Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

5 Members and 76 Guests are viewing this topic.

user201

Excelent update Eurocopter.
Asta da surpriză, mai ales după ce citisem ceva legat de posibile interdicții de filmare. Oricum se vede un progres mare pentru un timp de circa trei săptămâni scurse de la ultima filmare. Cu o toamnă lungă, până în Decembrie, bani și o iarnă blândă, nu se știe, deși cred și eu că un termen realist pentru întreaga autostradă este ceva între Iulie și  Septembrie 2013, depinde de mai mulți factori.

BoGDaN

din mers, astazi activitate Straco/Strabag, aceleasi poze ca cele facute ieri de bogdymol. INSA de la Sebes spre Sibiu, liniste si pace (cred ca stateau toti in fata calculatorului apasand F5)

mariansb

"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

Ionut

@BoGDaN: intre Sebes si Sibiu probabil ca nu lucreaza duminica... sau poate nu ai putut tu observa activitate din DN7/DN1. Merci de poze!

savagedanyro

Se pare ca s-a rezolvat cu termenul de finalizare al A1 :  NICIODATA !!!!

Prima veste de azi si cea mai PROASTA de anul acesta  :

http://www.gandul.info/politica/exclusiv-romania-amenintata-cu-suspendarea-banilor-de-la-ue-comisia-europeana-blocheaza-doua-programe-de-7-miliarde-de-euro-10246493

Cu asta s-a terminat si visurile noastre de 1000 km autostrazi din viata asta !

...live the moment...

sebba

Mda, nimic imprevizibil!
Pe de alta parte, orice sut in c** e un pas inainte.
Sailing away! S/Y Haimana

Ionut

Guys, chill. Visele raman in vigoare. :) Sunt amenintari cu suspendarea... si da, posibil sa fie suspendate. Dar nu vor fi anulate sau ceva, nu se va ajunge la asa ceva, sunt convins. E si un joc politic benefic totusi pentru Romania, se mai lucreaza la coruptie cu amenintarile astea venite de la Bruxelles. Presa oricum e alarmista fara motiv, deci linistiti-va. :)

tonică

Mulţam mult eurocopter pentru film. Tare de ajutor.
Se vede astfel cum aproape sunt gata si înceţii şi birocraţii de la enel cu mutarea stâlpilor de tensiune de pe porţiunea de lângă Cristian, se văd şi lucrările la viitorul tunel cut/cover de la Săcel, viaductul de acolo care pare a fi în termen cu lucrările dar şi viaductul de la Aciliu unde din film se poate vedea ceea ce nu vedeam din fotografii, şi anume că se lucrează pe ambele sensuri, deja există şi ciment pe grinzi în anumite locuri dar şi că penultimii piloni înspre sibiu sunt doar la stadiul de fundaţie. În plus pe 'malul' celălalt, înspre sebeş au existat nişte alunecări de teren din câte se pot vedea.
În prima parte a filmului însă straco nu stă prea strălucitor, în afara centurii sebeş nefiind prea roză situaţia. Şi nici pe lotul impreglio care pare că s-a concentrat pe viaduct şi mai puţin pe terasamente. În cazul unei finanţări continue şi fără sincope cred că aceste 2 loturi vor termina ultimele, probabil în iarna lui 2013.
Doar că veştile sunt negre rău şi finanţarea va fi doar un vis frumos de'amu înainte. Să nu bocănim degeaba, vina este şi a foştilor guvernanţi, problema fiind mai veche, doar ca actualii n-au ştiut decât de ciolan, nefăcând absolut nimic timp de 6 luni. Şi pe deasupra i-au mai luat şi la băşcălie pe mai marii Europei, dând cu zoaie pe unde au nimerit.

user201

Proastă știrea într-adevăr, dar să sperăm că situația se va debloca cumva-cumva și nu se va ajunge la o amânare sine die a lucrărilor până la clarificarea situației.

Dacă ne uităm însă în teren la cum stau lucrurile ar trebui să fim optimiști legat de deschidere în 2013.

mahora

sambata 20.10 seara sudau de zor la viaductul Sacel(intrare tunel dinspre Sebes), la viaductul dintre dealuri au montat 50% din tablier, in dreptul sensului giratoriu Cristian se lucra de zor la stabililizarea dealului, acolo au forat in deal cat la Aciliu, se vor apuca de rambleu in toamna aceasta, electrica si-a mutat cel putin un stalp, si gazu' o (una)  :D conducta, nu stiu cum arata dupa deal ca nu am apucat sa merg.
   Dar se vad progrese substantiale.  :banana: :banana: :banana:

mahora

Aici va fi ceva interesant: big big rambleu mahora stie

tonică

Quote from: mahora on October 22, 2012, 02:58:35 PM
electrica si-a mutat cel putin un stalp, si gazu' o (una)  :D conducta, nu stiu cum arata dupa deal ca nu am apucat sa merg.

mahora, vezi filmul facut de eurocopter, partea a II-a. Uitasem sa remarc din film si faptul ca s-au apucat de tablier si la portiunea aceea mai mica a viaductului, cea dintre dealuri inspre sibiu.... Legat de electrica, cred ca mai sunt doar 2 stalpi, asa pare din film, unul mare care troneaza cu tot cu dambul de dedesubtul lui si un altul de mica tensiune undeva pierdut in mijlocul soselei...

davyl

Multumiri tuturora pentru foto si informatii. @Eurocopter, geniale filmele! Perfect de acord cu parerea ta!

vchira

Ionut

M-am uitat de doua ori la filmulete si la poze. De acord ca Sibiu-Orastie poate fi gata in 2013... pe final, poate unele zone mai repede. Mai nimic nu vad gata in primavara. Eu zic sa strangem bani de pe acum fiecare si sa facem o intalnire mare la Sibiu sau la Sebes sau la Deva, pe undeva, anul viitor cand e gata. :) Ar fi fain sa ne strangem din toata tara. Nu stiu voi cum sunteti, dar eu simt ca nu mai am rabdare... e cruciala autostrada asta. Unde mai pui ca trece printr-o zona cu peisaje exceptionale.