Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

7 Members and 71 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

#48195
cnair s-a oferit sa receptioneze doar bretelele scurte ale nodului Ilia, nu si restul lotului + anexa. E o diferenta.
COMSA are cateva probleme pe lot (ex pb  deversarii apelor), dar sunt minore. Si mai au un ecoduct despre care nu inteleg de ce nu e chestionat Cucul. Oare le e frica ziaristilor ca va face bing-bang daca aude ecoduct?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

GDPR

#48196
Ca tot s-a adus vorba, varianta draft a contractului se poate descarca de pe e-licitatie.ro (Anunt de participare numarul 134422/03.04.2012). O sa va plictisesc putin cu un citat din Conditiile Speciale, in care am subliniat partile care mi s-au parut mai interesante. E simplu de observat ca afirmatiile lui Cuc exced in mare parte cadrul contractual. Intrebarea cheie este insa daca bretelele au fost considerate "Sector" sau "Parte" din lucrari, intrucat contractul prevede conditii diferite de punere in folosinta.

1.1.5.6."Sector" înseamnă o parte de lucrări pe care Beneficiarul le poate determina la Data de Începere a Lucrărilor.

2.5.Revendicările Beneficiarului
Dacă Beneficiarul se consideră îndreptăţit la o plată potrivit prevederilor unei clauze din aceste Condiţii sau în legătură cu Contractul şi/sau la o prelungire a Perioadei de Garanţie a Lucrărilor, Beneficiarul sau Inginerul vor înştiinţa Antreprenorul şi îi vor prezenta acestuia detaliile necesare. În situaţia unor plăţi efectuate potrivit prevederilor Sub-Clauzei 4.19 [Electricitate, Apă şi Gaz], Sub-Clauzei 4.20 [Utilajele Beneficiarului şi Materiale Asigurate Gratuit] sau pentru alte servicii solicitate de Antreprenor, această înştiinţare nu este necesară.
Înştiinţarea va fi transmisă de îndată ce Beneficiarul are cunoştinţă despre evenimentul sau contextul care generează revendicarea. Înştiinţarea cu privire la prelungirea Perioadei de Garanţie a Lucrărilor va fi transmisă înainte de expirarea acestei perioade.
Detaliile prezentate trebuie să specifice Clauza sau altă motivaţie a revendicării şi trebuie să includă o justificare a sumei şi/sau prelungirii la care Beneficiarul se consideră îndreptăţit potrivit prevederilor Contractului. În continuare Inginerul va acţiona, în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 3.5 [Stabilirea Modului de Soluţionare], pentru a conveni sau a stabili (i) suma (dacă există) pe care Beneficiarul este îndreptăţit să o primească de la Antreprenor şi/sau (ii) prelungirea (dacă e cazul) Perioadei de Garanţie a Lucrărilor în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 11.3 [Prelungirea Perioadei de Garanţie a Lucrărilor].

7.5.Respingerea
Dacă în urma examinării, inspecţiei, măsurătorii sau testării se identifică Echipamente, Materiale, proiecte sau lucrări cu deficienţe sau neconforme cu prevederile Contractului, Inginerul va putea respinge Echipamentele, Materialele, proiectele sau lucrările necorespunzătoare prin transmiterea unei înştiinţări către Antreprenor cuprinzând motivaţia respingerii. Antreprenorul va remedia deficienţele cu promptitudine şi se va asigura că produsul remediat este în conformitate cu prevederile Contractului. Dacă Inginerul solicită refacerea testelor pentru Echipamentele, Materialele, lucrările remediate sau o nouă verificare a proiectelor, acestea se vor repeta în termenii şi condiţiile iniţiale. Dacă respingerea şi refacerea testelor sau noua verificare a proiectelor produc costuri suplimentare Beneficiarului, Antreprenorul va suporta aceste costuri, în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 2.5 [Revendicările Beneficiarului].

