Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

6 Members and 35 Guests are viewing this topic.

Csm310

Salut, poate sa imi zica cineva care dintre loturi e cel mai complicat? Pe lotul Boita-Cornetu stiu ca sunt 3 sau 4 tuneluri de cateva sute de metri fiecare, dar sunt si zone de podis, si mare parte din drum din ce am vazut e pe partea dreapta a oltului, deci vreo 80% din drum sa zicem ar trebui sa fie cam cum e lotul Sibiu-Boita, nu? Sau ca la Saliste? adica pe piloane, viaducte, terasamente, etc... Asadar, oare loturile 3 si 4 sunt doar tuneluri si restul terasamente, sau sunt si acolo viaducte complicate? Terenul poate sa fie o problema in turnarea terasamentelor? Se poate turna pamant in zonele de deal sau trebuie facut doar pe piloane? Daca munca grea e doar la tuneluri, eu cred ca nu e imposibil in iarna lui 2028, asa inainte de alegerile parlamentare sa avem o surpriza.

P.S. fara hate, sunt doar un novice in autostrazi, de putin timp sunt pasionat, inafara de cuvintele cheie "viaduct", "terasament", "piloane", nu sunt tocmai un expert :D

TibiV

Uite aici o animatie cu A1 Lot 2, traseu Cornetu - Boita:

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dr4qul4

lotul 2, al turcilor este mai greu. WeBuild are tunel mai lung si o portiune abrupta pe valea Baiasului, dar turcii au si 5 poduri peste Olt.
Iar turcii vor avea probleme cu devierea circulatiei (pe partea cu DN7) dar si probleme cu drumurile tehnologice nou-facute pe partea cealalta. Vor cadea stanci pe acolo, mai ales la primavara. Va fi greu cu aprovizionarea, in special pentru agabaritice.
WeBuild nu are problema asta. Are drumuri locale pe tot traseul lotului, iar devierile nu trebuie sa sustina cine stie ce trafic. Una e sa faci o deviere pt 1000 de tiruri pe zi, si alta e sa faci o deviere pentru 100 de masini pe zi.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Csm310

Meam... cum e la Caineni acolo la viaductul peste olt care duce in tunel, intr-adevar e complicat rau Boita-Caineni. De la Caineni la Cornetu e aproape ca pe Sibiu-Deva si Sibiu-Boita + 2 tunele. Mai bine era acum 110 ani, faceau austriecii pana la granita la Caineni, si noi in 2 ani terminam A7 si aveam toata tara legata prin autostrazi :)) Mersi de info!

naivu

Pe PiSi2, 3 si 4 tunelele beneficiaza de atentie speciala fiind structurile cele mai dificile, dar asta nu inseamna ca restul e doar terasament; de altfel pt PiSi4 mai sunt filmari care arata si viaductele de pe traseu nu doar tunelul.
Daca intri pe harta proiectelor https://www.proinfrastructura.ro/proiecteinfrastructura.html?zoom=13&lat=45.1251&lng=24.6453 si faci zoom poti vedea cu negru plin zonele de tunel si cu doua dungi negre paralele viaductele si podetele de pe traseu.
PiSi3 are tunelul cel mai lung, dar PiSi2 are insumat mai multa zona cu tunel, in plus logistica este mult mai dificila.

danutzu_1069

PiSi3, zona cu AC este deja vizibila pe Harta Proiectelor.

Faptul ca au cerut si primit AC pe segmentul asta, mie îmi sugerează faptul ca vor sa facă bucata pana la gura tunelului pentru a putea transporta TBM-urile (daca chiar folosesc așa ceva...)

Întrebare pentru ăi mai pricepuți, cam in cat timp s-ar putea face segmentul pana la portaluri? Executat astfel încât sa poate sa suporte transport greu.
Piesele pentru TBM le vad transportate pe A1 pana la Tigveni, adica dupa ce termina si PORR cu totul.

hefaistos

Nu cred ca piesele de TBM trec prin tunel.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Penescu Eduard

Râdem, glumim, dar oare ce se mai știe de parapeții ăștia de la Bascov? 😁

Hai Crăciun Fericit și la cât mai mulți km de autostradă în noul an!

SB76UFO

Mic update de la fabrica de grinzi a celor de la Mapa din 23.12

"Prostia este eternă și invincibilă"

rocklee

tunelurile poiana A1 lotul 3 .... :D

Radu_A

tunelul Poiana se sapa cu TBM? daca da stie cineva cam cat dureaza asamblarea lor pe pozitie pana incep efectiv sa sape?
Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

hefaistos

Stai sa ajunga!
Cred ca transportul va fi mai dificil decat asamblarea.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

danutzu_1069

Apropo despre tunelul Poiana, sper ca înțelegeți ca TBM-ul are diametru pentru 2 benzi pe sens, si atât, fără banda de urgenta. Doar niște mini acostamente de ambele parți.

misiekwas

^Bineînțeles, absolut suficient și practica standard la majoritatea de tuneluri. Probabil cu limitarea de viteza pana 80 și (sper) radarul de măsurat viteza medie.