Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 81 Guests are viewing this topic.

Ionut

Meanwhile, la Sebes...

http://www.youtube.com/v/sh8vPNXibL0

Parca vad din ce in ce mai multe filmari pe autostrazi venite din partea presei locale. Desi comentariile si reportajele sunt slabe spre slabute, macar isi dau silinta, deci e un semn bun.

indru

Una dintre cele mai spectaculoase lucrări de pe tronsoanele III și IV este viaductul de la Aciliu. Aici, toți cei 12 piloni au fost finalizați, iar podul a fost împins până aproape de jumătatea viaductului. Operațiunea este una complexă: podul este asamblat la baza viaductului, din travee lungi de câte 12 metri. Odată sudate, traveele sunt împinse pe pilonii finalizați acum.
"În această zonă planurile sunt de a termina lucrul în cursul acestui an. Până la jumătatea lunii noiembrie sperăm să terminăm de împins podul, pentru ca apoi să înceapă lucrările necesare supra-betonării", au declarat reprezentanții ai consultanților de la Colini pentru Turnul Sfatului.
Potrivit acestora, pentru a termina lucrul la ceea ce va fi cel mai înalt viaduct din România, vor fi necesare lucrări și la temperaturi exterioare care, în mod normal, nu ar permite turnarea betoanelor, de exemplu. "Pe viaduct vor fi montate corturi mari, în care vor fi aduse aeroterme. Este singura o soluție care ne permite să lucrăm indiferente de vreme".

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro/17395/pe-autostrada-se-pregatesc-corturile.html

dorinparau

Quote from: Ionut on October 15, 2012, 08:56:23 AM
Meanwhile, la Sebes...

Parca vad din ce in ce mai multe filmari pe autostrazi venite din partea presei locale. Desi comentariile si reportajele sunt slabe spre slabute, macar isi dau silinta, deci e un semn bun.

Din vorba in vorba? Asta e stire? Din vorba in vorba am stat si io cu portarii si lucratorii de la centura Sibiului (atunci cand era in constructie) si numa vesti rele auzeam, cum ca nu sunt bani, cum ca deja se surpa iar dupa ce o deshide se va surpa cu totul, cum ca nu mai lucreaza bine, ei bine desi s-a intarziat deshiderea, nu s-a adeverit nimic din ce am auzit "din vorba in vorba". Eu personal cred in termenele date, mai ales ca am vazut un link pe forum, cum ca se va lucra cel putin la viaducte cu aeroterme si corturi, lucru care mi se pare o ENOOORMAA evolutie pentru constructia de autostrazi din Romania. Bravo!

tonică

idru şi rasvan2006 aţi pus amândoi link către acelaşi articol.
Doar că articolul e mincinos sau altfel spus, cel care spune cum că "viaductul de la aciliu are toţi cei 12 piloni finalizaţi" probabil vede în viitor sau şi-ar fi dorit să fie gata cu ei. În realitate podul a ajuns abia la a cincea pereche de piloni, doar pe un sens, cel înspre sebeş iar de la perechea de piloni nr6 până la ultimii înspre sebeş sunt în lucru în diferite stadii de construcţie. Eu zic că la piloni se va mai lucra cel puţin o jumătate de lună dacă nu mai mult.

davyl

Exact intrebarea asta mi-o puneam eu acum, tonica...daca au finalizat pilonii, ca din ultimele poze postate aici, se vedea ca mai este de lucru si ma miram ca au terminat asa de repede.

Multumiri pt. precizarile tale, tonica!

davyl

Se pare ca nu deschid lotul UMB din cauza unor probleme cu niste catei "periculosi"! Evident, glumeam!
Savurati pozele din galeria urmatoare:

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Autostrada-Timisoara-Lugoj_5_792570742.html#

ciprebbe

Cand te gandesti ca in curand nu vor mai fi   :D
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

MHN

Quote from: davyl on October 15, 2012, 05:45:38 PM
Se pare ca nu deschid lotul UMB din cauza unor probleme cu niste catei "periculosi"! Evident, glumeam!
Savurati pozele din galeria urmatoare:

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Autostrada-Timisoara-Lugoj_5_792570742.html#
Se pare ca UMB tot "bafta" din asta are: finalizeaza lucrarile contractate insa mai trece ceva timp pana le este valorificata munca (vezi A3)...

Ionut

davyl, sa-mi sara inima din piept... :lol:

Pun eu poze de acolo:

BoGDaN

Raducu Popa

Am facut un mic exercitiu de imaginatie si anume cum ar arata A1 cu vegetatie pe margini...

E chiar asa de greu sa planteze niste copaci?

adsailton92

@R@du-foarte frumos exemplul tau...arata bine :)

radutm

Faina simularea! Eu i-as fi adaugat vegetatie si in zona centrala.
cont inchis

iuli

Poate nu ati vazut in poze dar cu siguranta veti vedea in momentul deschiderii in zona spatiului de serviciu spre Timisoara pe colina pomisori plantati de catre UMB. Restul tufelor de pe marginea autostrazii vor creste singure. Asteptati doar cativa ani ;)
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

MHN

Eu sper ca de acum inainte cosmetizarea noilor sosele din punct de vedere peisagistic sa aiba loc macar o data la 2-3 luni. Nu de alta dar boschetii pot creste foarte mari pe margine iar de acolo pot aparea ...surprize.