7.6.Lucrări de Remediere
Fără a lua în considerare testele sau certificările anterioare, Inginerul poate solicita Antreprenorului:
(a)să înlăture de pe Şantier şi să înlocuiască orice Echipament sau Material care nu este în conformitate cu prevederile Contractului,
(b)să înlăture sau să refacă orice lucrare care nu este în conformitate cu prevederile Contractului, şi
(c)să execute orice lucrare care este solicitată ca urgentă pentru siguranţa Lucrărilor datorită unui accident, unui eveniment neprevăzut sau altui factor.
Antreprenorul se va conforma solicitării într-un interval de timp rezonabil, care va fi perioada de timp (dacă există) specificată în solicitare, sau în regim de urgenţă dacă urgenţa este specificată potrivit prevederilor sub-paragrafului (c).
Dacă Antreprenorul nu se conformează solicitării, Beneficiarul va fi îndreptăţit să angajeze şi să plătească alt antreprenor care să execute lucrarea. Cu excepţia cazului în care Antreprenorul este îndreptăţit la plată pentru lucrare, Antreprenorul va plăti Beneficiarului, în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 2.5 [Revendicările Beneficiarului], toate costurile rezultate din nerespectarea solicitării.

8.7.Penalităţi de Întârziere
Dacă Antreprenorul nu reuşeşte să respecte prevederile Sub-Clauzei 8.2 [Durata de Execuţie], Antreprenorul va plăti Beneficiarului penalităţi de întârziere, în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 2.5 [Revendicările Beneficiarului]. Penalităţile de întârziere vor constitui suma menţionată în "Anexa la Ofertă", care va fi plătită pentru fiecare zi de întârziere înregistrată între Data de Terminare contractuală şi data specificată în Certificatul de Recepţie la Terminarea Lucrărilor. Suma totală datorată, potrivit prevederilor acestei Sub-Clauze, nu va putea depăşi suma maximă aferentă penalităţilor de întârziere (dacă există), prevăzută în "Anexa la Ofertă".
Penalităţile de întârziere vor fi singurele daune datorate de Antreprenor, în afara daunelor produse de rezilierea contractului înainte de terminarea Lucrărilor potrivit prevederilor Sub-Clauzei 15.2 [Rezilierea Contractului de către Beneficiar]. Aceste penalităţi nu vor exonera Antreprenorul de obligaţia de a termina Lucrările sau de alte sarcini, obligaţii sau responsabilităţi pe care le are conform prevederilor Contractului.

10.1.Recepţia Lucrărilor şi a Sectoarelor de Lucrări
Cu excepţia celor prevăzute în Sub-Clauza 9.4 [Rezultate Necorespunzătoare ale Testelor la Terminare], Beneficiarul va recepţiona Lucrările în situaţia în care (i) acestea au fost terminate în conformitate cu prevederile Contractului, incluzând condiţionările descrise în Sub-Clauza 8.2 [Durata de Execuţie], (ii) atunci când a fost emis un Proces Verbal de Recepţie la Terminarea Lucrărilor prin care se recomandă admiterea recepţiei şi (iii) Inginerul a emis un Certificat de Recepţie la Terminarea Lucrărilor.
Antreprenorul poate solicita Inginerului emiterea Certificatului de Recepţie la Terminarea Lucrărilor cu cel puţin 14 zile înainte ca Lucrările, din punct de vedere al Antreprenorului, să fie terminate şi pregătite de recepţie. Dacă Lucrările sunt împărţite pe Sectoare, Părţile pot agrea emiterea Certificatelor de Recepţie la Terminare pentru fiecare Sector în parte. Inginerul va solicita Beneficiarului nominalizarea unei comisii de recepţie a Lucrărilor care, la terminarea Lucrărilor, va întocmi şi semna Procesul Verbal de Recepţie la Terminarea Lucrărilor în conformitate cu Legile în vigoare.
Sub rezerva primirii deciziei Beneficiarului bazată pe recomandările cuprinse în Procesul Verbal de Recepţie la Terminarea Lucrărilor, în termen de 56 de zile de la data primirii solicitării din partea Antreprenorului, Inginerul:
(a)Va emite către Antreprenor Certificatul de Recepţie la Terminarea Lucrărilor; sau
(b)Va respinge solicitarea, prezentând motivaţia şi specificând lucrările pe care să le realizeze Antreprenorul pentru a face posibilă admiterea recepţiei. Antreprenorul va finaliza lucrările, înainte de a transmite o nouă înştiinţare potrivit prevederilor acestei Sub-Clauze.

