News:

Tur de forță API, 12-14 martie:
A0 Sud 3, A0 Nord 1, 4 și 3.

Main Menu

Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 27 Guests are viewing this topic.

Xed

Cateva poze si de pe profilul de LinkedIn al celor de la PORR Romania.
Link: PORR Romania

Quote✨ S-a dat sfoară în toată țara că astăzi, în PORR România, s-a văzut luminița de la capătul primului tunel de pe autostrada Sibiu-Pitești, lot 4! ✨

Cu dedicare și perseverență, echipa noastră a reușit să străpungă dealul Momaia, finalizând forarea celor 1350 de metri ai tunelului Daniela, situat pe sensul Sibiu-Pitești.

💪 Zi și noapte, fără oprire, ne apropiem de finalul unei misiuni istorice:
 🔹 665 metri (50%) din radier și 615 metri (46%) din bolta superioară sunt deja executați pentru tunelul Daniela.
 🔹 Progresul înregistrat la tunelul Alina, situat pe celălalt sens de mers (Pitești-Sibiu) este la fel de spectaculos; aici, PORRienii au finalizat 80% din excavare și au executat 610 metri din radier, ceea ce în procente înseamnă 45%.
🔹La cum se prezintă situația la noi în șantier, luna viitoare, în aprilie, lumina va pătrunde și în galeria stângă.

🚀 Suntem mândri să fim pionieri în construirea primului tunel de autostradă din țară!

În PORR România, drumul înainte este luminat – la propriu și la figurat! 🌟

Sa fie intr-un ceas bun, sa il vedem si pe celalalt sapat si poate cu putin noroc, la finalul anului, sa ne bucuram la volan traversand si aceasta sectiune de autostrada!

danutzu_1069

Aha, penultima poza este edificatoare!! Este făcută in tunel, si in spatele oamenilor se vede peretele"pre-decupat" si asupat cu ceva perete mai subtire.

Din alte filmari, din tunel, se vede ca sapatura (profilul tunelului) este pana la peretele de piloti.

Deci, scenariul si regia.. CNAIR (pistol) si  MT (grinda). Sunetist, (scrio)

:lol:  :lol:

Xed

N-am zis nimic. Eram curios cat de repede o sa se observe acest aspect :D

voicul

De fapt acest tunel nu exista. E doar aici pe net!

Revenind pentru cei care s-au speriat de regizare.
Parerea mea au facut ce le place: sa se sperie.
In rest trebuie sa va ganditi daca nu exista niste norme care trebuie respectate si conform regulilor asa se face.
Dar am vazut multi care rad la jumatatea modernizarii unei strazi:
- Prostii baaa - au lasat stalpul in mijloc de nu ii mai auzi la finalizare:
- Idioti baaa - l-au scos pe parcurs, deci au furat!  :puke:

dorum

oameni buni... se stia ca strapungerea se face in weekend.
ma rog, unii stiau.
ce e asa de tragic ca s-a regizat strapungerea?
altfel statea audienta 12h sa vada o luminita simbolica... si probabil vedeau o carota prin pilot, atat!

Ma doare sufletu ca carcotim si la asta.

PS: credeti ca strapungerea canalului Manecii a fost pe bune? A fost la fel... Adevarat ca nu ne comparam cu acea realizare, dar, deocamdata, trebuie sa ne bucuram de lucruri mici!

danutzu_1069

La Canalul Mânecii s-a utilizat TBM, iar peretele cere se străpunge este realizat cu armatura de fibra de carbon iar betonul nu are duritate mare. LA TBM nu este nevoie de regie pentru ca asta "ronțăie" continuu pana iese.
Idem a fost si la M5.

dr4qul4

Este primul tunel de autostrada din Romania! Altceva nu mai conteaza.
Mi se pare ca a mers destul de repede. Chiar mai repede decat daca faceam debleu si ori aluneca...ori gaseau ceva arheologie...ori statea ai de zile la revizuire de AM.

Cand vezi cat de repede a mers aici, te intrebi de ce naiba fuge CNAIR de ele?

Inca ceva, traseul PiSi este unul dintre putinele trasee de autostrada care scurteaza considerabil distanta de pe DN-ul inlocuit, asa cum ar trebui sa fie facute majoritatea autostrazilor. E mai scump cu un tunel, dar pe termen lung e mai bine din orice punct privesti.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist.
Pariu cu Andreita. 100 lei (la API). Donez eu daca se circula pe DX4 inainte de 4 Mai. Altfel doneaza el.

dumbravaandrei

Văd că trece lumea de detaliile relevante..
Pistol a zis că Mapa a predat PT și până la sfârșitul lunii vor să scoată AC. 

Ar fi interesant să aflăm dacă sunt modificări de traseu.
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

dan tm

Vineri 28.02.2025 am fost pe Marginea -Costeiu de Sus DC 100 apoi peste locuri am iesit la Holdea si pe urma in autostrada.
Am facut citeva poze

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)

(GPS)