Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

4 Members and 23 Guests are viewing this topic.

bogdymol

Pe surse: luni se scoate la licitatie Timisoara-Lugoj lot 2 si ce a mai ramas din Lugoj-Deva. In plus, s-a discutat cu constructorii si pana la inceputul lui Noiembrie o sa avem deschis Arad-Pecica, TM-Lugoj 1, Deva-Orastie (tot!) si ceva bucatica din Orastie-Sibiu.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

udar

super veste bogdymol si sper sa avem constructori pe aceste segmente anul asta :excited:
:cheers:

radutm

@bogdymol nu fa glume de 1 aprilie pe teme sensibile :lol:
cont inchis

budrom

pacaliti pana in ora 12, altfel stiti voi...

Asta nu e pacaleala:

LISTA CONSTRUCTIA AUTOSTRAZII A1: UNDE, CAND, CUM, CAT.
                            -centralizare a lucrarilor in curs (cele pe care NU se circula 2x2 sau 3x3)
     Poti completa lista facuta de mine, o copiezi cu update-ul tau si o pui intr-un nou mesaj. Si tot asa, incat sa avem o situatie la zi, intocmita de noi, cei care dorim atat de mult, primii 1000 de km de A, in Ro. Aproximativ 15 loturi de autostradă se află, în acest moment în execuţie, în România, asa ca o centralizare aerisita, la zi, e necesara:

1. Orăştie– Sibiu şi Bypass Sebeş
Lot 4 – km 65+965 – km 82+070
Lungime: 16,1 km
Valoare (cu TVA): 601,2 milioane lei
Constructor: Asocierea Astaldi – Euroconstruct '98 SRL – Astalrom SA
Termen: 2013
Stadiul actual: ?%
Statusul lucrarii: SE lucreaza.

1a. Orăştie– Sibiu şi Bypass Sebeş
Lot 3 – km 43+855 – km 65+965
Lungime: 22,11 km
Valoare (cu TVA): 749,94 milioane lei
Constructor: Impregilo SpA

1b. Orăştie– Sibiu şi Bypass Sebeş
Lot 2 –km 24+100 – km 43+855
Lungime: 19,74 km
Valoare (cu TVA): 468,45 milioane lei
Constructor: Straco Grup / Studio Corona Civil Engineering

1c. Orăştie– Sibiu şi Bypass Sebeş
Lot 1 – km 0+000 – km 24+100
Lungime: 24,1 km
Valoare (cu TVA): 683,29 milioane lei
Constructor: Strabag SRL

2. Deva– Orăştie
Lungime: 32,80 km
Valoare: 945,13 milioane lei
Constructor: Strabag AG / Strabag SRL / Straco Grup
Termen: 2012

3. Lugoj – Deva
Lot 1 Lugoj – Dumbrava, km 0+000 – km 27+400
Lungime: 27,4 km
Valoare (cu TVA): 844,49 milioane lei
Constructor: Asocierea Tirena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA – Cossi Constructioni

4. Timişoara- Lugoj
Lot 1 – km 44+500 – km 54+000
Lungime: 9,5 km
Valoare (cu TVA): 260,86 milioane lei
Constructor: Asocierea Spedition UMB SRL – Technostrade SRL – Carena SpA Impresa de Construzioni
Termen: 2012
Stadiul actual: 70%

5. Nădlac – Arad + drum legatura
Lot 2 – km 22+180– km 38+882
Lungime: 16,664 km
Valoare: 510,25 milioane lei
Constructor: Alpine Bau GmbH
Stadiul actual: 14%

5a. Nădlac – Arad + drum legatura
Lot 1 – km 0+000 – km 22+180
Lungime: 22,218 km
Valoare: 474,87 milioane lei
Constructor: Asocierea Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donep Construct
Stadiul actual: 4%