10.2.Recepţia unor Părţi de Lucrări
Inginerul poate, la latitudinea exclusivă a Beneficiarului, emite un Certificat de Recepţie la Terminarea Lucrărilor pentru orice parte a Lucrărilor Permanente Beneficiarul nu va putea folosi nicio parte a Lucrărilor (altfel decât ca măsură temporară care fie este specificată în Contract, fie este convenită de ambele Părţi), până când Inginerul emite un Certificat de Recepţie la Terminarea Lucrărilor pentru această parte. Dacă Beneficiarul foloseşte totuşi orice parte a Lucrărilor înainte de emiterea Certificatului de Recepţie la Terminarea Lucrărilor, Antreprenorul va înceta să mai aibă responsabilitatea îngrijirii acelei părţi începând cu această dată, moment în care răspunderea va trece în sarcina Beneficiarului.
După ce Inginerul a emis un Certificat de Recepţie la Terminarea Lucrărilor pentru o parte din Lucrare, se vor lua măsuri pentru asigurarea prioritară pentru Antreprenor a condiţiilor necesare realizării Testelor la Terminare neefectuate. Antreprenorul va efectua aceste Teste la Terminarea Lucrărilor cât mai curând posibil, înainte de expirarea Perioadei de Garanţie a Lucrărilor.
Dacă se produc Costuri suplimentare Antreprenorului ca urmare a recepţiei şi/sau utilizării de către Beneficiar a unei părţi din Lucrare, altele decât utilizarea specificată în Contract sau convenită de către Antreprenor, Antreprenorul (i) va înştiinţa Inginerul şi (ii) cu condiţia respectării prevederilor Sub-Clauzei 20.1 [Revendicările Antreprenorului], va avea dreptul la plata Costurilor Suplimentare la care se adaugă un profit rezonabil, care vor fi incluse în Preţul Contractului. După primirea acestei înştiinţări, Inginerul va acţiona în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 3.5 [Stabilirea Modului de Soluţionare] pentru a conveni sau stabili Costurile Suplimentare şi profitul aferent.
Dacă a fost emis un Certificat de Recepţie la Terminarea Lucrărilor pentru o parte din Lucrări (alta decât un Sector), penalităţile de întârziere pentru terminarea Lucrărilor rămase de executat vor fi diminuate. În mod similar, penalităţile de întârziere pentru celelalte Sectoare de lucrări (dacă există), în care este inclusă şi partea recepţionată, vor fi, de asemenea, diminuate. Pentru o întârziere înregistrată după data specificată în Procesul Verbal de Recepţie la Terminarea Lucrărilor, reducerea proporţională a penalităţilor de întârziere se va calcula ca raport între valoarea părţii de Lucrări recepţionată şi valoarea totală a Lucrărilor sau Sectorului de lucrări (după caz). Inginerul va proceda în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 3.5 [Stabilirea Modului de Soluţionare] pentru a conveni sau stabili aceste proporţii. Prevederile acestui paragraf se vor aplica numai procentului zilnic al penalizării de întârziere aplicat, reglementat de prevederile Sub-Clauzei 8.7 [Penalităţi de Întârziere] şi nu vor afecta limita maximă a penalităţilor.

