Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

8 Members and 54 Guests are viewing this topic.

nenea_hartia

Quote from: BoGDaN on October 03, 2012, 08:48:39 PM
Aoleu nenea_hartia nu vreau sa traiesc un asemenea cosmar! Fereasca Dumnezeu de asa ceva.
Politic vorbind nu cred ca vor risca pentru ca oprirea lucrarilor va insemna scaderi masive in sondaje. Mai suntem oameni care voteaza nu dupa punga de faina si sticla de ulei ci dupa realizari si fapte. Asa ca watch-out USL  :)
Problema e că e vorba de foarte mulţi bani, iar bugetul nu poate susţine la nesfârşit construcţia, oricine ar fi la putere. E nevoie ca guvernul să se dea peste cap acum ca să rezolve deblocarea fondurilor, altfel mă tem că viitorul apropiat nu e foarte roz.

Quote from: radutm on October 03, 2012, 07:23:21 PM
l-am auzit acum 5 minute la stirile tvr pe directorul cnadnr spunand ca vineri se va face "prereceptie" si saptamana viitoare receptia.
Cineva suspicios ar putea spune că relaţiile lui Umbrărescu funcţionează în continuare ca unse. Recepţie, deşi sistemul ITS (parte a contractului) nu e executat? Poate nu ştiaţi, dar bypass-ul Arad, care e complet de destul timp, nu e încă recepţionat.

timisoreanul

Quote from: Ionut on October 03, 2012, 04:22:58 PM
Quote from: BoGDaN on October 03, 2012, 04:17:03 PM
Nu stiu de ce se intarzie desemnarea castigatorilor licitatiei din 20 august? Care e motivul?!

Incompetenta? :dunno:

Asta intrebam si eu (si altii) mai sus. Chiar nu sunt deloc vesti despre deschiderea ofertelor?!?! Nimic nimic, nici macar zvonuri?! Hei, sursele secrete de pe-aici, dati si voi niste telefoane si apoi dati-mi un email anonim si pun eu pe forum. :lol: Multumim anticipat! :D

Va salut! Va urmaresc de cateva luni (sunt inscris si pe celalalt forum), dar scriu mai rar, doar cand cred ca am si eu ceva de spus. Apreciez forumul, inainte cautam pe google informatii despre autostrazi, iar acum beneficiez de informatii la zi din acest domeniu. Constructia autostrazilor ar insemna o mare realizare pentru Romania, iar A1 si A2 complete ar fi o coloana vertebrala pentru infrastructura rutiera.
Sunt si eu putin intrigat de faptul ca nu se anunta castigatorii licitatiilor de pe A1. Din cate imi amintesc, la licitatiile anterioare, desi au fost mai multe loturi, castigatorii s-au anuntat mai repede. E adevarat ca sunt mai multi concurenti acum pe fiecare lot, dar, de la deschiderea ofertelor (20-22 august) si pana azi a trecut ca mult timp. Ceea ce pot sa va spun este ca in legea care reglementeaza procedura (OUG 34/2006) se prevede ca anuntarea castigatorilor se face in 20 de zile de la data deschiderii ofertelor, termen care poate fi prelungit motivat o singura data. In aceasta perioada se pot cere si lamuri de la participanti.
Daca nu se grabesc sa anunte castigatorii din cauza blocarii fondurilor, e de inteles intr-un fel, dar, pe de alta parte, oricum pot aparea contestatii si va mai dura pana la semnarea contractelor, proiectare si inceperea efectiva a lucrarilor. Asa ca acum, dupa parerea mea, se piede timp pretios. Iar fondurile speram ca se vor debloca cat de curand, cred ca si cei de la Comisie vor intelege ca nu pot pentru cateva situatii punctuale sa puna in dificultate o tara intreaga, pentru ca daca vom avea probleme economice, tot impreuna cu ei vor trebui rezolvate.
In alta ordine de idei, ii felicit si eu pe toti constuctorii (cu exceptia Romstrade) care depun eforturi mai mult decat laudabile sa construiasca ceea ce nu s-a construit in Romania timp de decenii. Ma bucur si pentru firmele romanesti UMB, Straco, care arata ca putem fi si noi o tara de oameni seriosi, nu doar de smecheri.
Si un mare bravo pentru cei care posteaza filme si poze pe forum. 

iuli

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

Ionut

Quote from: timisoreanul on October 03, 2012, 10:51:38 PM
Ceea ce pot sa va spun este ca in legea care reglementeaza procedura (OUG 34/2006) se prevede ca anuntarea castigatorilor se face in 20 de zile de la data deschiderii ofertelor, termen care poate fi prelungit motivat o singura data. In aceasta perioada se pot cere si lamuri de la participanti.

Uite eu asta chiar nu stiam. Multumesc pentru informatie! Si bine ai venit! :cheers:

sebba

pe gugle maps a disparut bucata din A1 de la giarmata la izvin?
Sailing away! S/Y Haimana

MHN

Quote from: sebba on October 04, 2012, 08:34:52 AM
pe gugle maps a disparut bucata din A1 de la giarmata la izvin?
Si-au dat si ei seama de amanare... :)
Traseul a (re)devenit disponibil doar la zoom 100 m, acum fiind asa cum trebuie, zic eu.
Deci, dupa parerea mea, abia de vineri poate deveni vizibil la celelalte valori de zoom si accesibil la indicatii de orientare.

sebba

si daca oficialitatile se uita si nu vad ca e autostrada acolo poate le trece prin cap ca nu e gata si n-au de ce sa vina la inaugurare, si iar o mai scalda fo' 2 luni :lol:
Sailing away! S/Y Haimana

MHN

Prin intermediul unui coleg de forum (sursa secreta - © ionut :) ), am aflat ca s-ar putea sa nu se deschida circulatia nici maine, pe Giarmata-Izvin.
Asteptam sa vedem ce se va anunta.

