Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

GAC

la dealurile problematice as vedea o solutie de hidroizolatie - o membrana asternuta peste deal. astfel, apa nu mai patrunde in profunzimea dealului si marna isi pastreaza integritatea. apa face ca straturile dealului sa alunece unul pe altul. deci daca vrei ca dealul sa stea bat, fa in asa fel incat sa fie uscat.

silviu74

#63001
Cum este porțiunea între Sălătrucu și Poiana? A fost refăcută de WeBuild? Se pote trece cu o autoturism normal de șosea?

AdrianB1

Pe acolo cand e uscat se poate trece cu un autoturism normal, dar nu e o placere, trebuie mers foarte incet. Cand e ud sau zapada, trebuie 4x4. Am vazut si autotren (zis si "TIR") ratacit pe-acolo, a trecut, dar foarte greu. E drum forestier decent, dar pe uscat e foarte prafuit si pe noroi e alunecos. Prin satul Poiana nu cred ca e in plan nici o lucrare, nu e asfalt si se ridica nori de praf.

oldtimercraiova

Chiar sunt curios ce solutie durabila vor folosii la dealurile respective, @GAC .

M_Z

Quote from: GAC on December 16, 2024, 09:27:09 AMla dealurile problematice as vedea o solutie de hidroizolatie - o membrana asternuta peste deal. astfel, apa nu mai patrunde in profunzimea dealului si marna isi pastreaza integritatea. apa face ca straturile dealului sa alunece unul pe altul. deci daca vrei ca dealul sa stea bat, fa in asa fel incat sa fie uscat.

cand vine vorba despre taluzuri nu trebuie sa blochezi apa.
orice plan hidroizolator colecteaza si concentreaza apele subterane in zona lui. fara un drenaj adecvat concentrarea de ape duce la pierderea stabilitatii.
de asemenea nu trebuie sa te gandesti ca apa provine doar din pluvialul infiltrat in suprafata taluzului. sunt planuri de argila in profunzime care colecteaza si concentreaza apa. in functie de stratificatie si de directia pantei acestor straturi poti avea surpriza ca iti vine apa din subteran de pe suprafete situate mult in afara amprizei lucrarilor. pot fi chiar izvoare pe care nu poti si nu trebuie sa le blochezi cu un strat hidroizolator.
important e sa canalizezi si sa evacuezi apa controlat. pentru asta se fac lucrari de drenaj. cauta AND 513-2002 si seria STAS 10796 (1 si 3) pentru info despre drenaje. mai sunt si alte solutii care nu apar in normative dar care sunt folosite in mod curent.