Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

9 Members and 35 Guests are viewing this topic.

pista_bacsi

De dragul discuției o să fiu eu ultras Mapa. Glumesc, dar o să aduc câteva argumente mai reci.

Mapa e la primul proiect în România și l-a luat pe cel mai greu. Era aproape imposibil să meargă bine. Sper ca în timp să se mai dezmeticească. "Toată lumea are un plan până primește un pumn în față"

Despre PiSi2 știm ca a avut o documentație de îți spunea doar traseul și asta a făcut ca să dureze mult negocierea pentru studiile geo și pentru asta eu dau vina pe CNAIR și MT.

E foarte probabil ca vom afla costurile adevărate acuma și poate și ca trebuie sa mutăm părți din traseu (alta distracție).

În același timp când se va construi se va opri traficul câteva luni pe an (sau total) și nu prea văd pe cineva în România să își asume asta.

Dacă eu aș fi Mapa as face fix ce fac ei. Aștept pana pot evalua clar costurile și mă voi apuca doar când știu sigur ce trebuie sa fac pe tot traseul și ce "program" de lucru o să am.

Oricât de optimist aș vrea să fiu, dintre toate loturile de pe A1 pe asta aș fi bucuros să fie gata în 2035-2040.

PS: E o situație atâta de proasta ca nu mi-e clar care e situația/decizia cea mai bună în acest moment. Pare ca vom fi pe pierdere mult timp.

oneLess

Am trecut pe la Boița pe 2 ianuarie.
Câteva radiere și 4 piloni ridicați 1..2 metri.
Ceva mai mulți piloți dezgropați.

Tristă mișcare pentru un lot cu 7 tuneluri și 10+ Km structuri, duble în cea mai mare parte!

dr4qul4

pai nu exista AC pe restul lotului, la ce te-ai fi asteptat?
Sa speram ca se lucreaza la PT
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

mircea

Quote from: xenotium2 on January 07, 2025, 03:16:31 AMAm stat 2 ore sambata de la ora 17 pana la ora 19 - 4 ianuarie in coloana la iesirea de pe A1 la Holdea (coada era de 4 km pe autostrada si continua pana la intrarea inapoi pe autostrada la Margina).

Ca sfat prietenesc, când treceți prin zonă în perioada sărbătorilor de iarnă, în special prin 23-24 decembrie, pe direcția Lugoj-Deva, coborâți la Traian Vuia și mergeți pe la Făget-Săvârșin-Ilia. Iar în 3-4 ianuarie, pe direcția Deva-Lugoj, coborâți la Ilia și continuați pe Săvârșin-Făget-Traian Vuia.

vladg

Ce efect pozitiv incredibil au avut noile radare pe circulatia de pe A1!!! Pe banda 2 se merge cu 136 pe gps, maxim, cursiv. Nu am vazut un singur flash, pe ambele sensuri, Pitesti-Bucuresti, in seara asta. Civilizatie! La mai multe drumuri cu radare!

ncb

[A1] Holdea - Margina [07.01.2025], Autostrada
A1 Lugoj- Deva | UMB | Adisan

Adisan

TibiV

Excelenta filmare, si in mare parte lamuritoare...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

aaxel03

@dr4qul4
Au fix 2 ani jumate de cand au oil pt PT, deci 1 an de cand trebuia sa fie gata, iar tu speri ca se lucreaza la PT? Pai cum ar putea avea AC daca nu au finalizat/depus PT? Chiar si pe portiunea unde au AC se misca mai rau decat Aktor- in perioadele sale cele mai proaste :D
Pe cat esti de exigent esti cu altii (UMB), pe atat de ingaduitor esti cu Mapa. :lol:

Ionut

@aaxel03
Stilul ăsta cu împunsături și atacuri gratuite cu răstălmăcirea a ceea ce spun unii colegi, mai ales în discuțiile despre UMB și a altor subiecte sensibile, îți garantează ban definitiv la următoarea abatere. Ceea ce în cazul tău îmi pare inevitabil.

Aviz amatorilor. Așa cum am zis, răbdarea mea s-a terminat în 2024.

florin74

Sunt modificari garla in PT fata de asa zisul SF, gen linie rosie, pozitii structuri, lungime, etc.
Trebuie sa intre in revizie AM, etc.
O sa fie autorizatie pe tot lotul cel mai devreme in 2026...Acum daca reusesc sa bage ceva in revizia AM de la WeBuild, ca aia sunt mai avansati.
Poate sa le iasa AC la tunelul de la Robesti in vara, ca cica aici nu ar fi asa modificari care sa necesite revizia AM

O sa vedem....

dr4qul4

sunt ingaduitor pentru ca este un lot extrem de greu, licitat pe un SF incomplet.
18 luni pt proiectare pare o gluma proasta. Mai ales cand trebuie sa inchizi circulatia pe principala artera a tarii.
Vezi ca si Astaldi e in intarziere 12 luni pe lotul vecin, licitat in aceleasi conditii.
Eu sunt multumit si daca turcii il duc la bun sfarsit. E un lot de peste 3 ori mai greu ca lotul UMB (A1), asa ca voi incepe sa-i critic abia cand vor depasi de 2 ori termenele de pe lotul UMB.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

xenotium2

Parerea mea e ca prioritara ar trebui sa fie utlizarea loturilor care vor fi deschise curand - adica Lot 4 si Lot 5, iar pentru a indeplini conditia asta trebuie sa isi miste fundul si sa "modernizeze" DJ703G, partea judetului Arges, pt ca cei din Valcea si-au facut treaba.

Chiar, la ce stadiu e? Macar au de gand sa inceapa sa faca ceva?

Vad ca pe G Maps partea neasfaltata chiar apare ca drum inchis...

naivu

Trăiesc cu impresia că factorii locali nu doresc să termine de modernizat vreun DJ înainte de finalizarea PiSi  :) !

dorum

Parerea mea e ca lotul 2 va ramane ca si un Holdea mai mare o perioada buna de timp iar lotul 3 eu zic ca are sanse sa fie gata in 5 ani.

voicul

@xenotium2 e pe teava doar CdA - Tigveni ... gata in vreo 3 ani. Fix nimik, dar asta e ce avem acum.
Poate mai misca si pe partea spre Valcea, dar la termen de 3 ani ... termina PISI3 mai repede.