Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 42 Guests are viewing this topic.

mariansb

Ultima zi inainte de eliberarea Sebesului
poze de azi facute de Edy Schneider

[/URL]

[/img]
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

bogdymol

^^ Si inca o poza a lui Eduard Schneider:

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Tavi

Mai sunt cateva ore si scapa de cosmar. Frumoase poze lui Edi. O mai avea si altele?

tigrel58

Iata ca a venit si ziua Z, este un early-Christmas. Se inaugureaza 87 km (din care 10 nefunctionali – Sanovita). Tot e ceva, chiar daca in 2014 perspectivele nu sunt asa de optimiste, vorbind cantitativ. Sunt sanse mari pentru Nadlac – Pecica (22) , Pecica - Arad (16), plus Impregilo (22), asta inseamna 60. Sa zicem ca Tirrena Scavi completeaza cu 6 km repede, sa faca Sanovita – nod Topolovat, déjà sunt 66, plus 8 din A3 ramasi (off-topic) pana in sos. Petricani, deci 74. Cam asta e tot pe 2014. Nu conteaza, important este sa LICITE mai mult si sa se atribuie mai repede.
In context, toata stima si respectul colegilor care au contibuit / contribuie cu imagini / pareri relativ la ce se deschide astazi, va fi de lucru si in continuare.
Sarbatori fericite !

bogdymol

19 Decembrie 2013 - ziua cea mare :banana:

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 0+000 – km 24+110 - lot 1 (24,1 km)

Valoarea contractului: 551.041.792,37 lei (fara TVA), din care:
Contributia UE ce urmeaza a fi acordata  prin FC: 468.385.523,51 lei
Bugetul de Stat: 82.656.268,85 lei

Data semnarii:  07.06.2011
Data de incepere a serviciilor: 20.06.2011

Durata de implementare:
120 de zile durata de realizare a Proiectului Tehnic
540 de zile durata de executie a lucrarilor
1460 de zile perioada de garantie a lucrarilor

Contractant: S.C. STRABAG S.R.L.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 24+110 – km 43+855 – lot 2 (19,7 km)

Valoarea contractului: 377.780.208,81 lei (fara TVA), din care:
Contributia UE ce urmeaza a fi acordata  prin FC: 321.113.177,49 lei
Bugetul de Stat: 56.667.031,32 lei

Data semnarii: 07.06.2011
Data de incepere a serviciilor: 20.06.2011

Durata de implementare

Contractant: Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. – STUDIO CORONA S.R.L. CIVIL ENGINEERING

Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu km 65+965 – km 82+070 – lot 4 (16,1 km)

Valoarea contractului: 484.839.529,89 lei (fara TVA), din care:
ContribuÈ›ia UE ce urmeaza a fi acordata  prin FC: 412.113.600,41 lei
Bugetul de Stat: 72.725.929,48 lei

Data semnarii: 07.06.2011
Data de incepere a lucrarilor: 20.06.2011

Durata de implementare:

Contractant: Asocierea ASTALDI S.p.A-SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL – SC ASTALROM SA

Proiectare si executie autostrada Lugoj-Deva km 0+000 – km 27+400 - lot 1 (27,5 km*) si Drumul de legatura cu Centura Lugoj - autostrada A6 (11,4 km)

Valoarea contractului: 681.040.913,98 lei (fara TVA), din care:
Contributia UE ce urmeaza a fi acordata  prin FC: 578.884.776,88 lei
Bugetul de Stat: 102.156.137,097 lei

Data semnarii: 20.05.2011

Durata proiectare: 120 zile
Durata executie lucrari: 540 zile
Durata perioada de garantie: 1460 zile

Antreprenor: Asocierea Tirena Scavi S.p.A.-Societa Italiana per Condotte D'Acqua S.pA-Cossi Construzioni S.p.A

* Din cei 27,5 km ai autostrazii Lugoj - Deva, lotul 1, se vor da in folosinta doar 17,5. Restul de 10 km, cu toate ca sunt finalizati, nu vor fi deschisi traficului datorita lipsei unui nod rutier adecvat la capatul vestic al tronsonului. Acesti 10 km vor fi dati in exploatare odata cu finalizarea lotului 2 din autostrada Timisoara-Lugoj (termen estimativ: sfarsitul anului 2015).

