News:

Tur de forță API, 12-14 martie:
A0 Sud 3, A0 Nord 1, 4 și 3.

Main Menu

Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

10 Members and 36 Guests are viewing this topic.

oneway

Sincer PORR merita sa ramana in istoria noastra ca fiind primii ce au facut un tunel de autostrada. De departe cei mai seriosi, organizati si ordonati. Tot timpul au fost calculati, fara heirupuri si favoritisme.  :)
A0S3 - Aprilie/Mai 2025

skydreamer

Sunt curios daca exista un video si cu străpungerea efectiva. Cred ca ce am văzut acum a fost demolarea zidului construit ulterior străpungerii, doar pentru festivitate.

dragos76

Tu crezi că dacă era să facă un zid demolabil doar pentru festivitate, îl făceau cu armătură etc? :).

GIV

cat de tare, nu vezi asta in fiecare zi O:-)

Nelu63

Spectaculos , vine primăvara și pe șantierele autostrăzilor din România. Cu o floare nu se face primăvară așteptăm și alte flori( tunele) ;) 

skydreamer

@dragos76 bineinteles ca l-au facut cu armatura, cum altfel?. Daca te uiti atent se vede in stanga sus gaura pe unde au strapus si de unde au inceput sa taie orizontal coloanele forate.

ddtm

Regizarea a fost facuta pentru publicul larg, probabil ca este o filmare facuta si pentru stiutori  :)

roberthpop

Regizarea a fost pt politicieni!
Roberth Pop

Dan_s

Nu o mai dati in teorii ale conspiratiei, daca nu se facea acel zid din beton armat galeria se putea surpa pana sa strapunga tunelul. Cautati pe net alte strapungeri!

Posibil sa fi asteptat o zi sau doua, dar eu spun ca echipa de tunelisti a meritat expunerea mediatica a muncii lor de mai bine de un an.  :gj:
Dan Stanescu / Prahova, Ploiesti

ioans

danutzu_1069

Se pare ca ați uitat cum s-a făcut și cât a durat pana au tăiat coloanele forate la ... intrare.

Nu uitați ca acolo avem niște coloane forata, una lângă alta. care se taie cu cablu diamantat. Se mai dau și ceva găuri la colțuri.
Credeți voi ca acel excavator cu dinții mici putea sa "muște" din coloanele forate?

Totul a fost regizat pentru azi. Străpungerea efectiva a fost zile trecute.

Si cred ca asta a fost cerință beneficiarului. ;)

shift2rail

^ daca e adevarat ca e o regie, cu siguranta va transpira un video, chiar filmat cu telefonul, al strapungerii "efective".

dorum

Pai strapungerea efectiva necesita taierea pilotilor... nu se putea face live
Dar n-as carcoti, pt primul tunel strapuns de A din Ro, e de bun augur si festivitatea!

marius.dinita

Cred ca intelegem cumva gresit termenii, strapungerea a avut loc zilele trecute (au fost taiati si carotati acei piloti la forma care se vede in finalul videoclipului de strapungere), dupa forare si taiere nu s-a montat un alt zid care sa fie daramat astazi, a ramas in picioare pana astazi unde acel excavator pur si simplu l-a pus la pamant.

alexV

Armatura pilotilor de la capatul tunelului e probabil fibra de sticla, nu fier beton. Special pentru a fi strapunsa de TBM sau, in cazul asta, utilajul specific NATM.

Zidul a fost carotat (gaurit) si prin gauri au trecut cablul diamantat cu care au taiat pilotii. Se vad pe filmare atat carotele, cat si taietura neteda prin piloti.