Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

7 Members and 51 Guests are viewing this topic.

tonică

hai multam, meriti o bere buna... :D
Chiar nu stiam si cel putin peforumuri si in presa a cam trecut neobservata punerea in discutie a inceperii lictatilor pentru aceste loturi. D'apai ca intre timp existau si contestatii. Aceeasi firma pare a fi contestat si pt lot 4. Daca era dupa ei aproape aveau acces la licitatie si astia cu covrigaria-n coltu' strazii...
In mod normal, luand in considerare acest act: http://www.cnadnr.ro/docs/proceduri_derulare/3_Informare%20prelungire%20termen%20depunere%20oferte.pdf  ar trebui sa auzim la jumatatea lui iulie despre castigatorii loturilor 2 si 3 lugoj-deva. Daca nu contesta nimeni cu siguranta vor forta proiectarea pt ca la alegeri sa ii vedem pe teren muncind asiduu.  Aici chiar nu ar avea de ce sa puna bete in roate, la  o adica poate reprezenta aportul lor la A1.

erw78ar

Sint pe autostrada arad  tm pina in localitatea sag am intilnit 10muncitori!cecredetila celucrau??? Nu nu se lucra deloc toti dorm le dorim somn linistit!!!

nenea_hartia

Quote from: erw78ar on May 18, 2012, 12:54:45 PM
Sint pe autostrada arad  tm pina in localitatea sag am intilnit 10muncitori!cecredetila celucrau??? Nu nu se lucra deloc toti dorm le dorim somn linistit!!!
Între orele 12.00-13.00, toată lumea are pauză obligatorie de masă. Pentru că în construcţii se lucrează zi-lumină, da, unii mai şi dorm. Poate asta e explicaţia.

bogdymol

Poze de Duminica, 13 Mai, de la viitorul nod de la Aeroport de pe Centura Arad:

Si poze de astazi, cand se lucra asa cum rar am mai vazut pe la noi... Circulatia e deviata provizoriu prin sensul giratoriu, pe o singura banda.

Si venind dinspre pădure:

Aici e o idiotenie: in loc sa calea spre aeroport la 2 benzi / sens de mers, ei au restrans la 1 banda cu bordurile lor. Arata ca naiba!

PS: se reabiliteaza si o intersectie care arata pana acum ca dupa razboi, pe drumul ce duce din oras spre aceasta iesire de pe autostrada. Poze gasiti aici.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

nenea_hartia

^ Mulţumesc pentru poze. Referitor la ce spune vancouverro dincolo, eu rămân la părerea mea. Aşa cum ţi-am zis ieri, consider nodul de la aeroport o oroare.

=============

Poze de ieri seară de la Aciliu:

Ei bine, s-a defrişat şi decopertat deja capătul dinspre Sibiu. Acum e mult mai clar ce zicea alecu26 despre mărimea debleului şi despre faptul că cea mai bună soluţie era tot un tunel, ca la Săcel:

Bun, şi acum vestea bună: s-a defrişat cea mai mare parte a terenului din zona tunelului Astaldi de la Săcel!  :banana2:

bogdymol

Quote from: nenea_hartia on May 19, 2012, 06:19:45 PM
^ Mulţumesc pentru poze. Referitor la ce spune vancouverro dincolo, eu rămân la părerea mea. Aşa cum ţi-am zis ieri, consider nodul de la aeroport o oroare.

Eu inca nu m-am prins chiar 100% cum va fi sensul ala. Am avut de condus + facut poze, asa ca nu l-am observat prea atent. Dupa deschidere o sa-mi dau cu parerea. Oricum, mai sunt si alte probleme cu Centura Arad :(

Aici in mod clar trebuia sa faca un tunel! Stiu ca zoom-ul deformeaza putin, dar tot va fi un debleu imens acolo.

Bun, şi acum vestea bună: s-a defrişat cea mai mare parte a terenului din zona tunelului Astaldi de la Săcel!  :banana2:

Pics or it didn't happen :D

Glumesc. Multumesc de pozele de la Aciliu!