Ionut

Bune vesti, bogdymol! Parca prea bune, nu cumva sa fie de 1 aprilie... :D

iuli

In sfarsit am apucat si eu sa vad filmuletul eu Arad-Nadlac... Groaznic intre Pecica si Nadlac  :(( In rest pe Arad Pecica imi place solutia gasita de a merge paralel cu CF pentru a scapa de pasaje peste autostrada, m-a uimit insa o casa aproape pe mijlocul autostrazii imediat dupa Pecica, sper sa nu avem un nou caz ca DSV de la Aeroport.
Daca lumea se plangea ca pe Arad-Timisoara vei adormi la volan si nu vroiau si pace sa inteleaga ca drumul nu e chiar asa de drept sa ii vad ce zic acum pe Pecica - Nadlac unde drumul e perfect plat, nici macar nu prea sunt podete sau nodouri... Bine ati venit in Campia de Vest!  ;)
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

ionescu63

site-ul CNADNR: http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/lugojdeva_tmlugoj.pdf
Comunicat de presă
- 1 aprilie 2012 –
Compania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România a lansat licitațiile pentru atribuirea
contractelor de proiectare și execuție a autostrăzii Lugoj-Deva lot 2, lot 3 și lot 4, între Dumbrava și Deva, și
a autostrăzii Timișoara-Lugoj lot 2.
Proiectarea și execuția autostrăzii Lugoj – Deva, sectorul Dumbrava - Ilia, lotul 2, între km
27+620 și km 56+220 Valoarea estimată a celor 28,6 kilometri este 1.081.063.518 lei fără TVA.
Proiectarea și execuția autostrăzii Lugoj – Deva, sectorul Dumbrava - Ilia, lotul 3, între km
56+220 și km 77+361 Valoarea estimată a celor 21,14 kilometri este 1.008.570.085 lei fără TVA.
Proiectarea și execuția autostrăzii Lugoj – Deva, sectorul Ilia - Deva, lotul 4, între km 77+361 și
km 99+500 Valorea estimată a celor 22,14 kilometri de autostradă este de 1.048.528.295 lei fără
TVA.
Proiectarea și execuția autostrăzii Timișoara – Lugoj, lotul 2, între km 54+000 și km 79+625
Valorea estimată a celor 25,62 kilometri de autostradă este de 611.884.622 lei fără TVA.
Proiectarea este preconizată a dura maximum 6 luni, execuția lucrărilor maximum 2 ani, la
care se adaugă o perioadă de garanție de 4 ani.
Aceste contracte sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile și de la Bugetul de stat.
Termenul limită de depunere a ofertelor este 11 iunie 2012, ora 16,00, iar deschiderea va avea
loc pe 12 iunie pentru Autostrada Lugoj-Deva și pe 13 iunie pentru Autostrada Timișoara -
Lugoj.
Biroul Comunicare al CNADNR

Sper sa nu fie pacaleala de 1 aprilie. :(
Pe SEAP apare doar lotul 4, Lugoj-Deva.

Ionut

Nu cred ca e pacaleala, nu se tine SEAP de pacaleli. :)

QuoteCNADNR pregăteşte licitaţii pentru loturi din autostrăzile Lugoj-Deva şi Timişoara-Lugoj

CNADNR va organiza licitaţii pentru construirea a trei loturi din autostrada Lugoj-Deva, în lungime de 71,9 kilometri, şi a lotului 2 din autostrada Timişoara-Lugoj (25,6 kilometri), proiecte cu o valoare cumulată a cheltuielilor de 3,75 miliarde de lei (850 milioane de euro) fără TVA.

sursa: Mediafax

bogdymol

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Deci mesajul acesta...

Quote from: bogdymol on April 01, 2012, 09:57:34 AM
Pe surse: luni se scoate la licitatie Timisoara-Lugoj lot 2 si ce a mai ramas din Lugoj-Deva. In plus, s-a discutat cu constructorii si pana la inceputul lui Noiembrie o sa avem deschis Arad-Pecica, TM-Lugoj 1, Deva-Orastie (tot!) si ceva bucatica din Orastie-Sibiu.

... era doar asa pentru destinderea atmosferei de 1 Aprilie.