15.2.Rezilierea Contractului de către Beneficiar
Beneficiarul va fi îndreptăţit să rezilieze Contractul dacă Antreprenorul:
(a)nu reuşeşte să respecte prevederile Sub-Clauzei 4.2 [Garanţia de Bună Execuţie] sau cerinţele unei înştiinţări potrivit prevederilor Sub-Clauzei 15.1 [Înştiinţarea de Remediere],
(b)abandonează Lucrările sau demonstrează în alt fel intenţia de a nu continua îndeplinirea obligaţiilor din cadrul Contractului,
(c)nu reuşeşte, fără justificări rezonabile:
(i)să realizeze lucrările în conformitate cu prevederile Clauzei 8 [Începerea, Întârzierea şi Suspendarea Lucrărilor], sau
(ii)să soluţioneze cerinţele unei înştiinţări, emisă potrivit prevederilor Sub-Clauzei 7.5 [Respingerea] sau Sub-Clauza 7.6 [Lucrări de Remediere], în termen de 28 de zile de la primirea acesteia.
(d)subcontractează toate Lucrările sau cesionează Contractul fără să obţină aprobarea necesară;
(e)devine falit sau insolvabil, intră în proces de lichidare, primeşte un ordin de punere sub sechestru împotriva sa, ajunge la un acord cu creditorii săi, desfăşoară în continuare o afacere sub coordonarea unui administrator judiciar, curator sau manager în beneficiul acestor creditori, sau dacă se întâmplă orice alt eveniment care (conform prevederilor Legilor în vigoare) are un efect similar cu cel al oricărei astfel de situaţii sau evenimente, sau
(f)dă sau se oferă să dea (direct sau indirect) unei persoane orice fel de mită, dar, favor, comision sau alte lucruri de valoare ca stimulent sau recompensă pentru:
(i)a acţiona sau a înceta să acţioneze în legătură cu Contractul, sau
(ii)a favoriza sau nu, a defavoriza sau nu oricare persoană care are legătură cu Contractul, sau dacă oricare din membrii Personalului Antreprenorului, agenţi sau Subantreprenori dau sau se oferă să dea (direct sau indirect), unei persoane, stimulente sau recompense, în modul descris în acest sub-paragraf (f). Stimulentele şi recompensele legale oferite Personalului Antreprenorului nu dau dreptul la rezilierea Contractului.
(g)nu îndeplineşte condiţiile impuse de Sub-Clauza 18 [Asigurări];''
În oricare din aceste evenimente sau circumstanţe, Beneficiarul, în termen de 14 zile de la transmiterea unei înştiinţări către Antreprenor, are dreptul să rezilieze contractul, rezilierea operând de plin drept fără nicio altă notificare prealabilă, fără încuviinţarea vreunei instanţe judecătoreşti şi/sau arbitrale şi fără a mai fi necesară îndeplinirea vreunei alte formalităţi şi să evacueze Antreprenorul de pe Şantier. Totuşi, în cazurile descrise de subparagrafele (a), (e) şi (f) Beneficiarul va putea, printr-o înştiinţare, să rezilieze Contractul imediat, acesta încetând de drept, fără nicio altă notificare prealabilă, fără încuviinţarea vreunei instanţe judecătoreşti şi fără a mai fi necesară îndeplinirea vreunei alte formalităţi după primirea de către Antreprenor a notificării de reziliere.
Opţiunea Beneficiarului de a rezilia Contractul nu va prejudicia niciun alt drept al Beneficiarului prevăzut în Contract sau alt drept.
După reziliere Antreprenorul va părăsi Şantierul şi va preda Inginerului toate Bunurile solicitate, toate Documentele Antreprenorului şi orice alte documente de proiectare întocmite de sau pentru el. Antreprenorul va face toate eforturile pentru a respecta imediat orice instrucţiuni incluse în înştiinţare (i) pentru cesionarea oricărui contract de subantrepriză, şi (ii) pentru a proteja viaţa sau proprietatea sau pentru siguranţa Lucrărilor.
După reziliere, Beneficiarul poate finaliza Lucrările prin forţe proprii şi/sau cu alte entităţi. Beneficiarul şi aceste entităţi vor putea folosi apoi Bunurile, Documentele Antreprenorului sau orice alte documente de proiectare întocmite de Antreprenor sau în numele acestuia.
Beneficiarul va transmite o înştiinţare prin care Utilajele Antreprenorului şi Lucrările Provizorii vor fi restituite Antreprenorului pe Şantier sau în apropierea Şantierului. Antreprenorul va organiza cu promptitudine evacuarea acestora, cu riscul şi pe cheltuiala Antreprenorului. Dacă până la data din înştiinţare Antreprenorul nu a reuşit să efectueze o plată datorată Beneficiarului, aceste articole pot fi vândute de către Beneficiar pentru recuperarea datoriei. Orice diferenţă rezultată din această tranzacţie va fi plătită apoi Antreprenorului. Totodată, dacă Antreprenorul nu va reuşi să îşi retragă Utilajele şi Lucrările Provizorii în termen de 21 de zile de la primirea înştiinţării, Beneficiarul va fi îndreptăţit să utilizeze gratuit acea parte din Utilajele şi Lucrările Provizorii ale Antreprenorului care se consideră că a fost rezervată exclusiv executării Lucrărilor, potrivit prevederilor Contractului, după cum crede de cuviinţă, până la finalizarea Lucrărilor respective.
În sensul prezentei Sub-Clauze, Şantierul va cuprinde numai acele locuri în care vor fi executate Lucrările Permanente şi unde se vor livra Echipamentele şi Materialele. Orice Materiale sau Echipamente sub proprietatea Beneficiarului în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 7.7 (i) care, la data rezilierii, nu s-ar afla pe Şantier conform definiţiei de mai sus, vor fi transportate cu promptitudine de către Antreprenor şi depozitate pe Şantier, într-un loc definit de către Inginer şi care va fi amenajat şi împrejmuit de către Antreprenor. Toate acestea se vor realiza pe cheltuiala Antreprenorului.

