Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 79 Guests are viewing this topic.

cutter

6 luni este termenul de proiectare care ar trebui sa curga de la 01.11.2013 conform planului, desi nu stiu sa se fi dat ordinul de incepere al lucrarilor care cred ca este un pas prealabil necesar.

Cel putin in teorie chiar par ca vor sa se grabeasca:

d.1.) Se va contracta de îndată, prin procedura de negociere directă actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru includerea infrastructurii necesare în vederea protejării habitatului de animale (urși): Termen: 13 noiembrie 2013, Responsabil: Director General Adj Fonduri Nermabursabile CNADNR;
d.2.) Se va finaliza actualizarea studiului de fezabilitate și ACB prin includerea contravalorii infrastructurii necesare de mediu și se va faza tronsonul de autostradă asftel încât lucrările afectate de investițiile de mediu să fie realizate în perioada de programare 2014-2020, până la data de 23 noiembrie 2013, Responsabil: Director General Adj Fonduri Nerambursabile CNADNR;
d.3.) Se va actualiza cererea de finanțare împreună cu planul financiar al proiectului și se va depune la AM POS Transport până la data de 30 noiembrie 2013, Responsabil Șef Serviciu Cereri de Finanțare CNADNR;
d.4.) Se va evalua proiectul în vederea transmiterii acestuia la Comisie și se va încărca în SFC până la data de 10 decembrie 2013, Responsabil: Director Direcția Programare din cadrul AM POS Transport;
d.5.) Se va obține admisibilitatea proiectului cu sprijinul Unității DGRegio pentru România din cadrul CE, până la data de 15 decembrie 2013;
d.6.) Se vor emite ordinele de începere a lucrărilor pentru lotul II, III și IV de autostradă Lugoj-Deva, fără partea de autostradă afectată de investițiile de mediu necesare protejării habitatului de animale, până la data de 18 noiembrie 2013, Responsabil: Director General Adj Fonduri Nerambursabile CNADNR;
d.7.) Se vor stabili programele de producție și necesarul de cash-flow în vederea acordării avansului pentru executarea lucrărilor până la data de 23 noiembrie 2013;
d.8.) Se vor constitui garanțiile bancare/poliță de asigurare necesare pentru acordarea avansurilor în vederea executării lucrărilor și se vor emite facturile pentru avans până la data de 30 noiembrie 2013, Responsabil: Director economic CNADNR ;
d.9.) Se vor deschide creditele bugetare și se vor efectua plățile către executanții de lucrări pentru avansuri până la data de 06 decembrie 2013, Responsabil: Director Economic CNADNR;
d.10.) Se vor depune cererile de rambursare pentru autorizarea cheltuielilor cu avansurile acordate pentru tronsonul de autostradă lotul II, III și IV până la data de 10 decembrie 2013, Responsabil: Director Economic CNADNR;

Ionut

Quote from: cutter on November 20, 2013, 01:02:20 AM
Planul CNADNR/AMPOST este ca executia loturilor 2, 3 si 4 din autostrada Lugoj-Deva sa inceapa pe 1 mai 2014, durata de executie fiind de 24 de luni, termen de finalizare 30 aprilie 2016.

De unde ai informatia asta? Daca deja contractele sunt semnate nu vad de ce ar incepe abia pe 1 mai lucrarile. Imi scapa mie ceva? Nu trebuie sa proiecteze 6 luni nonstop si apoi sa inceapa lucrarile, nu e necesar. Pot fi 2-3 luni de proiectare (iarna) si apoi imediat in primavara (martie) pot incepe.

dorum

am trimis un mail la grefierii  S8 CAB in legatura cu dosarul Selina-CNADNR 7046/2/2013, prin care le solicit, daca se poate si daca informatia e publica, sa-mi comunice rezultatul sedintei din 18.11.2013... sper sa primesc raspuns sau sa actualizeze portal.just.ro....

cutter

Quote from: Ionut on November 20, 2013, 05:50:21 AM
De unde ai informatia asta?

Informatia provine din documentele reuniunii Comitetului de Monitorizare POST care a avut loc saptamana trecuta:

http://www.ampost.ro/fisiere/pagini_fisiere/Materiale_CM_Nov_2013_partea_I.rar

florin74

Quote from: cutter on November 20, 2013, 10:21:42 AM
Quote from: Ionut on November 20, 2013, 05:50:21 AM
De unde ai informatia asta?

