News:

Tur de forță API 27-28 iunie, DEx12 și A7.
A7 Focșani-Buzău și Dumbrava-Mizil. DEx12 Pitești-Colonești și Balș-Craiova.

Main Menu

Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

16 Members and 50 Guests are viewing this topic.

cristi5

#49335
Pai castiga ca nu mai semneaza aditionalul. Scapa de o asumare. Scapa (temporar) de toate pretentiile constructorului.

Nu trebuie sa ne uitam la institutie ci la persoane. E mult mai simplu ca persoana sa reziliezi chiar daca stii ca institutia in viitor va avea probleme! Asta nu e firma cuiva, sa le pese. Si tot track-record-ul arata preferinta spre reziliere (LD2, OS3). Singurul lot cu probleme (inventate, nu din astea cu schimbari drastice de AM) unde au stat in expectativa fara sa rezilieze, si au pierdut, a fost ST3.

Castiga control total asupra lotului. Il deschid cand vor ei. Daca aveau antreprenorul in ceafa, care cere bani pe ecoduct, nu era asa simplu. Sigur ca Comsa a venit bucuroasa la receptie dar receptia fara contract pe ecoduct nu era legala (zice @adrian rosca). Sau daca receptionau ecoductul, cum puteau dupa aia sa zica ca e prea scump?

Castiga imagine la electoratul captiv si nu numai. Capitalistii care ne sug sangele, firme cu leptop care exploateaza subcontractorii romani, cu rezultate de mantuiala. Ministrul si-a facut imagine la greu din ruperea contractelor.  Sunt multi romani care construiesc, la scara mai mica sau mai mare. Multi au cumparat povestea cu calitatea mica si pretul mare. Chiar oameni cu experienta in domeniu. Daca nu ai lucrat cu statul, cumperi povestea asta!

Castiga bani pentru guvernarea actuala. Ecoductul greu se poate plati de la EU. Aruncam plata la guvernele urmatoare.

E lucrativ reziliatul asta.

florin74

Plus faptul  ca nu au trebuit sa isi asume raspunderea. Pentru aditionarea ecoductului. Asa ca mai bine au reziliat, sa il plateasca in urma unei decizii judecatoresti.
Asta e noua moda in administratie de vreo 2-3 ani. Fac ceva doar daca sunt obligat in urma unei hotarari judecatoresti definitive. In rest, daca e vorba de plata suplimentara contractului, nimeni nu isi asuma nimic.

cristi5

#49337
Nu numai suplimentari de contract! CNAIR nu da niciun document mai serios fara sa ii dai in judecata. La hotararea judecatoreasca definitiva, le primesti! Adica dupa 1-3 ani.

De exemplu ar fi interesant de vazut minutele sedintelor cu Comsa si cu Hill! Si toata corespondenta din timpul proiectului.

yetiman

Avand in vedere ca a fost reziliat contractul, oare nu se pot cere documentele respective de la COMSA?
Sau, poate, le tin ca si dovada la proces?
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

paulmare

^ in mod cert e vreo "clauza de confidentialitate"
Nu cred ca risca ei nimic, si cred ca deja toate documentele sunt la avocati din pacate, nu vor mai comunica prin "purtator de cuvant"

Asta trebuie schimbat in romania, fuga de raspundere, lucrul facut doar cu executor judecatoresc, "nu am semnat nimic dar prin hotararea bla bla ramasa definitiva si irevocabila pe care am atacat-o pana in panzele albe" etc si atunci cu autoritate de lucru judecat, nu cu semnatura asumata si responsabila a unei autoritati a statului, se mai intampla cate ceva, din pacate pentru noi astia multii, mult mai tarziu si mult mai scump decat sa se fi intamplat treburile normal
Si cei care au fugit de rezolvarea unei probleme, si au asteptat ani de zile sa se rezolve de la sine sau prin hotarare judecatoreasca, isi vor fi gasit un alt loc cald intre cei 6000 de "specialisti", sau prin rotatie de cadre, te miri in ce parte, ca politrucul se pricepe la toate


paulmare

si atata de pacat de bunul-simt al celor care au urmarit lotul asta, cu fiecare strat - nu zic de gruiarew rocklee ceilalti scuze pentru cei nementionati de aceea nu am vrut sa dau nume
asa bataie de joc, fata de oamenii care din dorinta de a impinge un pic lucrurile inainte, ne-au aratat ce sa intampla acolo
Care ne-au aratat din pasiunea lor si "for free', ce se intampla

Nu cai cei 6000 de "specialisti" care iti dau o foaie dupa 3 ani si "hotarare definitiva" a vreunei instante
Parca e doar tara lui Cuc si neaga si noi aialaltzii suntem la un  fel de hotel aici, platiti si lasati curat in urma si plecati pa pa

dati drumul la ciotul asta, si reparati naibii dn68 ala cu crapaturile cu pixul, eu trec in fiecare zi pe centura bucuresti pe asa ceva, trotuar "inchis circulatiei publice"
daca sunteti platiti din bani publici, reparati-l
redati-l "circulatiei publice"

Ionut


florin74

#49342
https://adevarul.ro/locale/hunedoara/video-autostrada-lugoj-deva-fost-motivata-decizia-procesul-constructorii-lotului-3-reclama-cnair-1_5d7f9b39892c0bb0c6a7b22b/index.html

Tribunalul Bucureşti a admis cererea antreprenorilor şi a apreciat că se impune suspendarea dreptului CNAIR de a solicita executarea scrisorii de garanţie emise de BCR SA în beneficiul reclamantelor. ,,În cauză, la data de 16 august 2019 reclamanta a fost somată  de către inginerul lucrării să finalizeze şi să remedieze lucrările, conform înştiinţării de remediere din 13 august 2019, în regim de urgenţă, pentru ca prin notificarea inginerului din 26 august 2019 să se stabilească un termen de 15 zile pentru finalizarea şi remedierea lucrărilor. Deşi era necesar ca prin înştiinţarea de remediere să se stabilească un termen clar pentru realizarea lucrărilor menţionare în înştiinţare, iar pârâta era îndreptăţită să rezilieze contractul doar dacă nu era respectat acest termen, se constată că în prima înştiinţare nu era indicat nici un termen pentru realizarea remedierilor solicitate şi că în a două înştiinţare s-a stabilit un termen de 15 zile, termen a cărui împlinire nu a mai fost aşteptată de către pârâtă, care a emis notificarea de reziliere la data de 27 august 2019. Faţă de acestea, se reţine că notificarea de reziliere apare că fiind emisă cu nerespectarea dispoziţiilor contractuale, neavând nicio relevanţă în acest sens dispoziţiile antreprenorului către inginerul de proiect. De asemenea, contrar celor arătate prin întâmpinare, se constată că notificarea de reziliere este întemeiată pe înştiinţările de remediere din august, 2019, iar nu pe înştiinţările emise anterior", se arată în motivarea instanţe

Cretini. Netrebnici  Amatori. Incompetenti. Ridicoli. - Traducere CNAIR

Update
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000376333&id_inst=2

Hai ca incepe sa vina si nota de plata. NGC, oare ce sa fie, factura de penalitati a CNAIR anulata, sau claimurile COMSA?

Cristi N

Este posibil juridic ca tribunalul sa anuleze rezilierea? Eu unul, cam asta inteleg ca ar fi directia in care se merge.

voicul

Oare ce ar mai canta Cuuuccuuu atunci?
Ar fi demins ca fiind mai incompetent decat cel mai incompetent ministru al transporturilor, pozitie detitunuta de unu Cuc?

Xenos

Da, este posibil, dacă i se va cere; momentan a fost doar o apreciere provizorie a nelegalităţii (evidente) a rezilierii, în scopul soluţionării cererii urgente şi provizorii cu privire la garanţie.
Sincer, dacă în această procedură sumară nelegalitatea a fost considerată aparentă, vizibilă, pe fond dacă COMSA cere ar putea avea sanse bune sa anuleze rezilierea - dar au interes să o facă?


Ionut

Nu vad ce interes ar avea Comsa sa ceara anularea rezilierii. Cred ca sar în sus de bucurie la ce prăjitură le-a servit CNAIR.

voicul

Veneam sa mai adaug la mesajul meu:
Reziliera se face si ea in conditiile impuse de legea din Romania. Ruperea contractului in fata camerelor de luat vedere nu este inclusa in legislatia din Romania.

Eu cred ca castiga mai mult Comsa prin instante, deci e favorizata de rezilierea contractului.

horatiu.cosma

,,Prin adresa din 13 august 2019, CNAIR S.A. a solicitat Inginerului să emită o înştiinţare de remediere prin care să stabilească un termen de 5 zile lucrătoare în vederea îndeplinirii de către Antreprenor a obligaţiilor sale privind calitatea lucrărilor executate, în vederea efectuării Recepţiei la terminarea lucrărilor. ,,Inginerul nu a respectat termenul solicitat de către Beneficiar prin adresa din 13 august 2019, stabilind că remedierile să fie efectuale în regim de urgenţă. Mai mult, în data de 26 august 2019, Inginerul a stabilit un nou termen de remediere în contradicţie cu termenul solicitat prin adresa CNAIR din 13 august 2019".

Cum si-o fi permis sclavul cnair (inginerul) sa nu asculte de porunca sultanului?

Acuma vedeti de ce insista cnair cu drdp sa fie inginerul? Doamne fereste sa apara vreun inginer echidistant care să nu indeplineasca intocmai poruncile.

GDPR

Se stie cine a semnat notificarea de reziliere? Ca e bun de plata pe persoana fizica. Credeam ca sunt un pic mai grijulii, dar in bipolaritatea lor si-au dat rau cu tesla in bile.