Toate informatiile au fost preluate de pe site-ul cnadnr.ro
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Anonymous Rider

Quote from: Quest on December 18, 2013, 10:10:20 PM
Quote from: mariansb on December 18, 2013, 09:49:11 PM
Pe cei de la Timisoara, Cluj ii ajuta autostrada intre Sebes si Deva cand merg de la Tm la Cj si invers sau traseul preferat e pe A1- Arad -Oradea?

Bineinteles ca ajuta, de la TM la CJ nu se merge prin Oradea ptr ca trebuie sa treci Apusenii (prin Alesd - Huedin). Prin Deva - Alba - Turda se merge, e floare la ureche, iar cind va fi gata A10 va fi domnie curata, practic pe relatia TM - CJ se va merge numai pe autostrada.

Madsnowman, eu ma bucur ca pina si voi brasovenii va dati seama ca trecerea Carpatilor ar trebui facuta primordial pe VO. Oricum de la voi va pleca autostrada catre Moldova.

Timisorenii pe care ii cunosc nu prea merg la Cluj prin Alba Iulia, ci mai degraba prin Oradea. Din mai multe considerente. Chiar daca distanta e cu 5km mai mare (326 vs 321) optiunea prin Oradea iti permite o viteza de croaziera mai ridicata decat prin Alba Iulia. Prin Oradea, singurele impedimente sunt Aradul, ocolirea orasului Oradea si trecerea de la Izvorul Crisului. Prin Alba Iulia, sunt probleme la parasirea Timisoarei, la trecerea Lugojului, zona deluroasa Faget-Dobra, portiunea Aiud-Turda, ocolirea Turdei. Cam asta e tot ce stiu de la cei care fac drumuri dese pe rutele astea.

Doar o opinie. :)

Betuel

http://www.turnulsfatului.ro/23456/circulatia-pe-autostrada-sibiu-–-saliste-deschisa-dupa-ora-13:00-se-anunta-"proteste-linistite".html

Se pare ca deschiderea va fi la ora 13 la Sibiu si apoi la Sebes. De dimineata Ponta este asteptat sa taie mai intai panglica la inaugurarea noii hidrocentrale de la Racovita. De asemenea se vorbeste si despre protest si se citeaza mesaje de la Ionut si de la DoruM despre modul in care se va realiza intalnirea.

off-topic:Daca cei de la TS au dreptate in privinta orei inseamna ca incepand de maine de la ora 13 pot sa fac si eu linistit naveta cu bicicleta intre Cristian si Sibiu si sa nu le mai bag banii in buzunar la cei de la Transmixt (Carabulea). :)

Ionut

Quote from: Betuel on December 19, 2013, 12:47:18 AM
Se pare ca deschiderea va fi la ora 13 la Sibiu si apoi la Sebes. De dimineata Ponta este asteptat sa taie mai intai panglica la inaugurarea noii hidrocentrale de la Racovita. De asemenea se vorbeste si despre protest si se citeaza mesaje de la Ionut si de la DoruM despre modul in care se va realiza intalnirea.

Sa o mai citeze si p-asta, daca tot citeaza:
PROTESTATI INTELIGENT, FARA HUIDUIELI! De fapt nici nu e un protest, ci o cerere pentru normalitate, ca multe alte cereri de genul asta in Romania.

PS: Prieteni, azi e 19 decembrie, vine imediat si 21. Eroii nu mor niciodata. Respect pentru Timisoara si pentru toti eroii. :notworthy:
PPS: Tineti minte ca datorita lor putem circula acum cand vrea muschiu' nostru pe sosele, pentru ca acum 24+ ani faceam cu randul, numere pare, apoi impare... Doar cei de peste 27-28 de ani isi mai aduc aminte... Cei mai tineri sa spuna macar in gand un "multumesc".

dorum

Din pacate, nimic la Sanovita...am trecut acu pe acolo

ciprebbe

Alaturi de colegi, atat pe masina cat si pe forum voi purta mesajul zilei.

