Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 22 Guests are viewing this topic.

chr

In articol scrie ca ultima inhumare a fost acum 10 ani. In aceste conditii se putea reloca fara probleme, chiar nu inteleg solutia cu pasajul.

teocharis

Quote from: dr4qul4 on July 08, 2014, 09:41:42 AM
30 de morminte!
in loc sa-i deshumeze si sa-i mute cativa metrii  ei aleg sa faca un pasaj .....

incearca sa te pui in situatia celor care au familii/rude acolo si nu va mai fi la fel de simplu de (pre)dat lectii...

myid

Asa terasamente avansate a reusit UMB pana acum ?

Parca din pozele reusite de baieti nu am vazut asa terasamente. Super :)

alin_simeriaveche

Ultima data cand a mers rooklee pe teren tot in acest stadiu era. Mi se pare mie sau UMB a cam incetinit ritmul. Într-adevar nu am vazut de la cariera de piatra spre Ilia evolutia lucrarilor

AFC

30 de morminte!
in loc sa-i deshumeze si sa-i mute cativa metrii  ei aleg sa faca un pasaj ..... De fapt UMB-ul incearca sa mai castige niste bani. Oricum va fi, nu va intarzia lucrarile

Si uman si crestineste este sa nu deranjezi somnul mortilor. Nici ei nici familiile lor nu sunt de vina ca cimitirul nu a avut autorizatii.
Nu cred ca graficul lucrarilor va fi intarziat de aceasta solutie tehnica.
"Intr-o epoca de minciuna universala, sa spui adevarul este deja un act revolutionar" - George Orwell

alin_simeriaveche

^^ohooo, au ei batai de cap mult mai mari  decat acea zona (viaduct soimus, lilieci, terasament cocoțat prin deal). aceea sa fie cea mai grea problema :)

dr4qul4

Quote from: teocharis on July 08, 2014, 09:51:13 AM
30 de morminte!
in loc sa-i deshumeze si sa-i mute cativa metrii  ei aleg sa faca un pasaj .....

incearca sa te pui in situatia celor care au familii/rude acolo si nu va mai fi la fel de simplu de (pre)dat lectii...
de parca ar fi primul cimitir relocat. Ceausescu  a inundat sate intregi cu tot cu biserica si cimitir. cateodata, pentru "binele comun" mai trebuie sa aceptam si sacrificii.

Adica din punctul tau de vedere este OK sa expropriem si sa demolam 2-3 case, sa taiem 1000 de copaci si sa radem cateva dealuri,  dar nu este OK sa mutam un cimitir?
iar crestineste, un cimitir se poate muta. Mai ales dupa 10 ani. In majoritatea cimitirelor de la noi se inmormanteaza unul peste altul, la o diferenta de 9 ani, iar preotul mai face o slujba si pentru cel caruia i se deranjeaza somnul. Iar balariile acelea chiar arata ca rudelor le pasa.

In plus, nu m-ai nimerit: Eu cred in Dumnezeu nu in biserica, obiceiuri si preoti care se dau jos din masini de zeci de mii de euro, care cer 500-1000 lei ca altfel nu-l inmormanteaza, (din care doar jumatate cu chitanta).
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Se va face pasaj. Get over it, move on.
Va rog sa nu deviem discutiile pe zona religioasa sau altele. Discutati strict de A1, multumesc.
:cheers:

rocklee

legea morala ''spune ca dupa sapte ani poti sa desfintezi mormintul [reloci]   sau poti sa-l pui un alt musafir [mort] ...pe locul celui care a fost ingropat acolo ''...daca nu au mai ingropat de 10 ani pe nimeni acolo ...moral ar fi sa reloce mormintele si sa dea drumul mai departe autostrazi ... O:-) O:-) O:-)..nimic mai simplu  :o :o

get

Quote from: panda_no 5 on July 01, 2014, 11:07:12 PM
Legat oarecum de A1.
Luni seara, la intrarea in tara pe la Nadlac in mai putin de 2 km au trecut spre Ungaria mai mult de 14 autocamioane cu agregate.
Coada de camioane la iesirea din Romania era intinsa pe mai multi km.
Camioanele cu agregate le depaseau pe cele care stateau in coada si problema era cind se intersectau cu cele care deja intrasera dinspre Ungaria.
Mare arta in condus au soferii astia de camioane mari.
Sa incapa in paralel trei camioane pe un DN chiar si putin largit e complicat!
Se pare ca ungurii lucreaza sustinut.
Si pe partea romana se simtea activitatea la santier.Era plin de camioane ale constructorului, de cisterne cu combustibil pentru santier, etc.

Cum este situația în vama Nădlac sâmbătă seara, tot trafic intens de camioane și în weekend ?
Un coleg își planifică plecarea în concediu din București, eu i-am recomandat Pitești - Craiova - Drobeta - Lugoj - Timișoara - Cenad, dar zice că ar vrea să vadă noile tronsoane A1 și crede că nu prinde aglomerația la Nădlac sâmbătă seara. Cum e mai bine în weekend ?

alecu26

ce naiba...scrie in articol ca e cimitir pentru cei care au murit in sat dar nu erau de acolo....(au murit in ceva spital).

nu se supara nimeni pentru acea procedura.

Dar e evidenta incercarea de a castiga cat mai multi bani...si probabil e tot mana lui UMB....care si-a dat seama ca doar mutand traseul cu cativa zeci de metri (probabil prin corectur de raza) nu castiga mare lucru.

Asa are un viaduct nou complet in proiect, plus ca terasmentele vor creste enorm ca tre sa faca rampele de acces.

Plus ca o schimbare de traseu ar fi fost poate respinsa de Jaspers si fondurile UE..dar asa un viaduct nou...pe acelasi traseu...e poate mai usor de strecurat....si nu s eblocheaza finantarea.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

dorel

O intrebare mai ramane. Mortii respectivi cu cine au votat la referendum ?

rocklee

acolo a fost un azil de batrini in zona branisca si separe ca cimitirul a fost a respectivului azil ..... O:-):zen:

mishu77

Am auzit zilele trecute ca nu s-ar mai construi autostrada pe dealul de la Soimus, informatia o am de la una din persoanele care urmeaza sa fie mutata din Soimus (cele 4 case de la iesirea din Soimus), dar eu tin sa nu cred. Zice ca e ceva legat de Mures, dar repet eu tind sa nu cred informatia. Mai mult persoana zicea ca se incearca mutarea mures-ului sau ceva de genul asta si sa faca autostrada langa actualul DN, de aceea sunt si mai sceptic ca daca o fi adevarat nu vedem gata tronsonul ala nici in 3 ani ...

Poate stie cineva ceva mai mult, parca era un user pe aici care avea chiar parintii in una din cele 4 case si stie ceva mai multe.

dr4qul4

daca e sa fie adevarat atunci va rasufla curand si in presa. Acolo s-ar putea devia destul de usor Muresul sau face un viaduct de 750 metrii. Ar costa ceva, dar s-ar evita si 2 supratraversari ale DN-ului, demolarea unor case si taierea dealului.
totusi, sa nu fie doar vorbe ale autoritatilor locale pentru cei expropriati.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist