Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

6 Members and 26 Guests are viewing this topic.

bogdymol

Astazi, la intrarea pe A1 de la Giarmata (Timisoara) spre Arad, am observat ca au aparut 2 semne care nu erau pana acum acolo, si anume cele care arata ca limita de viteza e 130 km/h:

Nu are rost sa ne bucuram ca au schimbat 100 cu 130 pe AR-TM, pentru ca pe banda de accelerare de la aceeasi iesire apare semn cu 60, urmat de 80, si abia apoi 100 (valabile teoretic pentru toti cei care circula pe autostrada - inclusiv cei ce vin dinspre Lugoj).

Si inca un +: la iesirile de pe autostrada de pe Centura Arad s-au montat panouri cu sageti stanga-dreapta asemanatoare cu cele de pe autostrazile din Ungaria.

*scuzati calitatea pozelor... sunt facute cu telefonul in timp ce conduceam
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

dorinparau

Quote from: bogdymol on December 16, 2012, 09:43:26 PM
Si inca un +: la iesirile de pe autostrada de pe Centura Arad s-au montat panouri cu sageti stanga-dreapta asemanatoare cu cele de pe autostrazile din Ungaria.

Probabil sunt puse pentru ungurii care merg catre Arad/Szeged :)) Multumim de poze, ai grija la condus!

iuli

Quote from: bogdymol on December 16, 2012, 09:43:26 PM

Pacat ca cele de pe Timisoara - Izvin sunt galbene... Parca vad ca pe alt tronson or sa fie albastre, pe altul albe samd...  :rant:
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

lucian252012

1. care mai era stadiul la lotul IZVIN - LUGOJ s-au dat noii castigatori la lot 2?
2. stie cineva daca va fi sa se faca LUGOJ - CARANSEBES - ORSOVA - DR TR SEVERIN - CALAFAT SAU SPRE CRAIOVA ce solutie tehnica vor adopta in zona de deal alunecos (centura CARANSEBESULUI a luat o la vale si nici acu nu se merge pe ea cum trebuie) si mai ales in zona de munte dintre TOPLET - ORSOVA si DR TR SEVERIN unde atat trenul cat si actualul E70 trec printr o serie de tunele la o singura banda pe sens iar in lateral e fie Dunarea fie ditamai muntele  .......... ? Va fi extrem de costisitor sa faci autostrada prin munte doar prin tunele si viaducte.......... iar de ocolit chiar nu ai pe unde ...........aveti idee daca exista vreun SF pentru zona asta?

Mi se pare un proiect SF ca si cand te-ai apuca sa faci SIBIU RM VALCEA taind muntii exact paralel cu actualul drum ...........pe valea oltuluiintr o parte ai apa si in cealalta muntii ........

radutm

Am incercat sa fac ceva poze azi dimineata, insa am prins o ceata deasa si un blocaj la Simeria care m-a determinat sa ma intorc la Timisoara prin Hateg.

Prima fotografie este facuta inainte de viaductul de la Sacel:

Viaductul de la Sacel:

Aici va fi un pasaj al DN7 peste A1 (nu mai tin minte exact locul dar f.bine ca se lucra):

Viaduct A1 peste DN7 la Orastie est:

Dupa 30 min de stat pe loc la Simeria Veche am luat-o pe Hateg asa ca nu am mai facut alte poze :)
cont inchis

Ionut

30 min in Simeria pe loc? Oh... avem nevoie ca de aer de A1 Deva-Sibiu... chiar si fara bucata Izvin-Deva ar fi ceva de vis... Deva-Sibiu este partea cea mai aglomerata.

user201

Din păcate din poze rezultă și că este ... iarnă de-a binelea.
Sincer până la sfârșitul lui Martie sau Aprilie nu cred că vom mai vedea mari progrese.

Poate ceva scandaluri sau atribuiri de loturi să mai poată fi la ora actuală subiecte de discuții. să sperăm totuși că în 2013 voma avea Sibiu-Șoimuș integral, Arad-Pecica (sau de ce nu Arad-Nădlac).

radutm

Quote from: Ionut on December 17, 2012, 04:45:20 PM
30 min in Simeria pe loc?

Da, am stat pe portiunea asta asa ca am decis sa o iau pe Hateg si am stat doar pana la sensul giratoriu dar coada era mai departe. Initial am crezut ca sunt masini in manevra pe autostrada.

La dus a fost mult mai tragic. Am prins o coada infernala la Sebes, care statea pe loc. Asa ca am facut cale intoarsa, prin Vintu, am intrat in Sebes dinspre Alba Iulia apoi am mers pe stradutele din oras pana aproape de iesirea dinspre Sibiu. Am facut vreo 30 minute dar am economisit macar o ora de stat la coada. Nu e prima oara cand prind Deva - Sibiu aglomerat, dar eu de cand ma stiu nu am vazut atata trafic cat a fost in acest weekend. Practic s-a mers cu 50-60 intr-o coloana continua de la Sebes pana la Sibiu, pe ambele sensuri. Era impresionant sa vezi un sir de masini traversand dealurile cat vezi cu ochii.
Oh... avem nevoie ca de aer de A1 Deva-Sibiu... chiar si fara bucata Izvin-Deva ar fi ceva de vis... Deva-Sibiu este partea cea mai aglomerata.
Eu sunt printre cei care cred ca autostrada Deva-Sibiu, indiferent cand se va continua mai departe spre Bucuresti sau spre Nadlac, va produce o schimbare radicala in ceea ce inseamna transporturile din tara noastra. Nu cred ca putem aprecia acum la adevarata amploare impactul pozitiv pe care il va avea.
cont inchis

Grivei

Ionut

Lotul Romstrade din A1 (Nadlac-Pecica) nu va fi gata in 2013. Puteti paria pe asta. La fel am mari rezerve pentru lotul 3 din Orastie-Sibiu (lotul Impregilo cu viaductul Aciliu). Probleme sunt si pe lotul 4 (Astaldi, cel cu tunelul). Despre Bechtel nu comentez ca ma enervez.

Sigur vor fi gata loturile Alpine (Pecica-Arad) si Deva-Orastie.

MHN

Quote from: Ionut on December 18, 2012, 12:49:07 PM
Lotul Romstrade din A1 (Nadlac-Pecica) nu va fi gata in 2013. Puteti paria pe asta. La fel am mari rezerve pentru lotul 3 din Orastie-Sibiu (lotul Impregilo cu viaductul Aciliu). Probleme sunt si pe lotul 4 (Astaldi, cel cu tunelul). Despre Bechtel nu comentez ca ma enervez.

Sigur vor fi gata loturile Alpine (Pecica-Arad) si Deva-Orastie.
Si Lugoj - Deva I (Sanovita - Dumbrava)

mmcliviu

Ceau RaduTm,

Daca ai stat in coloana dimineata pana la ora 10 a fost din motiv ca in Simeria a fost un accident si a fost tot drumu blocat.

Liviu

user201

Și loturile Straco și Strabag de pe Sibiu-Orăștie cred că vor fi gata la anul, presupunând că își vor primi banii.

Legat de Borș-Surplacu de Barcău, este vorba doar despre 6,5 km din ce citesc din articol, nici vorbă de tot.

Cele două loturi "Italiene" din Sibiu - Orăștie vom vedea. Partea proastă acolo este că nu cred că se pot apuca de lucru decât după ce vine din nou căldura.

radutm

Quote from: mmcliviu on December 18, 2012, 02:49:09 PM
Ceau RaduTm,

Daca ai stat in coloana dimineata pana la ora 10 a fost din motiv ca in Simeria a fost un accident si a fost tot drumu blocat.

Liviu
Multumesc de explicatie! Am avut avantajul ca am putut sa o iau pe la Hateg, drum f. bun de altfel si putin aglomerat. Cei care mergeau spre Nadlac au avut mai mult de suferit.
cont inchis

alecu26

a inceput sa miste cate ceva Straco pe lotul Orastie-Simeria. (dar nu la Turdas, ci in alta zona de alunecari...cred).
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).