Informatia provine din documentele reuniunii Comitetului de Monitorizare POST care a avut loc saptamana trecuta:

http://www.ampost.ro/fisiere/pagini_fisiere/Materiale_CM_Nov_2013_partea_I.rar

d) Pentru tronsonul de autostradă Lugoj – Deva (lotul II, III si IV)
d.1.) Se va contracta de îndată, prin procedura de negociere directă actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru includerea infrastructurii necesare în vederea protejării habitatului de animale (ursi): Termen: 13 noiembrie 2013, Responsabil: Director General Adj Fonduri Nermabursabile CNADNR;
d.2.) Se va finaliza actualizarea studiului de fezabilitate si ACB prin includerea contravalorii infrastructurii necesare de mediu si se va faza tronsonul de autostradă asftel încât lucrările afectate de investitiile de mediu să fie realizate în perioada de programare 2014-2020, până la data de 23 noiembrie 2013, Responsabil: Director General Adj Fonduri Nerambursabile CNADNR;
d.3.) Se va actualiza cererea de finantare împreună cu planul financiar al proiectului si se va depune la AM POS Transport până la data de 30 noiembrie 2013, Responsabil Sef Serviciu Cereri de Finantare CNADNR;
d.4.) Se va evalua proiectul în vederea transmiterii acestuia la Comisie si se va încărca în SFC până la data de 10 decembrie 2013, Responsabil: Director Directia Programare din cadrul AM POS Transport;
d.5.) Se va obtine admisibilitatea proiectului cu sprijinul Unitătii DGRegio pentru România din cadrul CE, până la data de 15 decembrie 2013;
d.6.) Se vor emite ordinele de începere a lucrărilor pentru lotul II, III si IV de autostradă Lugoj-Deva, fără partea de autostradă afectată de investitiile de mediu necesare protejării habitatului de animale, până la data de 18 noiembrie 2013, Responsabil: Director General Adj Fonduri Nerambursabile CNADNR;
d.7.) Se vor stabili programele de productie si necesarul de cash-flow în vederea acordării avansului pentru executarea lucrărilor până la data de 23 noiembrie 2013;
d.8.) Se vor constitui garantiile bancare/polită de asigurare necesare pentru acordarea avansurilor în vederea executării lucrărilor si se vor emite facturile pentru avans până la data de 30 noiembrie 2013, Responsabil: Director economic CNADNR ;
d.9.) Se vor deschide creditele bugetare si se vor efectua plătile către executantii de lucrări pentru avansuri până la data de 06 decembrie 2013, Responsabil: Director Economic CNADNR;
d.10.) Se vor depune cererile de rambursare pentru autorizarea cheltuielilor cu avansurile acordate pentru tronsonul de autostradă lotul II, III si IV până la data de 10 decembrie 2013, Responsabil: Director Economic CNADNR

florin74

Referitor la celelalte tronsoane in executie :
Plan de masuri privind A1
a)   Pentru tronsonul de autostradă Orăstie – Sibiu, lot.I:
a.1.) Se va finaliza expertiza tehnică pentru calitatea mixturilor asfaltice până la data de 13 noiembrie 2013 care va fi însusită dacă rezultatele expertizei sunt favorabile de către beneficiar - Responsabil: Director tehnic calitate CNADNR SA;
a.2.) Se vor emite si se vor aproba de către beneficiar Certificatele intermediare de plată pentru lucrările real – executate în valoare estimată de 95 milioane lei fără T.V.A., până la data de 19 noiembrie 2013 – Responsabil: Director gen adj. Fonduri Nerambursabile;
a.3.) Se vor deschide creditele bugetare si se vor achita datoriile fată de executantul de lucrări până la data de 26 noiembrie 2013 – Responsabil: Director economic CNADNR;
a.4.) Se va depune cererea de rambursare la AM POS Transport în vederea autorizării cheltuielilor aferente tronsonului de autostradă până la data de 30 noiembrie 2013 – Responsabil: Director economic CNADNR;
b) Pentru tronsonul de autostradă Orăstie – Sibiu, lotul IV:
b.1.) Se va initia de urgentă procedura de achizitie publică pentru încheierea actului aditional la contractul de executie lucrări pentru rezolvarea riscului de alunecare teren, fiind respectate conditiile de imprevizibilitate pe baza următoarelor documente:
- expertiza tehnică care evidentiază faptul că riscul de alunecare teren se afla în afara coridorului de expropriere si nu a fost cunoscut de executantul de lucrări la data depunerii ofertei;
- monitorizarea conform legii a procedurii de achizitie publică de către UCVAP în vederea încheierii actului aditional la contractul de executie lucrări;

