastie! :lol:

Probabil ca le-a fost frica de Mures de au facut terasamentele alea imense... altfel nu-mi explic. Problema este ca Deva-Orastie are finantare ISPA si din cate tin eu minte daca nu factureaza anul asta s-ar putea in 2013 sa zica doamna Comisie pas la decontare. Iar ca sa factureze trebuie sa fie lucrari executate. Sper sa ma insel.

Asa stiu si eu de fondurile ISPA folosite pe Deva-Orastie, ca se pot factura doar in 2012 si ca momentan este un exercitiu pentru Romania (zicea d-na Anca Boagiu acum vreo 9 luni).

Legat de terasamentele inalte, personal ma bucur foarte mult ca sunt asa de mari. Locuind in judet cam 18 ani, tin minte ca pe acea zona cuprinsa intre Soimus si Simeria, o data la 7 ani iesea Muresul din matca si spala primavara terenurile agricole din zona.

Eu sunt curios cum vor realiza terasamentul nodului de la Soimus, pentru ca vazusem in ultimul filmulet de pe site-ul MT, ca autostrada urma sa dea in buza Muresului chiar inainte de nod.

@nenea_hartia  frumoase pozele si ma bucur enorm ca ne ti la curent :cheers:

nenea_hartia

^ Da, prin Ex-ISPA se finanţează (link), adică fonduri ISPA extinse până pe 31 decembrie 2012.

Ionut

Macar sa traga tare si sa faca structurile, terasamentele si toate straturile de asfalt... indicatoarele, parapetele si restul de finisaje n-ar fi atat de scumpe in comparatie cu asfaltul, de exemplu. Daca nu se deconteaza dincolo de 31 dec 2012 macar sa fie costuri putine ramase. Ca ma indoiesc ca astia de-acum de la Guvern sunt capabili sa obtina o amanare la Comisie.

athosga

Terasamentul sigur este inalt din cauza raului, chiar speram de la inceput ca va fi inalt, ca sa nu-mi fie teama ca Muresul va inunda autostrada. :)

In rest, impresia mea vazand pozele (Deva-Orastie) este ca:
- la nodul Soimus chiar nu se lucreaza de o vreme, stalpii pasajului sunt gata de vreo doua luni, in rest nici o schimbare :(
- la pasajul peste CF al drumului de legatura insa au evoluat lucrurile in ultima luna. Chiar daca nu stau prea bine, totusi se lucreaza acolo.
- la fel, dupa o pauza aparent totala de o luna sau doua, vad ca s-au apucat din nou de podul peste Strei. In situatia actuala pe mine ma bucura ca vad orice evolutie ce se poate observa la un interval de timp de vreo doua saptamani.

Eu zic ca este posibil sa se execute marea majoritate a lucrarilor pana in decembrie astfel sa nu fie probleme cu facturile. :) Eventual cu un mic "heirup" in ultimele luni, chiar vad posibil inaugurarea (de genul Arad-Timisoara :) ) anul asta.

tonică

athosga banui ca te referi, la primele doua puncte, la nodul de la simeria caci la soimus nu cred ca se face vreun pasaj...inca...

Sfantu

parca n-a mai fost postata imaginea asta (daca da -del)

link pt rezolutie originala http://browse.digitalglobe.com/imagefinder/showBrowseImage?catalogId=103005001AF97800&imageHeight=natres&imageWidth=natres

vede cineva cumva fasii de asfalt ?  O:-)
Harta Autostrada A1 A2 A3 A4 A6 inclusiv DN si DJ in judetele adiacente Versiunea medie 50MB  Versiunea mare 200MB

Ionut

Se vede ceva asfalt, dar foarte putin... merci de poza! :cheers:

erw78ar

Sa turnat balast stabilizat intre km 24 8)x-25 pr arad nadlac!

Ionut

Km 24 este pe lotul Alpine parca, nu? Ai si ceva vesti de la Romstrade? :cheers: