Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

9 Members and 29 Guests are viewing this topic.

Ionut

@nenea_hartia: multumim pentru poze, excelente!!! Am mai invatat ceva legat de acel compactor tip "picior de oaie". :D Cand vedem primul strat de asfalt pe Arad-Pecica?

---

Pentru cei care nu ati vazut sau aveti probleme cu siteul MT, Autostrada Deva-Orastie (sensul Orastie-Deva):
http://www.youtube.com/v/ElQKNJyIF2w

Probabil azi-maine apare pe YouTube si filmuletul cu autostrada Sibiu-Orastie.

udar

un filmulet de pe bypass Arad facut ieri era ceva activitate, dar pe Arad-Timisoara nu se misca nimic aceasta lucrare este parasita de constructor mai erau niste utilaje care au hibernat langa nod Giarmata unde trebuie facuta trecerea pe sub pasaj si nodul au disparut si ele ............................ :o  :bash:

http://www.youtube.com/v/DM66WdsJxc4

:cheers:

Ionut

Se asfalta bypassul! :banana: Nu mai este mult si se termina si lucrarea asta. :D Multumesc pentru filmulet!

ciprebbe

excelente poze nenea_hartia multumimm...
mi-ai facut ziua mai buna de dimineata :D        :cheers: :cheers: :cheers:
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

delacroix

Quote from: nenea_hartia on April 12, 2012, 12:30:36 AM
Autostrada Nădlac-Arad Lot 2:

Mii de multumiri!
PS. Cat priveste "puturosenia" de la "Mures mort", daca iesi de la Ludus spre Cluj coboara-ti geamurile. Dupa aceasta experienta restul va fi "Christian Dior".

bogdymol

Multumesc nenea_hartia & udar de poze&filmulet. Din cate vad, spre sfarsitul filmuletului sunt deja instalate o gramada de panouri anti-orbire... deci acolo sunt cam pe final.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

mns

Quote from: udar on April 12, 2012, 07:00:02 AM
un filmulet de pe bypass Arad facut ieri era ceva activitate, dar pe Arad-Timisoara nu se misca nimic aceasta lucrare este parasita de constructor mai erau niste utilaje care au hibernat langa nod Giarmata unde trebuie facuta trecerea pe sub pasaj si nodul au disparut si ele ............................ :o  :bash:
:cheers:

Am trecut si eu ieri devreme pe acolo si era un furnicar de oameni si utilaje, se lucreaza bine, pentru ca se vad progrese de la o zi la alta aproape. Iar pe Arad - Timisoara am mai vazut vreo 2-3 oameni ce mai lucrau la parapete, sau poate doar le curatau, dar in rest da impresia de santier parasit, chiar am vazut ca unele din cabinele de pe margine pentru munictori probabil erau toate distruse, doar cu scheletul metalic, ca si cum ar fi furat cineva peretii. Nu stiu de ce am impresia ca nu se va mai face nimic aici, se circula pe autostrada, politicienilor nu le mai pasa, iar noi o sa ne rupem in continuare masinile la nodul de la Giarmata si o sa ne ferim de caini si fazani in mijlocul autostrazii.

duck_dani

Am o intrebare. Pe primul lot de pe arad-nadlac pare ca se lucreaza, cum e pe lot 1? de pe ultimul filmulet de la mt pare ca acolo nu prea se misca. Nu au acelasi termen de finalizare? Ar fi tare fain sa termine deodata tot arad-nadlac si asta la termen si nu dupa! Multumesc!
Dani

Ionut

Salut Dani, bine ai venit! :cheers:

Nadlac-Arad este impartit in doua loturi: pe lotul 1 (Nadlac-Pecica) lucreaza Romstrade si pe lotul 2 (Pecica-Arad) lucreaza Alpine. Romstrade e o companie romaneasca si are multe probleme. Este o companie controlata de Nelu Iordache, cel care are si Blue Air. Daca te uiti in urma noi pe-aici i-am tot luat la tras de urechi (la fel a facut si Ministrul Nazare) pentru ca sunt in urma, sunt cam la jumatate din ce trebuiau sa fi facut deja.

Daca tin bine minte, la ultima vizita a ministrului pe tronsonul lor, erau la 7% si trebuiau sa fie la 15%. Evident ca ei au promis imediat ca se mobilizeaza, ca angajeaza oameni... etc. Acum sa vedem cum se vor misca. Cei de la Alpine au zis ca termina anul asta (in sensul de pot da drumul la circulatie) si ar fi minunat daca si cei de la Romstrade s-ar mobiliza la fel, avand in vedere ca au inceput fix in acelasi timp si lotul lor este mai usor decat al celor de la Alpine!

valexandru

@Ionut Crezi ca vor da drumul anul asta la trafic pe Arad-Pecica?
             Din cate auzisem aici sau pe SSC parca si Astaldi incerca acelasi lucru pe Sibiu Orastie...
"O conştiinţă împăcată nu ţine seama de minciunile zvonului"
Click aici pt informatii la zi despre autostrazi
Principiul romanesc: "Facem azi ca sa avem ce strica maine"

Ionut

@valexandru: Eu cred ca Alpine au puterea si experienta sa dea in folosinta Arad-Pecica anul asta. Se vede din filmuletele MT si din pozele lui nenea_hartia ca se tin de treaba si nu vad de ce nu s-ar tine de treaba in continuare. Parerea mea este ca sunt sanse bune sa vedem acest segment operational in 2012.

Cat despre Astaldi pe Orastie-Sibiu... nicio sansa, parerea mea. Nu pentru ca nu s-ar tine de treaba, insa au tunel de facut, viaducte serioase, nici nu se compara segmentul Astaldi cu cel al Alpine, de exemplu. Eu zic ca nu sunt sanse. De fapt, nu sunt sanse sa vedem nimic pe Orastie-Sibiu anul asta.

Vom vedea Deva-Orastie in schimb, probabil, pt ca Strabag lucreaza demential. Observati si din ultimul clip cate utilaje au si in ce ritm lucreaza. Desi au pod peste Mures, multe viaducte si alte lucrari mai complexe prin dealurile Orastiei, au inceput cu mult inaintea celor de pe Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu. Cam astea ar fi predictiile mele momentan. :lol:

valexandru

@Ionut Tu zici ca tot sectorul "Deva Orastie" sa fie dat in functiune anul asta?  :hm:
    Anul trecut constructorul de la centura Sebesului se lauda ca la sfarsitul anului acesta da in functiune acest lot (lotul 3 daca nu ma insel, iar constructorul parca e Impregilo) , anul asta a inchis ciocul...
"O conştiinţă împăcată nu ţine seama de minciunile zvonului"
Click aici pt informatii la zi despre autostrazi
Principiul romanesc: "Facem azi ca sa avem ce strica maine"

nenea_hartia

Quote from: udar on April 12, 2012, 06:01:54 AM

nenea_hartia, nu am mai vazut pana acum asa ceva, acei piloni ridicati  care este explicatia   :dunno: ?
Da, sunt piloţi foraţi. N-am nici eu idee, poate ştie altcineva să ne spună, pentru că şi eu sunt curios.

Quote from: udar on April 12, 2012, 06:15:06 AM
nenea_hartia, aici nu imi dau seama unde este acest pasaj, dupa cum ai spus tu pasaj pe autostradă peste DN7, km 28+510:  eu stiu ca A1 trece doar la intrare in Pecica  peste DN7 dar nu pare acel loc sau m-a insel eu .............
Ba da, acolo este, doar că au ridicat pilele şi probabil de aceea nu mai seamănă.

Ionut

Quote from: valexandru on April 12, 2012, 11:29:44 AM
@Ionut Tu zici ca tot sectorul "Deva Orastie" sa fie dat in functiune anul asta?  :hm:
    Anul trecut constructorul de la centura Sebesului se lauda ca la sfarsitul anului acesta da in functiune acest lot (lotul 3 daca nu ma insel, iar constructorul parca e Impregilo) , anul asta a inchis ciocul...

Cei de la Strabag asa si-au asumat - vor sa dea tot tronsonul Deva-Orastie in functiune anul asta. Eu zic ca au mari sanse la cum lucreaza momentan, chiar daca anul asta era vorba sa fie dat in folosinta doar segmentul Simeria-Orastie.

La centura Sebesului incurci borcanele - la Sebes constructorul este Straco (si este lotul 2, nu 3). Pe lotul 1 sunt cei de la Strabag, pe 2 sunt cei de la Straco, 3 cei de la Impregilo si 4 Astaldi. Imi vine greu sa cred ca oricare din cele 4 loturi de pe Sibiu-Orastie va fi gata anul asta. Dar sa vedem, poate vor face minuni. :) Eu sunt sceptic, sunt totusi lucrari ample de facut.

vchira

daca gata alpine anul asta si lotul 1 nu ii gata, se va putea totusi folosi acceptabil acel tronson? cat de departe este nodul de DN7? nu cunosc geografia locului foarte bine, dar daca trebuie sa mergi cativa km prin Pecica atunci nu stiu cum va fi... aceasi intrebare daca se poate si despre drumul de legatura cu Nadlac de pe lotul 1... mersi.