Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 18 Guests are viewing this topic.

zuma80

Quote from: zuma80 on May 26, 2019, 11:12:19 AM
Eu zic ca la 25 IUNIE este gata terasamentul, daca nu mai ploua si nu au vacanta o saptamana. La 25 MAI puteau fi mult mai sus daca ii lasa vremea.

In concluzie am preconizat bine avand in vedere ca au avut vacanta si zile cu ploi.
Si eu sunt de parere ca or sa se intoarca mai putini in santier, avand in vedere finalizarea terasamentului.
Pentru A6!

SergiuSerj

O imaginea care mi s-a parut amuzanta. :lol: A nu se intelege ca ma plang de mobilizarea lor si de efortul depus :D !!! Probabil au luat si ei o mica pauza (mai exact 13 dintre ei)

rocklee

La ora care sa făcut filmare...
Era o căldură sufocantă. Si din ce se vede se pare ca așteptau baronul. ....ALIN.C poate sa confirme..  O:-)

TibiV

Quote from: luc on July 05, 2019, 12:26:57 AM
Înțelegem că acel șanț pentru colectarea apelor de la minutul 16 este o soluție ad-hoc, care nu a fost prevăzută inițial?

Interesant este ca (dinspre Bejan spre Soimus) avem asa:
- la 12.04 tuburile triple sunt deja infipte in terasament, cu aprox. 1  metru sub cota actuala
- la 12.14 tuburile triple sunt deja infipte in terasament, cu aprox. 1  metru sub cota actuala
- la 12.34 tuburile triple nu sunt inca instalate pana sus, si avem un sant adanc, cu aprox. 3  metri sub cota actuala (luand ca reper inaltimea muncitorilor din sant...)
- la 13.04 nu este nici urma de tuburi triple, desi logica spune ca ar fi trebuit sa vedem o solutie similara

Ma bulverseaza si pe mine santul ala, mai ales ca au spart si zidul de gabioane instalat cu atata migala chinezeasca...

Quote from: SergiuSerj on July 05, 2019, 11:41:29 AM
Probabil au luat si ei o mica pauza (mai exact 13 dintre ei)

Probabil numele celui care scoate apa cu galeata este, inevitabil.... Dorel!... 
:lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

RaduLuc

@gruiarew La Holdea este stabilizat pe bretea, abia de luni incolo o sa fie asfalt, emulsia pacaleste pe toata lumea...... 

Quest

TibiV si mie mi se pare ciudata lipsa de consecventa de la 13:04.
Dupa ce se intorc din obisnuita pauza de o saptamina (15.07), s-ar putea sa vedem si acolo o sapatura ptr sant.

La 16:44 se vede clar ca sapatura inspre plasa zidului de gabioane e sensibil mai adinca decit catre versant. Poate au realizat ca e nevoie de panta de curgere mai pronuntata. Sau poate bazinul de la baza versantului are cota mai joasa decit omoloagele sale de la 12:04 si 12:14.

Oricum felicitari AlinC, desi filmezi la interval de citeva zile, de data asta ai prins chiar pregatite conductele de ape pluviale care subtraverseaza A, introduse in conducte de otel de diametru aproape dublu (@ 17:01)

Multumim RaduLuc ptr update :cheers:

LE: am taiat textul din primul paragraf in urma explicatiilor lui danielst cu 6 mesaje mai jos
Common sense will get you far !

Ionut

Este ok si balastul deocamdată. :) Se vede luminița. :) Deci 1 august ar fi gata de deschidere. Acum sa vedem cu recepția... stii daca au cerut recepția?

Io

Nu pricep cum vor drena apa de pe autostrada. In partea dinspre deal fac rigole pe care le dreneaza inspre capete? Ok. Dar in partea dinspre DN? Dar in partea dintre sensuri?
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

voicul

Drenarea se face prin tevile de care se discuta mai sus.

Tavi

Nu mai este mult si o sa ne lamurim :)

RaduLuc

@Ionut Din cate stiu a fost ceruta receptia pe ambele contracte (Bretea si LD3), 31 Iulie este termenul.

danielst

Quote from: TibiV on July 05, 2019, 12:58:55 PM
- la 13.04 nu este nici urma de tuburi triple, desi logica spune ca ar fi trebuit sa vedem o solutie similara

Daca te uiti la baza dealului langa DN, se vede ca nu au canal colector acolo (sa treca pe sub DN), deci nu are rost sa coboare tuburile portocalii si sa-i dea drumu la apa pe DN.
Probabil asta e si explicatia pentru santul sub cota de la 12:34, vor duce apa de pe deal colectata de scurgerile de la 13.04 , spre scurgerea de la 12:34 printr-o rigola langa versant (pentru mine e clar ca langa calea de rulare spre TM va fi rigola pe toata lungimea, ca la celalalte 2 terase)

horatiu.cosma

^
Tocmai scriam și eu. Într-adevăr, la 13:04 nu vor mai fi tuburi că nu mai au unde să le descarce jos de tot. Vor duce apa în lungul autostrăzii până la scurgerea de la 12:34 și acolo o vor descărca prin conducte jos. Acolo la 12:34 e săpat mai jos, probabil așa a fost și la celelalte, îmbracă conductele într-un canivou (sau cum îi spune) din beton și atunci ele vin mai sus. Sunt în schimb curios dacă nu vor fi probleme cu pământul armat, în zona aia se vede în cupa escavatorului că a rupt la greu geogrilele.

TibiV

Intrebarea lui luc ramane:

De ce au ales sa sape dupa ce au facut terasamentul (si zidul de gabioane) ?...

Nu ne-au dat noua planurile, dar ei sigur le-au avut,...
Nu cred ca si-a adus aminte inginerul ca Dorel a uitat sa ingroape tevile la vremea potrivita...
Asa cum le-au facut pe celelalte doua din timp, puteau sa faca la fel si la 12.34.... Fara sa rupa geogrilele si fara sa demoleze zidul de gabioane...  :o

Asadar: de ce la 12.34 au procedat altfel decat la 12.04 si 12.14 ?....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

SB76UFO

^^

Eu sunt curios daca au refacut umplutura cu geogrile si au tasat suficient de bine astfel incat sa nu sa creeze bump-uri, dar invers.
"Prostia este eternă și invincibilă"