Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 61 Guests are viewing this topic.

MihaiD

Dacă motivația descalificării chinezilor e UE, atunci trebuie găsite argumente solide și transparente, nu inventate. Altfel, din punctul meu de vedere, dacă e să ne raportăm la drepturile omului, ce mi-e China, ce mi-e Turcia. Și nici cu procesele câștigate la CEDO X vs. România nu mi-e rușine. Strict din perspectiva unui contribuabil, eu nu-s de acord ca sumele plătite de mine la buget să ajungă în contractele unora care nu respectă drepturile omului, fie ei chinezi, turci și ce-or mai fi. Doar că, pentru asta, trebuie să existe decizii corecte în justiție, nu abuzive, nu cu motive inventate.

alexandruduma

Timelapse Talmaciu 13.04.2021 - 09.06.2021

RaduG

Frumos timelapse-ul, felicitări!  :cheers:

Xenos

Concluzionând, excluderea nu pare să aibă legătură cu noua lege care restricționează companiile chineze, lege care probabil nu a fost considerată aplicabilă acestei licitații (anterioare).

adrian sibiu

Salutare tuturor !
Vesti bune de la km12 unde s-a turnat și segmentul 4.
Enjoy !

raulbogdan23

SegmentDataZile trecute de la Segment - 1
114.05.20210
226.05.2021+12
304.06.2021+9
410.06.2021+6
5soonsoon

Multumim @adrian sibiu de vestile bune!  :cheers:

florinalba

Poor = Firma serioasa.

Multumim @adrian sibiu pentru vesti si de super filmare.

Feri

Quote from: MihaiD on June 10, 2021, 01:10:50 PM
Dacă motivația descalificării chinezilor e UE, atunci trebuie găsite argumente solide și transparente, nu inventate.

Nu prea cred ca a fost la indemnul UE per ansamblu. Nu exista o pozitie comuna a tuturor statelor membre in privinta asta, interesele diferind de la caz la caz. (Austria nu inseamna toata UE adica)

Vom vedea ce se va intampla, probabil vor cauta un alt motiv sa-i descalifice sau vor incerca anularea licitatiei si reluarea intregii proceduri. Oricum se prelungeste substantial orizontul de finalizare a acestui lot.  :(

Cu chinezii daca se dorea semnarea, acum am fi fost similar cu PiSi5 in faza de incepere a lucrarilor efective din teren.

archaeus

Duta C

Nu ma pricep la chestiuni juridice etc.Dar, sa rezilieze odată PISI4 si cu asta basta ca o lungim asa pina la al 3 lea razboi mondial.
Sa faca o nouă licitație si sigur va dura mai puțin decit șaga asta,pt ca nu vor fi chinezi.Oricum am da- o chinezii sunt nesimțiți.Daca vezi ca nu esti dorit du-te si lasa-ne ,dar ei nu si nu si nu! Atunci să-i dăm noi.

NGC

Ce sa rezilieze? Nu exista inca contract. Vrei sa spui sa anuleze licitatia? Nu se poate doar asa dupa bunul plac, si oricum se poate contesta anularea.

hefaistos

Pana la urma eu înțeleg ca instanta nu a spus ca descalificarea e nelegala. A cerut reanalizarea ei. Iar descalificarea sa făcut parca pe argumentul ca și chinezii de la PiSi4 și chinezii sancționați de BM sunt parte a aceleiași entități din China
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

paulmare

^Adrian Sibiu multumim, super filmare ca de obicei
scuze daca s-a mai spus, cati tacti de turnare/pasit cu cofrajul fac pana cand o sa il demonteze si mute pe alt pilon ? si a socotit cineva, din momentul in care a sosit cofrajul pe santier in camioane, cate zile a durat pana cand a fost gata si au inceput fierarii lui Porr sa armeze primul tronson ? sa punem si un AMR foarte aproximativ la excelul lui raulbogdan
si bucatile alea care le toarna monolit - horror ce laborios sa faca platforma esafodaj cofraj ca sa poata incepe sa armeze si sa toarne, de ce nu s-o fi dus domnul Porr cu o ciocolata si flori la secretara de la cnair sa ii dea voie sa il faca "clasic" cu grinzi prefabricate si predale, erau gata deja

raulbogdan23

@paulmare vezi mesajele de mai jos

Quote from: raulbogdan23 on June 04, 2021, 09:46:38 AM
Quote from: mike_us on June 03, 2021, 10:47:16 PM
@raulbogdan23 Interesant tabelul. Cite segmente sint in total?

Parca @voicul zicea intr-o postare anterioara ca sunt 12 segmente (banuiesc ca 12 pana la mijlocul distantei dintre pile)

Quote from: voicul on June 03, 2021, 02:30:11 PM
Zic ca e bine sa fie notatat si asta: e sectorul 3 din 12 pe directia Pitesti. Parca au inceput acum 4 saptamani - oricum nu rezolva (inca) un sector la 7 zile

Quote from: alecu26 on June 05, 2021, 06:19:40 PM
Eu zic ca în interviu inginerul de la Porr greșește. Cred ca vor fi 11 segmente. Ca partea aia de deasupra pilei deja e turnata și nu se socotește

Daca sunt 12 in total atunci mai avem 8, daca punem o medie de 7 zile pe segment ne da 56 de zile. Daca reusesc sa scada la 6 zile avem 42 de zile. (nu am pus zile libere, zile cu vreme nasoala)

elphax

acuma, serios, nu e mai simplu sa faca niste schele din alea si sa toarne celelalte segmente direct pe pozitie, fara cofraj culisant, echilibristica etc ?
nu e chiar atat de inalt ...