Bafta celor aflati deja in miscare spre locurile de inalnire si nu uitati si de noi, cei din fata calculatoarelor, care va asteptam cu limba scoasa pozle de pe traseu.
Va tin pumnii.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

davyl

Quote from: Ionut on December 19, 2013, 06:02:29 AM
Quote from: Betuel on December 19, 2013, 12:47:18 AM

PS: Prieteni, azi e 19 decembrie, vine imediat si 21. Eroii nu mor niciodata. Respect pentru Timisoara si pentru toti eroii. :notworthy:
PPS: Tineti minte ca datorita lor putem circula acum cand vrea muschiu' nostru pe sosele, pentru ca acum 24+ ani faceam cu randul, numere pare, apoi impare... Doar cei de peste 27-28 de ani isi mai aduc aminte... Cei mai tineri sa spuna macar in gand un "multumesc".
Foarte buna initiativa voastra baieti! Va sustin si eu din fata computerului 1000%. :D

Respect Timisoarei, asa cum spune si ionut, si pentru toti eroii cazuti pentru victoria din 1989.

Gandul meu se duce intotdeauna in aceasta perioada a anului alaturi de toti colegii mei soldati care au cazut la datorie, servind patria in decembrie 1989. Ca unul care a fost soldat in termen in perioada septembrie 1989-septembrie 1990 la Bucuresti Otopeni, am avut colegi care au cazut la datorie si care azi se bucura de acolo de sus de libertatea noastra. Dumnezeu sa-i odihneasca!  :rip: Iertati-ma daca va intristez putin, insa vorbele lui ionut mi-au adus putina alinare si m-au impins sa scriu. Sorry daca am fost off-topic!

Intr-o alta nota optimista, astept cu nerabdare pozele si filmele voastre de la inaugurare si o sa ma bucur daca se va face referinta iarasi (a cata oara?) in presa scrisa si televiziune la minunata noastra comunitate "peundemerg.ro", puternica gratie noua tuturor! Felicitari inca o data tuturor membrilor! Sunt si eu alaturi de voi: "Vreau si eu autostrada Sibiu-Pitesti!"  :D

P.S. Si eu azi si cateva zile bune voi avea pe forum la avatar mesajul zilei. Buna initiativa lui ciprebbe:)

bogdymol

Cu toata veselia inaugurarilor de astazi, pun si o stire mai putin placuta. Este vorba despre autostrada Nadlac - Arad, lot 2 (Pecica-Arad, fostul lot Alpine, finalizat 85%):

QuotePauza scumpa la autostrada

Raportul tehnic arată faptul că lucrările de conservare a autostrăzii Nădlac-Arad ar costa foarte mult, cam cât finalizarea șoselei.

[...]

Ulterior, CNADNR a comandat o expertiză tehnică pentru a se stabili măsurile de conservare a lucrărilor efectuate deja până în momentul în care se va licita din nou lotul cu pricina. Însă răspunsul expertizei este unul foarte clar, care spune, fără echivoc, faptul că nu există nicio măsură posibilă de conservare, iar rezolvarea ar putea fi numai continuarea lucrărilor.

[...]

Concluziile trase de specialiştii din cadrul companiei de autostrăzi nu lasă loc de interpretare: lucrările trebuie continuate, neexistând nicio formă de conservare care ar putea menţine calitatea actuală a lucrărilor executate deja.

[...]

Tot în expertiza tehnică se specifică și valoarea lucrărilor care au mai rămas de executat. Este vorba despre 77 milioane de lei, adică vreo 17 milioane de euro, o sumă infinit mai mică decât 411 milioane de lei, cât a costat lucrarea în primă fază, după licitația câștigată de Alpine.
articolul complet pe aradon.ro
drumurile mele

davyl

▲▲▲
Multumim bogdymol de stire...

Ar trebui ca toti juristii de la CNADR sa-si uneasca fortele sa gaseasca o portita legala pentru continuarea lucrarilor la Arad-Pecica. Mare pacat (am mai spus-o) ca s-a ajuns in situatia asta!

dorum

colegii care vor sa vina sa nu se grabeasca inca, pt ca nu este inca nimic clar despre ora, nici chiar in santier inca nu se stie...

Ionut

Bun, deci sa inteleg ca lasa pur si simplu bucata Pecica-Arad sa se degradeze, corect? Adica nu vor face lucrari de conservare si noul constructor va reface lucrarile in functie de cand se liciteaza. Dar e o nebunie si un risc mare pentru ca nu stii cat vor dura contestatiile. Tu licitezi azi pentru niste lucrari la un pret si primesti lotul peste 6 luni cu lucrari degradate. Fain.