Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 48 Guests are viewing this topic.

Lvs_tm

Quote from: cineva on October 13, 2012, 12:02:08 AM
Cine sa-l gate? Ca nu se stie inca nici cine-l incepe.
Eu zic ca mai mult ca sigur, o sa il inceapa, UMB, doar ca asteapa hartiile.
Si o sa faca din nou o treaba buna.

mariansb

Cei de la Straco au inceput sa astearna asfalt dupa nodul Sebes Est , catre Sibiu
Pozele sunt facute azi pe la 11, pe o ploaie slaba;cei de la Straco nu se vedeau la treaba, in schimb se lucra pe lotul 4, Astaldi

[/img]
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

mariansb

tot de acolo

[/img]
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

mariansb

doua si de la viaductul Sacel, unde se turna beton

[/img]

mariansb

La viaductul Aciliu nu am mai intrat pt ca asa cum se vede si in pozele de mai sus era ceata intre Apoldu si Cristian
In zona Aciliu vizibilitatea era de apr. 100 m

cineva

Daca, prin absurd, de maine s-ar incepe lucrul in ritm normal si constant pe lotul Pecica-Nadlac, cat ar dura pana la finalizare?
De partea ungureasca de care urmeaza sa se conecteze ce se mai aude?

Ionut

Quote from: cineva on October 13, 2012, 11:20:57 PM
Daca, prin absurd, de maine s-ar incepe lucrul in ritm normal si constant pe lotul Pecica-Nadlac, cat ar dura pana la finalizare?

Vreo 18 luni, un an si jumatate, dupa ce-mi dau eu seama. Vom vedea si din avion, zicea sebba ca au filmat cei de la Aeroclub, au filmat de la Lugoj pana la Nadlac. Sper sa vedem pe MT cat mai curand filmuletele si vom vedea si cum sta Romstrade. Sper ca nu au facut prostia sa filmeze doar pentru ei... oricum mai avem buget si noi. Daca vedem ca nu apare nimic... zburam noi. :)

sebba

da, e filmat, ultima informatie era ca se prelucrase filmarea ptr trimitere la bucuresti dar asta era vineri
din pacate nu mai am nici o alta informatie de atunci

din cat am reusit eu sa vad (clicka-clicka pe film) pe arad-pecica e mai mult asfalt decat pamant, poate undeva la 80% daca am aproximat corect. ceva asfalt s-a vazut si de la pecica incolo dar raportul intre asfalt si pamant s-a inversat

ca noi toti, astept si eu sa publice filmarea cat mai curand
Sailing away! S/Y Haimana

BoGDaN

Da-mi voie sa fiu eu un pic mai optimist acum Ionut, nu cred ca un an jumate. Daca s-ar apuca cum trebuie in un an e gata. Nu au nevoie de terasamente inalte, nu au nevoie de multe noduri rutiere.......pe de alta parte poate sa se faca si in 4 ani daca s-a spus ca in 2016 putem merge de la Nadlac la Sibiu :explode:

mitsu

Quote from: cineva on October 13, 2012, 11:20:57 PM
De partea ungureasca de care urmeaza sa se conecteze ce se mai aude?

Se desemnase castigatorul, prin vara, termenul de finalizare fiind 2014. Are timp si Romstrade sa termine pana atunci :D

user201

Poze noi și informații despre A1 "dincolo". Se pare că se lucrează inclusiv la traversarea peste DN7 de la Oraștie, cu stâlpi de susținere și grinzi peste DN7.

sebba

intrebare intrebatoare: daca se termina A1 pana in nadlac si fac si vecinii bucata lor dar NU ne baga in schengen, acolo va fi punct vamal cu opriri si controale cum e acum la nadlac?

sau exact asta urmaresc ei, sa nu se termine asfaltul pana nu e schengen si aici?

Ionut

Nu cred ca asta urmaresc, nu sunt atat de destepti. La urma urmei constructorul vrea (daca e normal la "cap") sa termine lucrarea si sa castige alt lot si sa o ia de la capat, asa cum gandesc cei de la UMB. N-are treaba constructorul ca a terminat autostrada-bibelou care nu poate fi folosita. El a terminat-o. Daca intram in Schengen pana cand vor fi gata M43 respectiv A1 Nadlac-Pecica nu se va face acolo niciun punct vamal, nu este proiectat si ar fi bani aruncati pe fereastra oricum.

Eventual se va folosi drumul de acces A1-Nadlac si se va iesi pe la vama actuala din tara... apoi HU. Nu are rost oricum sa mai faci o vama pentru 1-2 ani...

bogdymol

Quote from: sebba on October 14, 2012, 11:53:12 AM
intrebare intrebatoare: daca se termina A1 pana in nadlac si fac si vecinii bucata lor dar NU ne baga in schengen, acolo va fi punct vamal cu opriri si controale cum e acum la nadlac?

sau exact asta urmaresc ei, sa nu se termine asfaltul pana nu e schengen si aici?

Daca pana se termina autostrada de ambele parti ale granitei nu intram si noi in Schengen, cred ca solutia aleasa va fi ca la granita Ungaria/Croatia de pe M7/A4 ( http://goo.gl/maps/u2sHI ).
- TIR-urile ies la ultima iesire si trec granita prin punctul de trecere al frontierei vechi
- masinile mici sunt controlate in parcarea de pe autostrada de la granita

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

sebba

nu ma refeream la constructor ci la cei ce "instrumenteaza" proiectul
construnctorul e clar ca nu are nici o treaba, lui i se impun doar termene
cum e ce a mai ramas la unguri, de la mako la nadlac. la ei cand s-a inceput chiar s-a lucrat si termenele au fost termene.
si e cam ciudat acum ca doar ptr bucatica aia au termen 2014
la asta ma refeream, 2014 ca termen de finalizare ptr HU, nu e cam mult? nu se urmareste totusi o sincronizare cu schengen?

plus ca nadlac-pecica, fara continuare la HU, e cam inutila ca te lasa in camp.
pecica-arad insa (si continuarea pana la sibiu) ar fi mult mai utila pe termen scurt ptr RO... si sa lase pecica-mako ptr intrarea in schengen?