Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

5 Members and 33 Guests are viewing this topic.

dorum

am remarcat si eu asta...
inca o data... DIN PACATE ASTA E PRESA din RO :(

Goldmund

Din pacate astfel de accidente 'ciocniri in lant' se produc peste tot in lume, si acolo unde exista mai multa 'civilizatie rutiera' pentru ca peste tot exista soferi imprudenti, (care ies in evidenta)atunci cand conditiile de trafic sunt mai putin favorabile, soferi care se grabesc...Parerea mea este ca nimeni nu este de vina atunci  cand de ex. se produce 'Blitzeis'( freezing rain), cand pe autostrada se formeaza Aquaplaning sau cand se formeaza bancuri de ceata densa.(usor punem vina pe altii, pe firmele care intretin autostrazile; exista situatii cand practic nimeni nu este de vina...) Multi soferi sunt destul de prudenti si circula cu mare atentie cand conditiile meteo sunt dificile, altii nu. In toate activitatile omului exista un risc.
Cert este ca si in astfel de situatii-limita, autostrada este un mare avantaj fata de un DN:
exista putini raniti grav si mai putini accidentati mortal si asta conteaza. Intr-o filmare am vazut cum o ambulanta circula cu mare viteza pe noua portiune de autostrada si asta inseamna mereu vieti salvate...
Circulati prudent!

dorum

Quote from: Goldmund on December 22, 2013, 12:19:46 PM

Cert este ca si in astfel de situatii-limita, autostrada este un mare avantaj fata de un DN:
exista putini raniti grav si mai putini accidentati mortal si asta conteaza. Intr-o filmare am vazut cum o ambulanta circula cu mare viteza pe noua portiune de autostrada si asta inseamna mereu vieti salvate...
Circulati prudent!

Goldmund, mare dreptate ai...
Nu vreau sa-mi imaginez ce carnagiu ar fi fost pe DN in aceeasi situatie!!

BoGDaN

Hmmmmm dupa parerea mea si autoritatiile au o vina. Poleiul ala......

penad2007

Ca de obicei la noi: victima e de vina. Dar CNDAR-ul a dat cu material antiderapant? Sau da acuma dupa ce accidental a fost produs?
Poate ar trebui si in Romania niste procese cu despagubiri serioase platite de CNDAR.

rocklee

groaznic cind vezi aceste imagini ...se cunoaste ca ne lipseste educatia si bunul simt ...in a conduce si a respecta legea si pe ceilalti participa la trafic ....pacat

rocklee

Quote from: BoGDaN on December 22, 2013, 12:25:24 PM
Hmmmmm dupa parerea mea si autoritatiile au o vina. Poleiul ala......

ai dreptate ...dar si ce viteza aveau oare  :o....se loveau una doua trei dar nu 40... :-[

Goldmund

E libera autostrada acum?

Goldmund

Earthchild

Din pacate de ce ma temeam ca o sa se intample s-a intamplat... dar chiar in primele zile de la inaugurare, nu ma asteptam!
Pe DN nu s-ar fi intamplat un asemenea carambol cu atat de multi protagonisti pentru ca nu ar fi fost create conditiile: trecerea de la viteza de croaziera (prea mare se pare pentru unii) la 40-50 km/h in conditii atmosferice vitrege. Insa acolo sigur ar fi fost victime (ciocniri frontale cu cei de pe sensul opus etc).

radutm

cont inchis

dorum

""SEBES- TURDA"" ???????????????......La ora 6.00 pe sectorul de autostrada Sebes-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea masurilor de actionare.
astia isi bat joc de noi????????????
DEMISIA IDIOTILOR!!!!

dorum

COMUNICAT CNADNR:

COMUNICAT DE PRESĂ
22.12.2013
În urma evenimentului rutier produs în data de 22.12.2013, ora 08:30, pe raza
administrativă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişora, Secţia de
Drumuri Naţionale Deva, pe sectorul de autostradă Sebeș-Cunța, Calea 1, km
293+000, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile și a neadaptării vitezei la condiţiile de
carosabil alunecos precum și a nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers între
autovehicule, conducerea CNADNR SA, prin Domnul Director General Narcis Ștefan
Neaga a dispus următoarele:
- Începerea imediată a cercetării disciplinare a factorilor responsabili de
producerea evenimentului precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare
după finalizarea cercetării disciplinare.
- Suspendarea din funcție a Domnului Mallasz Robert, Șeful Centrului de
Întreținere și Coordonare Pianu pe perioada cercetării împrejurărilor care au
condus la producerea evenimentului.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România precizează că
acțiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3.00 prin acționarea cu 3 ( trei)
utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00 pe
sectorul de autostradă Sebeș-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de
acționare. La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293- km 316, s-a acționat
prin răspândirea a 32 tone de sare cu 2 ( două) autobasculante cu lamă si răspânditor pe
sensul Pianu-Cunța și cu 2 ( două ) Unimog-uri pe sensul Cunța-Pianu.
Circulația se desfășoară normal pe sensul de mers Cunța-Sebeș, fiind închisă pe sensul de
mers Sebeș-Cunța până la finalizarea cercetărilor Poliției.

DEMISIA!!!!!!!!!
DEMISIA!!!!!!!!!

DEMISIA NEAGA !!!!!

http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/comunicat%20eveniment%20rutier%20sebes%20sibiu.pdf

razvan_43

Cauzele sunt multiple dar aici e clar vina autoritatilor.E cel mai simplu sa dam vina pe soferi ca nu au adaptat viteza la conditiile de drum.Dar voi autoritati v-ati facut datoria fata de soferii care platesc atatea taxe?
Iar daca tot inauguram autostrazile in decembrie,hai sa facem si un sistem de semnalizare si sa punem pe cineva sa stea sa schimbe avertizarile pe panouri.Bine cau au pus fel si fel de camere pe ND1 catre Brasov sau pe alte sectoare ca sa te prinda daca depasesti viteza,hai sa facem si pe autostrada ca acolo e viteza mai mare  deci si pericolul,si suntem in secolu' 21 si mileniul 3.E inadmisibil ca la cateva zile de la inaugurare sa nu se stie exact cine dezapezeste si sa fie balbaielile astea,incurcandu-se in declaratii.
Eu raman la parerea ca pe toate drumurile noastre indicatoarele sunt puse prost iar pe autostrazi iesirile si mai ales intrarile nu sunt marcate corespunzator.
Si soferii au vina lor.Dar la cum se dau la noi permisele nu-i de mirare.Nu stiu sa manevreze masina,nu au reflexe,nu au experienta pe autostrazi si in general nu au treaba cu condusul dar au carnet.Nu doar "zmeii" sunt problema.

dorum

INTREBARE:

Cum isi permite o institutie a statului sa vina cu un astfel de comunicat?
Bai SRI, STS & others....cei care ne-ati urmarit la SIBIU...da-ti si voi un telefon la NEAGA si ziceti-i ce enormitati debiteaza subalternii lui...macar sa corecteze comunicatul!!
Se aude? Sau azi n-aveti ""spioni"" cu "overtime" ?

Ca oricum, increderea noastra a devenit 0 barat in aceasta institutie!!