--------------------------------------------------------------------

Si acum zâna bună cu poze de pe Orastie-Sibiu lot 1  :thumbsup:

arheologie la km 10 (stanga si dreapta fata de DN)

piloti forati pod 18

excavatii dupa podul 18 (km 14)

probe beton

fisa litologica

^^ Imi poate explica un cunoscator ce anume e asta? Mersi.

km 16 au inceput umpluturile

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

bogdymol

o frumoasa combinatie mioritica

piloti forati gata la pod 23

pod 12

s-a inceput excavarea dealului dupa pod 23 (km 21)

compactoarele in block starturi

statie de asfalt si beton in zona intersectie cu drumul de cugir

statie de asfalt (detaliu)

statie de betoane

drumurile mele

vchira

mersi de poze nenea_hartia! sti cumva ce ii cu macaralele din poza de mai jos? mi se pare logistica foarte mare sa aduci asa ceva..deci trebuie sa faca ceva destept de tot.

Ionut

Vine Silaghi la Timisoara azi, cica. Poate ajunge totusi si pe autostrada...

Later edit:
Pana atunci, un pasionat a scapat de filtre si a filmat actiunea :)

http://www.youtube.com/v/4f-7Uq114kM

Cineva de pe forum?

iuli

Am fost ieri pana la Lugoj si am vazut ca nodul de la Izvin este in lucru intens, de fapt, drumul de legatura, ca la nod... treaba e nasoala... Mai e de lucru cel putin 2 luni pentru ca in afara de grinzi nu se vedea mai nimic.
La lotul Lugoj-Deva in afara de decoperatare si ceva sant pe deal a drumului de legatura dintre centura Lugoj-ului si autostrada nu se vede mai nimic pe autostrada :(

PS: In curand doua filmulete de pe drumurile inspre si dinspre Lugoj... Se proceseaza si sunt pe teava  :D
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

tonică

Silaghi se pare ca a fost, si-a facut treburile personale ( cu caracter electoral adica ), a aruncat la vrajeala doua trei vorbe in treacat despre autostrazi si cum se vor strofoca ei sa caute finantare pentru timisoara-lugoj ( cine-i asculta ii si crede probabil ) ori cum vor incerca sa aduca autostrada mai aproape de oras ( au pesemne ceva unelte pe google earth  :D ) si cam atat.
Ăia care lucră, la o adică, o pot face şi fără asistenţa lui.  ;)

fuscobal

Asta s-a jucat mult Cezar 4...crede ca muta autostrada cu drag & drop ! Pana la urma, ar putea cineva sa aproximeze un procentaj (grad de executie) pentru fiecare tronson de la Sibiu la Nadlac in acest moment ?

nenea_hartia

Quote from: vchira on May 19, 2012, 11:04:57 PM
mersi de poze nenea_hartia! sti cumva ce ii cu macaralele din poza de mai jos? mi se pare logistica foarte mare sa aduci asa ceva..deci trebuie sa faca ceva destept de tot.
Sunt convins că pentru grinzi. Macaralele sunt postate în dreptul celor două viitoare căi de rulare ale autostrăzii şi vor ridica grinzile, care vor fi apoi deplasate cu lansatoare.

tonică

pfff...ma incumet eu la o evaluare pentru nadlac-orastie dar asa, de genul mamei omida combinat cu ce mai aflu de pe la colturi de forum..:))