15.5.Dreptul Beneficiarului de a Rezilia Unilateral Contractul
Beneficiarul va fi îndreptăţit să rezilieze unilateral Contractul în orice moment convenabil pentru Beneficiar, printr-o înştiinţare de reziliere adresată Antreprenorului. Rezilierea va intra în vigoare în termen de 28 de zile după primirea înştiinţării de către Antreprenor şi returnarea Garanţiei de Bună Execuţie de către Beneficiar. Beneficiarul nu va rezilia Contractul potrivit prevederilor acestei Sub-Clauzei cu scopul de a executa el însuşi Lucrările sau pentru a aranja ca Lucrările să fie executate de către alt antreprenor.

paulmare

cum sa deschida o bucata nereceptionata ?
e ceva lege "speciala" - ca sa utilizezi constructia trebuie receptie etc - abia atunci ea exista "fizic" utilizabila, nu ca si santier

sper sa nu imi iau 1000 de minusuri, aduceti-va aminte cand pompierii cand inalt prea sfintzia fericita beneficiara voia sa isi sfintzeasca catedrala - au amendat nu prea-fericitul beneficiar, ci pe strabag cu maximul amenzii ca vezi doamne au intrat jde mii de oameni in santier si erau schele, nu erau sprinklere, nu era pusa in siguranta constructia etc
Asa si acuma - ok nu se poate circula in siguranta ai zis ieri, cum vii astazi sa dai drumul la circulatie printr-o parte de "santier" ???

   

GDPR

#48198
Din punct de vedere contractual exista portita conform articolului 10.2, insa din punct de vedere legal sunt pasibili de amenda in conditiile punerii in functiune fara a avea un PVRTL emis in conditiile legii, vezi postarea mea anterioara. Iar legea bate contractul. Insa atata timp cat amenda nu e pe persoana fizica ci pe companie, ii doare fix undeva, ca tot din banii publici ar plati-o. Eu aici as umbla daca as fi legiuitor, ca sa-i responabilizez. Acum nu mai stiu cum e cu abuzul in serviciu, a ramas sau nu?

QuoteArt. 297
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Cetatean

Pai asta cu recepția e asa, trasa de par, ai 99%, se face recepție cu obiecțiuni, ai termen sa le remediez.
Practic, tu ca și beneficiar, prin consultant ai acceptat și eventual plătit pana la 95% din lucrări. Dar... Aici nu se leagă ceva. S-a anunțat recepția de Comsa și beneficiar? No, acuma, îs în șah. Beneficiarul vrea garanția extinsa, sunt ceva motive? cam aiurea ca vor sa schimbe practic contractul. Plus sa le plateasca ecoductele și a ce s-a mai executat și nu era la contract.
Comsa, pe partea cealaltă, nu vrea 10 ani garanție și își vrea banii pe ce a executat.
Șah?

