Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 72 Guests are viewing this topic.

sebba

Quote from: dorinparau on October 16, 2012, 01:25:18 PM
Pacat ca A1 Romania nu prea trece pe acolo....:)

nu se numeste A1, asta e clar, dar jumate din traficul de pe A1 de la si spre bucuresti prin pasajul ala se baga
e A1 cu mantã ;)
Sailing away! S/Y Haimana

Ionut

Baieti, e adevarat ca daca si statul se implica, se pot face multe. Mult mai multe decat poate face o comunitate. Insa chiar si fara ajutorul statului, ba chiar cu bete in roate puse de stat, TOT PUTEM FACE... macar cateva lucruri. A se vedea filmarile din avion. Cu toata indiferenta actualei puteri am putut face acele filmari. Asta demonstreaza ceva. Demonstreaza ca se poate.

La fel se poate si pentru a face autostrazi verzi si bine intretinute. Se poate. Ca o sa ne rupem mintile, nervii si buzunarele, ok, da, de acord. Insa nu vreau sa va mai aud ca nu se poate. Pentru ca macar ceva putem face. Asa cum sunt zeci de organizatii si cateva companii care sustin initiative locale (de la plantari la amenajari de parcuri, de la cumpararea de aparatura medicala pentru spitale si pana la raspuns la dezastre), tot asa, IMPREUNA, putem aduna oameni, resurse si energie pentru a transforma macar cateva lucruri in bine.

Orice sa-mi spuneti, numai "nu se poate" sa nu aud. Puteti sa ma faceti visator, n-aveti decat. Eu am exemple din domenii diverse in Romania ca actiuni mici se pot face. Actiuni mici, rezultate mari. La fel cum am avut noi actiunea cu filmarile, cu astfel de rezultate. (Am pus pt ca nu toti urmaresc acel thread.)

ghrt

Problema cu munca în folosul comunității este că ține de primari să pună oamenii la muncă, iar comunitatea vizată este una locală. Deci nu se știe cât ar intra în obiectivul lor o autostradă, și câți dintre primarii pe al căror teritoriu administrativ trece autostrada ar fi capabili/ doritori să pună la muncă beneficiarii de venit minim garantat. Am văzut orașe în care mai scoteau la muncă pe câțiva (de exemplu, Sulina, unde se făcea curățenie și erau liste afișate la Primărie), dar în alte orașe nici vorbă de așa ceva, sau o fi total netransparent.

Pe de altă parte, perdelele de vegetație pot fi folositoare din mai multe puncte de vedere, nu numai pentru șoferi.

PS: Postul meu este în ideea de a lămuri cadrul existent, nu vreau să fiu Gică-contra, cine reușește să schimbe lucrurile are toată stima mea.
Cont (aproape) inactiv.

simba

Se poate daca se vrea. Eu zic ca ar trebui mai multa implicare din partea autoritatilor. Perdelele de vegetatie vor fi in interesul lor sa le faca pentru a proteja autostrada de zapada iarna si soferi de accidente. Cel putin vegetaria de pe mijlocul autostrazi este nu numai pentru infrunusetare dar are rol si de odihna a ochilor fiind verde, culoare foarte odihnitoare pentru ochi.
pacat ca nu se fac de la inceput. Noi aveo o problema, stim sa facem multe lucruri dar cand e vorba de ambalaj suntem varza. Eu unul am ramas surprins placut de autostrazile din Ungaria si pentru modul cum sunt ele cosmetizate nu doar de calitatea lor sau de lungimea lor.

iuli

Legat de arbusti pe linia mediana eu doar atat intreb si sper ca cineva specializat sa poata sa raspunda: oare nu exista pericolul ca radacinile arbustilor ajunsi la maturitate sa strice structura asfaltului si a caii de rulare? Din cate imi aduc aminte exact din acest motiv in Ungaria (ca tot a fost data ca exemplu) s-a inceput scoaterea lor.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

mirceaVRo

Arbustii nu trec de 2 maxim  5 metri ,la o asemenea inaltime radacina nu poate fi prea puternica ,tinand cont de duritatea si tasarea austostrazii arbustii pot cel mult sa sustina solul :) , daca sunt arbori este o alta poveste.

Klaudiu!!!

De mai bine de două luni de zile patronul companiilor Spedition UMB şi Tehnostrade se laudă că a terminat lucrările, însă inaugurarea efectivă se amână de la o săptămâna la alta. Cel mai probabil în următoarele două săptămâni urmează să fie deschis traficul şi pe acest tronson, care avea termen de finalizare, conform contractului încheiat în 2011, luna aprilie 2013 >:(
nu se lauda,chiar e  gata!!!!

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/pariul-romaniei-vom-ajunge-in-octombrie-la-550-kilometri-de-autostrada-172912.html

L.E:Oricum de apreciat faptul ca apar tot mai multe articole despre autostrazi si stadiul in care sunt ele;

udar

nici cei de la UMB care au mai ramas pe la birouri in Giarmata nu stiu cand se da in functiune bucata lor, ei mai au birourile inchiriate pana in primavara, daca se declara castigatorii oficiali pentru lotul 2 Timisoara-Lugoj se prelungesc chiriile daca nu vor pleca.................... multi deja sunt plecati si trag pe lucrarile pe care le mai au de facut prin tara (mai ales in zona lor BZ pe unde au un DN de reabilitat lucrare mare) sa se mai elibereze de lucrari daca intra in loturile mari din A1 au nevoie de mai multe forte fiind lucrare mai mare si politica lor cu evitarea pe cat posibil subcontractori.........

MRS

Quote from: udar on October 17, 2012, 12:07:38 AM
...multi deja sunt plecati si trag pe lucrarile pe care le mai au de facut prin tara (mai ales in zona lor BZ pe unde au un DN de reabilitat lucrare mare

Reabiliteaza DN24/E581 Tutova (limita GL/VS) - Crasna (VS) - Husi - Albita (aproape finalizat) si Crasna - Vaslui - Iasi
:cheers:

A, AL, B, BG, BiH, CA, CH, CY, CZ, D, DK, DOM, E, EG, EIR, EST, F, FIN, GB, GR, H, HR, KOR, I, ID, JP, LT, LV, MC, MD, MDV, MK,  MNE, MT, NL, PL, PT, QA, RKS, RO, SIN, SK, SLO, SRB, SYR, TH, TR, TZ, UA, UAE, US, V

IATA: AAL, ADB, AMS, ATH, AYT, BBU, BCN, BEG, BGY, BHX, BKK, BLQ, BRI, BRU, BUD, BVA, CDG, CGN, CIA, CRL, DCA, DLM, DOH, DPS, DTM, DUB, DUS, DWC, DXB, EMA, FCO, FLR, FMM, FRA, HAM, HEL, HND, HRG, IAS, ICN, IST, JFK, JMK, JTR, KBV, KGS, KIV, LCA, LGA, LHR, LIS, LTN, LWO, MAD, MLA, MLE, MUC, MXP, NAP, NRT, ODS, OPO, ORD, OTP, PFO, PRG, PRN, PSA, PUJ, RIX, SAW, SBZ, SDQ, SIN, SJJ, SKG, SKP, SOF, SPU, STN, STR,  SXB, TGD, TIA, TLL, TRN, TSF, TSR, TXL, VAR, VIE, VLC, VNO, WAW, WRO, YUL, YYZ, ZAG, ZNZ, ZRH, ZTH...

radutm

Quote from: claudiu!!! on October 16, 2012, 11:57:28 PM
De mai bine de două luni de zile patronul companiilor Spedition UMB şi Tehnostrade se laudă că a terminat lucrările, însă inaugurarea efectivă se amână de la o săptămâna la alta. Cel mai probabil în următoarele două săptămâni urmează să fie deschis traficul şi pe acest tronson, care avea termen de finalizare, conform contractului încheiat în 2011, luna aprilie 2013 >:(
nu se lauda,chiar e  gata!!!!

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/pariul-romaniei-vom-ajunge-in-octombrie-la-550-kilometri-de-autostrada-172912.html

L.E:Oricum de apreciat faptul ca apar tot mai multe articole despre autostrazi si stadiul in care sunt ele;
Asta e important pt. noi, de pus la arhiva:
cont inchis

Ionut

Mie mi-au iesit vreo 503. :)
Se vor mai adauga 9,5 km... in curand... e incredibil ce se intampla, nodul de la Giarmata este functional, Timisoara bypass este terminat, oamenii mor pe DN-uri. Degeaba.

sebba

Deja s-au cam epuizat motivele plauzibile ptr intarzierea deschiderii...
ce mai asteapta? Mergem vreo 100 de masini acolo?
Sailing away! S/Y Haimana

Pelbartus

Urmatorul proiect are deja un an si jumatate vechime.

http://www.cjtimis.ro/uploads/domino/hotarari/1/A1B01796279A0641C225788B0032F8E5/Varianta_1.pdf

În ambele variante drumul expres nord, vest şi sud prevăzut în etapa a II-a la prospectul de 120 m, al cărui culoar va trebui protejat pe viitor, relaţionează DN6, DJ 591, DJ 593, făcând joncţiunea cu viitoarea autostradă Timişoara - Moraviţa şi asigurând relaţia strategică cu punctele de trecere a frontierei din judeţul Timiş.

In 30 de ani. :yes:

lautaxi

Ma gandeam ca in 2013 septembrie va fi un meci de fotbal nebun la Bucuresti Romania-Ungaria si cred ca suporterii maghiari care vor veni la meci vor merge de la Deva la Sibiu pe autostrada si poate cine stie si de la granita pana la Arad...

dorinparau

Quote from: lautaxi on October 17, 2012, 10:24:49 AM
Ma gandeam ca in 2013 septembrie va fi un meci de fotbal nebun la Bucuresti Romania-Ungaria si cred ca suporterii maghiari care vor veni la meci vor merge de la Deva la Sibiu pe autostrada si poate cine stie si de la granita pana la Arad...

Tu la unguri te gandesti ma? Nu la ai nostrii? :)) Trazneasca , cand ma gandesc ca imi fac la anu din nou concediul de data asta in Elvetia, si plec de la Sibiu, si ma duc pe vo 3-4 bucatele de autostrada, si tu te gandesti la unguri? Vai de mine... sper sa nu se ingramadeasca traficu la iesirile de pe autostrada.

Oricum, ce ziceti, dupa ce gata toata portiunea Nadlac-Sibiu, oare dupa Sibiu, acolo la intrarea spre Valea Oltului (pe la Talmaciu) oare nu se va inghesui tot traficu care practic de preluat de pe o autostrada pe un aparat de drum cu cate o banda pe sens?