nadlac-pecica sta cam prost chit ca dupa vestile date de nenea_hartia si-au dat usorusor drumul la munca. Totusi in comparatie cu alpine, par mult in urma si cred ca daca s-ar misca lucrurile la fel, va fi gata undeva pe la sfarsitul lui martie. Insa in joc e si ideologia asta care ne omoara, tipic mioritica, si care se agata de orice chichita, cum ca daca ungurii nici macar nu s-au apucat de lucru pe parcela lor, la ce bun sa mergem noi pana-n granita. Prostii. Dar e si adevarat, vecinii nostri au ramas la mako cu autostrada si la cum se intrevad lucrurile pe la ei, au sigur alte probleme, mult mai mari.
Apoi alpine, pe lotul 2, unde se lucreaza cu spor mai ales intre pecica si nod arad. La un moment dat se banuia/spera/susotea cum ca ar putea fi gata pana-n toamna cu segmentul acesta din intreg lotul al lor, si anume nod pecica-dn7 pana la nodul de la arad. Lipsa filmelor aeriene ale mt ridica in suspans aceste zvonuri, nu stiu cum mai decurg lucrurile pe acolo si daca n-au lasato cumva mai moale.
Centura aradului se pare va fi terminata cu 'de toate' acus in iunie, iulie, cu ambele sensuri fiind dealtfel bine pusa la punct si tare aratoasa.
Apoi arad-timisoara unde se circula deja dar unde se pare ca problemele legate de banii datorati constructorului ori de ceva adaugiri pe langa contract fac ca finisarile sa se lase asteptate. In principal zic eu, nodul giarmata care ar fi trebuit sa fie gata de 15 ori pana acum.
Giarmata- Izvin ( lot1 din timisoara-lugoj ) merge la turatie maxima, sigur nu s-a facut tam tamul degeaba cu 'autostrada inainte de termen' si nici nu sunt motive ca umb-ul sa se opreasca tocmai acum la spartu' targului. Cred ca ii vor da drumul undeva prin iulie iar mai apoi urmand a se continua cu finisarile...
Pentru lotul 2, neinceput, lucrurile sunt total neclare. Ideea era cum ca licitatia, dupa procese si rasprocese, va fi anulata si se va relua. Chit ca parca justitia ii acordase lui tehnologica radeon intaietate. La un moment dat un articol in RL incerca un remember cu ce se intamplase e mai bine de un an cu licitatia acestui lot. http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/de-ce-intarzie-constructia-autostrazilor-tronsonul-timisoara-lugoj-implineste-un-an-de-dispute-in-justitie-257672.html  . Dupa cum se poate citi, nimic cert, cnadnr tot repetand cu reluarea licitatiei, ailaltii batand piua pe curtea de apel.
Cred ca pe undeva s-au cam pierdut si sansele la finantarea din fonduri europene dar aici nu-s deloc convins ca asa ar fi. Ministrul transporturilor azi, intr-un discurs pompos electoral o lalaia cu incertitudinea finantarii acestui tronson. Oricum, cred ca grija e mica, la o adica e un lot care nu poate costa mai mult de 6 mil euro/km. Nu-i deloc un capat de tara pt buget.
Apoi lot 1 lugoj-deva, in lucru dar putin posibil a fi terminat in martie 2013. Din ultimile filmulete, parca din martie, nu era gata decat un superb drum tehnologic care cu ceva efort poate fi asfaltat la drum 1x1, eventual ca drum judetean...expres...:))) Cica insa, si ei au sporit ritmul de munca in ultima luna dar ar nu prea stim mare lucru...Cred ca sfarsitul lui 2013, in ritmul actual, ori 2014..
Loturile 2,3 si 4 abia ce au scapat de contestatii si merg taras-grabis spre o prima licitatie. Cine stie cate si daca vor fi contestatii dar in cazul fericit in care lucrurile vor merge snur, probabil 2015, spre final, sa fie gata. Mai dificil fiind lotul 2.
Deva-simeria si simeria-orastie dupa parerea mea stau destul de roz si cred, dupa ultimile filmulete dar si dupa fotografiile facute de nenea_hartia si altii par a avea mari sanse ca, cu un mic heirup sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. Teoretic deva-simeria ar avea ca termen martie 2013 dar trebuie sa fi intr-o ureche sa crezi ca vor sfarsi lucrarile in plina iarna. Cred mai degraba ca vor forta un pic, poate si la ceva presiuni politice inaugurarea ambelor segmente pana in alegerile din toamna iar mai apoi lungindo inca cateva luni bune cu finisarile...:) Doar ca despre ea, parca si vad, se va spune cum ca e autostrada din giratoriu in giratoriu....Nodul de la soimus fiind in proiectul pt lot 4 lugoj-deva iar cel de la orastie fiind dat lui strabag in lotul1 orastie-sibiu...
Astea toate, a se lua in considerare, cam din burta si extrem de fragile, oricand dandu-se impresia ca se pot schimba lucrurile. Ba sa se munceasca intr-un heirup de te intrebi imediat despre calitatea rezultatului, ba sa se puna toti pe-o lene pentru cativa ani buni, exemplu deja testat "cu succes" pe la noi, in mai multe, prea multe randuri....

udar