Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 19 Guests are viewing this topic.

bogdymol

^ Nu vreau sa iau partea nimanui, dar:
- sensul giratoriu dintre A1 si DN6 a fost construit pe baza unui proiect aprobat de MT
- nodul rutier de la Giarmata e a lui FCC/Astaldi
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

MHN

Nu ca ar fi neaparat nevoie, insa confirm "scrisele" lui bogdymol :)

radutm

Iarna la inceput de an pe santierul A1 de la Sebes:

Sursa: digitalglobe.com, 12 ianuarie 2012
cont inchis

Ionut

^ Vad mult asfalt sau macar balast stabilizat. E bine, e bine. Merci de poza, stiu ca sunt foarte greu de gasit! :cheers:

codian9

http://www.evz.ro/fileadmin/user_upload/autostrada4.jpg
Zona cu probleme dintre Simeria Orastie. Problema este mult mai grava de cat pare in poze !

Meseria mea nu este de constructor, dar din discutii am inteles ca normativul EU impune ca o autostrada sa fie la min 150 m de o apa curgatoare.
Aici nu stiu daca sunt 5 m. Si a cui este vina: 1. Proiectant 2. Constructor . Cine a proiectat si cine raspunde ?
Lucrarea se afla pe lotul lui Straco dar titularul de contract este Strabag. Si acum cu povestea cu insoventa, o fi vrand Strabag sa ramana cu onoarea
nepatata si sa spuna ca "mortul a fost de vina !".  Cred ca in ziua de azi nu mai sunt de acceptat asemenea greseli.
Mai in gluma mai in serios zic si eu o solutie:  Sa mute albia raului Mures  mai incolo, cred ca o sa iasa mai ieftin, si problema cu stabilizarea o sa se rezolve in mod natural.
Altfel cred ca sa fie tot timpul probleme, acum este iarna si ii terenul inghetat, dar dupa aceea ,..

codian9

" Lotul III, care are o lungime de 22 de kilometri, este în dificultate din cauza unor alu­necări de teren din zona Apoldu de Sus, unde au apărut mişcări masive de pământ care nu au putut fi prevăzute de la stadiul de ofertare.  "

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/constructorii-lucreaza-la-autostrada-sibiu-orastie-si-pe-ger-83630.html

In zona Apoldu se stie de cand lumea ca sunt probleme cu alunecarile de teren.
Cine a proiectat acest tronson ? Bunica.

alecu26

chiar acum se lucreaza la reparatia acestei zone. Spatiul e foarte stramt acolo...:Mures, Autostrada, CFR, DN7 in doar cativa zeci de metri.

Deasemenea, daca i-mi amintesc bine aici a fost marele sit arheologic de la Turdas, care a intarziat enorm inceperea lucrarilor...si poate au accelerat...dar nu cum trebuie.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

bogdymol

Quote from: Ionut on January 16, 2013, 06:13:08 AM
^ Vad mult asfalt sau macar balast stabilizat. E bine, e bine. Merci de poza, stiu ca sunt foarte greu de gasit! :cheers:

Eu sper ca e asfalt. Daca e doar balast stabilizat e cam nașpa sa fie lasat asa peste iarna...
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Ionut

Quote from: codian9 on January 16, 2013, 08:42:12 AM
Cine a proiectat acest tronson ? Bunica.

Bunica de la IPTANA. Sau DIWI. :D
Se rezolva, don't worry, be happy.

Rashid

>:(
    Cum se poate rezolva, cel mai rapid? Oricum, sunt bani in plus, fata de pretul licitat. Proiectantii sunt de cacao...
Sa vedem ce metoda vor alege, dupa ultimile ninsori din iarna aceasta.
Surparile acelea nu vor ramane asa, se vor largi vedeti ce iarna este acum in vestul Europei, in 5 zile poate veni si la noi, valul 2 de zapada...

anacronox

Quote from: bogdymol on January 16, 2013, 09:17:38 AM
Quote from: Ionut on January 16, 2013, 06:13:08 AM

Eu sper ca e asfalt. Daca e doar balast stabilizat e cam nașpa sa fie lasat asa peste iarna...

din tren se vad unul sau doua straturi de asfalt pe centura sebesului. erau cilindrii compresori si finisoare (sper ca spun bine) lasate pe drum cand am trecut pe 2 ianuarie

nicki4

buna tuturor,

in eventualitatea deschiderii centurii Sebesului mai devreme decat intregul segment Simeria-Sibiu si venind dinspre Sibiu in directia Orastie, cum ma va ajuta centura (la profil de autostrada) daca nodul prevazut la vest de Sebes este proiectat sa deserveasca doar traficului instre directia Sibiu? Pentru a-mi continua directia spre Orastie tot prin centrul orasului trebuie sa o iau? Nu stiu daca s-a mai discutat acest topic si ar m-ar interesa sa stiu daca exista intentii (sau si mai optimist ceva planuri aprobate) sa se extinda nodul pentru ambele directii de mers?

a doua intrebare se refera la orasul Cugir. Discutii au mai fost purtate inainte, dar se stie cumva de vre-o modificare care sa aduca un nou in zona Sibotului?

multumesc de orice clarificare
"Government don't want well informed, well educated people capable of critical thinking. That's against their interest. They want obedient workers, people who are just smart enough to run their machines and do the paperwork. And just dumb enough to passively accept it!" George Carlin

hentz

Quote from: nicki4 on January 16, 2013, 12:27:55 PM
buna tuturor,

in eventualitatea deschiderii centurii Sebesului mai devreme decat intregul segment Simeria-Sibiu si venind dinspre Sibiu in directia Orastie, cum ma va ajuta centura (la profil de autostrada) daca nodul prevazut la vest de Sebes este proiectat sa deserveasca doar traficului instre directia Sibiu? Pentru a-mi continua directia spre Orastie tot prin centrul orasului trebuie sa o iau? Nu stiu daca s-a mai discutat acest topic si ar m-ar interesa sa stiu daca exista intentii (sau si mai optimist ceva planuri aprobate) sa se extinda nodul pentru ambele directii de mers?

Aici este nodul  la vest de Sebes
http://goo.gl/maps/1b4yp
Il vei putea folosi in toate directiile,

bogdymol

Nodul Sebes-est e cel cu "probleme":

drumurile mele