Vad ca am avut si reply-uri la el:

Quote from: udar on April 01, 2012, 10:15:09 AM

super veste bogdymol si sper sa avem constructori pe aceste segmente anul asta :excited:
:cheers:

Quote from: radutm on April 01, 2012, 10:24:21 AM
@bogdymol nu fa glume de 1 aprilie pe teme sensibile :lol:

Quote from: Ionut on April 01, 2012, 11:01:42 AM
Bune vesti, bogdymol! Parca prea bune, nu cumva sa fie de 1 aprilie... :D

Dar cea mai tare faza e mesajul lui ionescu63 cu sursa cnadnr.ro:

Quote from: ionescu63 on April 01, 2012, 03:43:38 PM
site-ul CNADNR: http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/lugojdeva_tmlugoj.pdf

Deci eu azi dimineata aveam chef de glume, iar acum vad ca e adevarata faza cu loturile scoase la licitatie :lol: :lol: :lol: :lol:

Cred ca ma las de meserie si ma fac ghicitor :lol:
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

ionescu63

Quote from: bogdymol on April 01, 2012, 05:17:51 PM
Deci eu azi dimineata aveam chef de glume, iar acum vad ca e adevarata faza cu loturile scoase la licitatie :lol: :lol: :lol: :lol:

Cred ca ma las de meserie si ma fac ghicitor :lol:
Mesajul tau "mirosea" a mesaj de 1 aprilie de la o Posta.
Din cauza asta am privit cu neincredere si SEAP-ul si site-ul CNADNR-ului. Si Mediafaxul si Ziarul Financiar si celelalte. Inca mai am suspiciuni din cauza postului tau.

bogdymol

Quote from: ionescu63 on April 01, 2012, 07:00:23 PM
Mesajul tau "mirosea" a mesaj de 1 aprilie de la o Posta.
Din cauza asta am privit cu neincredere si SEAP-ul si site-ul CNADNR-ului. Si Mediafaxul si Ziarul Financiar si celelalte. Inca mai am suspiciuni din cauza postului tau.

Daca aprea doar pe niste site-uri de stiri eram putin sceptic cunoscand calitatea jurnalistilor de la noi, dar cand apare si pe cnadnr.ro si pe SEAP e clar ca e pe bune.

Ce previziuni vreti sa mai fac? :D Se incepe lucrul la Sibiu-Pitesti anul acesta? :lol:
drumurile mele

ionescu63

Si "ceilalti" au suspiciuni cu aceste anunturi, unele in legatura cu sursele de finantare de pe loturile scoase la licitatie.
Am sa postez un fragment cu interviul ministrului Nazare de pe Agerpres referitor la sursele de finantare.

Practic, lansarea acestor licitaţii vine în urma unei negocieri cu Comisia de mai mult de un an de zile şi după ce ne-a fost admisă o realocare de aproape un miliard de euro, anul trecut, tocmai pentru că am reuşit să convingem experţii de la DG Regio că este foarte important să existe o coerenţă în modul în care se fac lucrări între Nădlac şi Sibiu. Această porţiune - Dumbrava-Deva are cele mai multe lucrări de artă, şi între Nădlac şi Sibiu este de departe cea mai complicată porţiune, cel mai complicat sector.

ionescu63

Daca dam la o parte lotul II Timisoara - Lugoj (care a avut finantare de la inceput, acum fiind vorba de o relicitare), cele trei tronsoane din Lugpj - Deva au o valoare totala estimata de aproximativ 3,137 mil lei, aproximativ 715.000 euro din care doar 85% reprezinta contributia UE, 608.000 euro.
De restul pana la "aproape 1 miliard de euro" realocati cred ca se mai pregateste ceva. Poate pe feroviar?

Pareri?

Ionut

Absolut incredibila faza, bogdymol! Oracolul de la Arad! :lol: Geniala faza!!!

@ionescu63: oricum aceasta suma este maxima, licitatiile vor fi castigate cu mult mai putin, deci ar mai ramane ceva bani.

iuli

Quote from: bogdymol on April 01, 2012, 07:04:50 PM

Ce previziuni vreti sa mai fac? :D Se incepe lucrul la Sibiu-Pitesti anul acesta? :lol:

:lol: Nu intinde coarda! :) Ia-o in pasi marunti ca sa nu cadem de pe cai mari  8)
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog