Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

8 Members and 72 Guests are viewing this topic.

lautaxi

Multumesc tuturor pt poze...
Am vb cu cineva de la Straco care era f increzator ca termina la Turdas chiar inainte de paste si am dat o fuga pana acolo sa vad.Concluzia e ca  intradevar e progress si de acum 2 zilede de la pozele lui roklee.
poze mai pe seara...

rocklee

poate trag eu o fuga dumineca pina la turdas si geoagiu ....sa fac citeva poze si sa vedem stadiul lucrari ....cel mai interesant ar fi sa vedem cum sata austrieci ...cu nodul de la geoagiu ....ne dau drumul pe el :D sau mai asteptam  :(

marcelbanu

@rocklee
Ai foarte mare dreptate dar doar o bucată de 3km
de la baraj pînă la intersecția cu DN76 Deva - Oradea.
Fac naveta pe bucățica aia de drum.
Pentru un TIR-ist eu aș alege acea variantă
tocmai să evit tîmpenia aia de semigiratoriu de la intrarea în Deva.

În sens invers, însă e un dezastru pentru cine vine dispre A1 spre Arad.
Cel puțin, tot pentru TIR-iști, ieșirea de pe podul peste Mureș spre Arad pe DN7,
se face foarte din scurt apărînd riscul, ca dacă nu încadrează pînă pe banda a doua,
remorca se poate răsturna, intrînd cu roțile în șanț...

Cred că și ăsta e un motiv de evitare A1 Simeria - Deva...

Cîteva pagini în urmă am pus niște poze cu acel șanț...
Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

rocklee

daca sar largi putin banda de esire spre arad totul ar fi ok ....dar tipenia aia cu semi giratoarele mi se pare cea mai mare prostie pe care au pututo gindi cei care au facuto ...iar pozitionarea lor ...la fel de catastrofala ....mai ales cel dinspre deva..... >:( :o

sublimu

marcelbanu

Nu ! Acela este DN76 Deva - Oradea...
:)

Am auzit o șoaptă cum că, la racordul spre A1 din DN7
s-ar construi un pasaj din capătul satului Mintia spre podul peste Mureș...
Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

sublimu

Scuze, atunci n-am inteles eu bine :
"apoi se continuă 3km pe DN76 Oradea - Deva pînă la giratoriul din Șoimuș"

;)

rocklee

marcelbanu :)...cum adica sa construiasca un pasaj din capatul satului mintia inspre podul de peste mures .....fi mai explicit  :|..ar mai fi si alte soluti

anacronox

cred ca se refera la un pasaj din DN 7 din dreptul termocentralei Mintia, peste M200, pana la barajul de la Mintia de pe Mures.

marcelbanu

google image hosting

@roklee
Dimineață, cînd vin de la serviciu, voi face ceva poze ca să pot explica...
Nu este sursă sigură, e ce am auzit la bîrfa satului...
Chestia se leagă pentru că, după definitivarea A1 Deva - Lugoj,
cele două semigiratorii, care se vede clar că sînt provizorii,
vor trebui să dispară și trebuie găsită o soluție pentru racord spre și dinspre A1.

Situația anterioară A1, era oricum dificilă pentru cine venea dinspre Arad spre Brad - Oradea...
Cine e din zonă știe cîte tamponări, răsturnări de mașini
au fost la acea intersecție DN7 cu DN 76 pod peste Mureș la Șoimuș...

dexim

Interesant............
Au vazut ca nu au sanse cu Bechtel si ''clujenii'' si-au aranjat o iesire spre Sebes in executie prioritara!

Admin note: fara offtopic te rog, fara city vs city si alte prostii. Multumesc!

Daca prostie este furtul si ''smecheria'' pe fata...... NO COMMENT
http://www.digi24.ro/stire/BANII-TAI-RISIPA-STATULUI-Cazul-autostrazilor_99066

udar

nebunie mare astazi pe A1  Timisoara-Arad era un adevarat furnicat pe tot tronsonul si nu cred  ca am vazut pana acum atatea utilaje de la deschidere.......
poate a apucat cineva sa faca poze astazi, eu nu am putut  ;)

marcelbanu

Cam aș bănuiesc și cam așa ar trebui făcut racordul din DN7 spre A1 ...

images

P.S. Satelitul n-am mai trecut prin zonă cam de foarte mulți ani...
Pe marginea DN7 de la racord spre Arad
se văd niște plopi ce azi doar în această fotografie mai fac umbră...

MarianD

Nici eu nu am pierdut bani la Caritas, muncesc in Cluj, de loc sunt din Suceava, dar hai sa iti spun ceva.
Clujul este al doilea oras din Romania ca si populatie, iar dupa Bucuresti, cotizeaza cel mai mult la bugetul tarii si este al doilea cel mai mare centru universitar din Romania. Faptul ca se gandeste cineva la conectarea regiunii Nord-Vest de dezvoltare cu "miezul" tarii si coridorul IV implicit, este un lucru bun. Sa nu uitam ca o ramificatie a autostrazii prin Alba ar conecta si orasele situate mai in nord fata de Cluj (Baia-Mare, Satu-Mare, etc). La care s-ar adauga o e extensie spre Targu-Mures, alt pol mare industrial si universitar.
Este o idee buna cu acea portiune de autostrada, si ar scoate din izolare autostrada dintre Gilau si Campia Turzii, deja executata.
Sa nu uitam. Pe traseul propus, majoritate in judetul Alba, intalnim una din cele mai mari rate a somajului. O asemenea autostrada, le-ar da sansa acelor oameni fie sa munceasca in Cluj, fie in Sibiu, poate la 1h de mers cu masina. In plus, un Cluj-Sibiu in 1:30 min ar insemna o dinamita economica pentru Ardeal, un imens potential. O conexiune ulterioara cu Muresul si Brasovul, si deje vorbim de dezvoltare serioasa!

Nu cred in acest punct ca este o forma de privilegiu, ci o forma de necesitate. Sa fim seriosi. Imi "plac" miticii, dar chiar gasesc necesitatea si ratiunea de a construi un A0 de exemplu. La fel cum gasesc util si necesar sa existe A2 intre Bucuresti si Constanta.
Momentan as prefera o deviere a coridorului IV de la Sibiu la Fagaras, si executarea doar a unei treceri peste munte, pe la Comarnic.
Daca s-ar putea o prelungire a A1 pana la Ramnicu Valcea, nu m-ar deranja sa merg ~70km pana la Talmaciu (Sibiu).
Totusi, nu gasesc necesar un Iasi-Targu Mures (mai ales ca se circula super fain pe DN17-de ex.).Dar gasesc necesar un Bucuresti-Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Adjud-Bacau-Roman-Iasi (cu ramificatie spre Piatra Neamt si Suceava). Eh..cate noduri am pe asa un traseu? Mai multe decat Bucuresti-Constanta nu? E vorba de cum conectezi centrele de interes ale natiunii. Nu ca ne place sau nu.

Sincer, sa se axeze sa termine ceea ce au inceput, adica un Arad-Sibiu pana in 2014. Apoi om vedea.

LE: Si Eurocopter e din CLuj. Nu vrei sa vii mai repede incoace sa ii dai o bere?  :lol:

lautaxi

Poze de pe Simeria -Orastie de azi 26.04 zona turdas
spre Simeria

Uploaded with ImageShack.us