Ionut

Priviti si va minunati. Priviti si va ofticati! Imagini cu puternic impact emotional: autostrada perfect circulabila care sta inchisa!


ivladbogdan

Intreb si eu, ca un om care nu este specialist nici in legislatie, nici in constructia de drumuri... Este posibil sa mearga "partenerul serios" pana in punctul in care incearca rezilierea contractului care a ajuns la un stadiu de 99%? Cam ce sanse de castig ar avea in cazul unui proces?
Nu de alta, dar din momentul asta ne putem astepta la orice. Se pare ca nu vor ceda sub nicio forma, sa plateasca naibii ecoductul ala si sa terminam cu tot circul asta.

Vice33

#48202
Din filmate, unde naiba e acea zona cu tasari în asfalt de 3-5 cm fata de placa podului? Cine a fost la volan, cu ce viteza a rulat și dacă a întâlnit denivelări, trambuline locale... Cum s-a prezentat asfaltul?


De ce nu este serios consultantul? Azi zice una, mâine schimba ca la Ploiești. Mi-e greu să accept diferențe asa mari de calitate între Comsa și UMB. Or fi mici, nu contest, dar să refuzi recepția și pe alt plan, decât cel tehnic... Ce pot sa mai zic?

rocklee

Tranbulinele or fi pe partea cealaltă  :lol: :lol:

adiarc

arata nașpa de tot autostrada....mie DN68 mi se pare mult mai bun,mult mai sigur...la fel de sigur ca neuronii din capul companiei antiinfrastructura
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

GDPR

@Vice33, cred ca "trambulina" e zona proaspat asfaltata de la 14.20. Muncitorii de la 2.45 oare lucrau la iluminat?

cristi5

#48206
Cuc: "cu loturile LD3 si LD4 se va rezolva, e o chestiune de 10 zile". Adica batista pe tzambal.

http://m.business24.ro/companii/cuc-promite-ca-la-sfarsitul-anului-vom-avea-in-jur-de-100-de-kilometri-de-autostrada-1605674

Io

#48207
^^^
Pozitia oficiala Denisa Lu' Fai, goarna profesionala de presa: ma numesc Denisa Lu' Fai si sint fiica Directorului Fai de la intreprinderea noastra familiala. Azi, de la emisiunea mea zilnica pe care am realizat-o avind linga microfon o mostra din cenusa Bamboo (auzi, fata, unde-l mai pun pe-ala sa ma duca daca la Bamboo nu se mai poate?) care mi-a fost adusa de un admirator intr-o cutie cu cristale Zvarofschi ca n-are ala bani de de-alea originale am fost mandatata sa spun si sa sustin in legatura cu LD3 urmatoarele:
1- exista diferente semnificative de nuanta a asfaltului, nu e posibil asa ceva, huooo, au pus asfalt de-ala cu E-uri, in Vest nu e acceptat asfalt cu E-uri, doar in Romania;
2- iarba a crescut neregulamentar in contrast flagrant cu reglementarile europene dar si cu datina strabuna care spune ca iarba verde de acasa..., noroiul din calciie ... si pasarelele de la cap se-mpute. Sau pe-acolo, intelegeti voi, stimati telespectatori ca sinteti fideli si fidelute care esteti.
3- la o analiza mai atenta se va observa ca nici vopseaua de pe drum nu e in regula, tovarasi, nu a fost cumparata de la un furnizor agreat de partidul nostru care este;
4- e august, ministrul vrea vacanta si in locul ei are de umblat prin arsita, asa ceva nu e posibil, trebuie sa i se acorde spor de stres, spor de teren, spor de santier, spor de conditii grele si spor de mobilitate pentru gusa. Sa se dea o ordonanta de urgenta si pentru sporuri de deplasare in Ardeal, Zarand, Banat si alte locuri de-astea.
5- Auzi, fata, este Bamboo la Deva?
Sporul de obraznicie vine odata cu mandatul. Mama voastra ... :(
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Europiu

rocklee, mi-ai luat vorba de pe tastatură! Vedeți că Cuc (!) zicea că "așa, o panoramă a lotului și să zic că e ok pot face și eu". Poftim, Cucule, your turn now!
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

jalemare

Chiar sunt curios cum vor recepționa mizeria asta de pe lotul 3.
Pentru că se va întâmpla.
Astept cu ceva speranțe, şi un vot, fostul guvern zero.