b.2.) Termenul pentru încheierea actului aditional conform legii la contractul de executie lucrări este data de 21 noiembrie 2013 – Responsabil Director Gen Adj. Fonduri Nermabursabile;
b.3.) Predarea documentatiei de achizitie publică la AMPOS Transport în vederea verificării procedurii de încheiere a actului aditional data de 25 noiembrie 2013 – Responsabil Director Gen Adj. Fonduri Nerambursabile;
b.4.) emiterea/aprobarea certificatului intermediar de plată în valoare de aproximativ 75 milioane lei si emiterea facturii de către executentul de lucrări până la data de 30 noiembrie 2013 – Responsabil Director Gen Adj. Fonduri Nerambursabile;
b.5) deschiderea creditelor bugetare si plata datoriilor fată de executantul de lucrări până la data de 06 decembrie 2013 – Responsabil: Director Economic;
b.6) depunerea cererii de rambursare la AM POS Transport în vederea autorizării cheltuielilor până la data de 10 decembrie 2013 – Responsabil: Director Economic;
c) Pentru tronsonul de autostradă Orăstie – Sibiu, Lot III:
c.1.) Se va sprijini publicarea în Monitorul Oficial a exproprierilor de teren necesare pentru tronsonul de autostradă Lot III, Responsabil – Director Gen CNADNR;
c.2.) Se vor consemna sumele necesare în contul proprietarilor de terenurilor si se vor emite deciziile de experopriere teren până la data de 15 noiembrie 2013, Responsabil pentru consemnare de sume: Director economic CNADNR si emitere decizii de expropriere: Director Mediu CNADNR;
c.3.) Se va pregăti si se va depune la Ministerul Transporturilor documentatia tehnico-economică pentru interventii în situatii de urgentă împreună cu deciziile de expropriere în vederea obtinerii autorizatiei de constructie pentru lotul III de autostradă Orăstie – Sibiu, Responsabil: Director Mediu CNADNR, Termen. 19 noiembrie 2013;
c.4.) Se va emite de către Ministerul Transporturilor Autorizatia de Constructie pentru interventii în regim de urgentă: Termen 25 noiembrie 2013, Responsabil Director General Directia de Strategii si Implementare Proiecte din cadrul MT;

c.5.) emiterea/aprobarea certificatelor intermediare de plată precum si a facturilor de către executantii de lucrări pentru lucrări real-executate în valoare de peste 45 milioane lei, fără T.V.A.- Responsabil Director General Adj Fonduri Nerambursabile, Termen: 30 noiembrie 2013;
c.6) deschiderea de credite bugetare si plata datoriilor fată de executantul de lucrări: Termen 6 decembrie 2013, Responsabil: Director Economic CNADNR;
c.7.) Depunerea cererilor de rambursare la AM POS Transport în vederea autorizării cheltuielilor până la data de 10 decembrie 2013 – Responsabil: Director Economic CNADNR;

Acum incepem sa intelegem de ce Impregilo sta pe loc la tunel, cred ca nu au autorizatie de constructie.

gdaniel

Mi se pare mie sau au incurcat loturile 3 si 4, ca expropriere se face pe 4 la Sibiu-Vest si alunecari sunt pe 3...

florin74

Quote from: gdaniel on November 20, 2013, 12:00:23 PM
Mi se pare mie sau au incurcat loturile 3 si 4, ca expropriere se face pe 4 la Sibiu-Vest si alunecari sunt pe 3...

Nu, se semneaza un act aditional cu Astaldi pentru lucrarile suplimentare efectuate pentru consolidarea versantului de la Sacel.
Pentru Impregilo se expropiaza suplimentar (pentru a face pantele mai line) si se va emite autorizatie constructie pentru tunel.

savagedanyro

...live the moment...

alin_simeriaveche

dorum

Ma-sa...a treia amanare...ce dracu se intampla?

Lupul81

Era de asteptat, ca sa amane pana vine iarna si sa dea vina pe vreme ca nu mai pot face nimic la Sanovita, si cred ca la anu o sa traga tare la cei 6 km pana la Topolovat !
Life is a fight.....enjoy !

Tavi

Archi

Daca, cum spunea Buldozeristu' vor incepe in Martie 2014 inca cateva amanari nu mai conteaza, important e sa se semneze pana atunci.

rocklee

imi da fiori aceasta aminare . >:(...dar cu incredere in Dumnezeu...speram sa se dea solutia cea mai buna ..si sa se trmine acest ..joc murdar al justitiei  O:-) ..de plastelina ... :o