@ iuli, poti verifica informatia?

Pelbartus

Cam asa arata astazi iesirea de la Giarmata, cozi pe toate sensurile posibile.

Pe bretele s-a pus deja asfaltul de uzura si este marcat. Lucrau din greu la sensul giratoriu si in partea stanga de unde am facut poza.

Pe tot segmentul Arad-Timisoara tundeau iarba de pe margini, incepe sa arate tot mai bine.

Ca o remarca, bine ar fi fost daca toate lucrurile astea se faceau inca de acum cateva luni.

radutm

Quote from: MHN on October 04, 2012, 12:16:57 PM
Prin intermediul unui coleg de forum (sursa secreta - © ionut :) ), am aflat ca s-ar putea sa nu se deschida circulatia nici maine, pe Giarmata-Izvin.
Asteptam sa vedem ce se va anunta.

@ iuli, poti verifica informatia?
Se confirma ca maine NU are loc deschiderea. Ba chiar am auzit ca va fi vineri, dar saptamana viitoare.
Quote from: Pelbartus on October 04, 2012, 03:14:48 PM
Pe tot segmentul Arad-Timisoara tundeau iarba de pe margini, incepe sa arate tot mai bine.
Ce se mai intampla cu nodul de la Ortisoara?
cont inchis

MHN

radutm, multam de confirmare.
Deci shiftam meeting-ul pe vinerea viitoare.

Quote from: Pelbartus on October 04, 2012, 03:14:48 PM
Cam asa arata astazi iesirea de la Giarmata, cozi pe toate sensurile posibile.

Pe bretele s-a pus deja asfaltul de uzura si este marcat. Lucrau din greu la sensul giratoriu si in partea stanga de unde am facut poza.

Ca o remarca, bine ar fi fost daca toate lucrurile astea se faceau inca de acum cateva luni.
Tundeau gazonul?! This is new!
Mecanizat, cu vreun utilaj cu brat mobil ce mergea in paralel cu autostrada sau "manual" cu motocoasa?

Pelbartus

Manual cu motocoasa, pt ca tundeau tot pana la gard si apoi adunau cu furca.  8) Dar erau foarte multi si dispusi in multe locuri, eu am ramas impresionat de chestia asta.
La nodul de la Ortisoara nu era absolut nimeni si chiar nu inteleg de ce nu misca nimic acolo. Mai ales ca acum se lucra intensiv la unul dintre spatiile de servicii care e mai avansat si inclusiv la CIC, daca nu ma insel.

Nu i se pare nimanui ca partile laterale ale bretelelor sunt foarte abrupte? Se vede si in poze, dar cand esti in masina pare mai rau... Daca cineva ajunge cu masina acolo, s-a zis cu ea.

Bogdan.j

Ce pacat ca nu e maine deschiderea...chiar mi-am facut planuri(poze,filmari) etc.  In fine asta este,mai bine asteptam pana finalizeaza 100% decat sa termine 99,99% si din cauza 00,01 % sa se intample nu stiu ce sau cum suntem noi romani obisnuiti sa ramana nefinalizat.
1992: Omenirea i-a pierdut pe Benny hill,Marlene Dietrich,Anda Calugareanu,Radu Tudoran. Am aparut eu. :D
Si vis pacem, para bellum.

Ionut

QuoteFirmele care lucrează la autostrada Orăştie- Sebeş nu au mai fost plătite de luni de zile

Deputatul PDL de Alba, Clement Negruţ a declarat că sunt probleme cu finanţările la tronsonul de autostradă Orăştie-Sibiu, unde sunt întârzieri în efectuarea lucrărilor mai ales din cauza finanţării şi a confirmat faptul că unele firme care lucrează în subcontractare nu au mai fost plătite de câteva luni de zile.

"Din punct de vedere al lucrărilor, întradevăr pot să spun şie din punct de vedere tehnic sunt din ce în ce mai sigur că termenul de 14 aprilie 2013 este departe de a fi respectat dar mizez în continuare pe profesionalismul constructorului, dar tot odată trag un semnal de alarmă la adresa guvernului actual de a nu îngropat cee ce înseamnă dezvoltare în România şi mă refer aici la investiţii. Aştept răspunsul la adresele trimise ministrului Transporturilor pe care l-am întrebat dacă există finanţare pentru acest tronson de autostradă. Încă nu am primit nimic" a declarat deputatul Clement Negruţ.

sursa: CityNews.ro

ciprebbe

Quote from: Pelbartus on October 04, 2012, 06:37:32 PM

Nu i se pare nimanui ca partile laterale ale bretelelor sunt foarte abrupte? Se vede si in poze, dar cand esti in masina pare mai rau... Daca cineva ajunge cu masina acolo, s-a zis cu ea.
Poate se va monta parapete si acolo
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe