Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 41 Guests are viewing this topic.

horatiu.cosma

La 10:45 in filmuletul de noapte vedem deja cum rateaza unii iesirea de la Bascov si intorc pe unde apuca. Atentie cum circulati, ca probabil vor aparea si zmei pe contrasens.

prom

Poate Webuild cand va incepe lotul 3, sa dea tot asa partial drumul pana la nodul rutier Rudeni  O:-) (dupa ce e gata si lotul 4).

costica1234

Am urcat și eu filmarea de astăzi. Și din dronă, dar și din mașină! Epuizant aproape, dar a meritat. 8) Sunt mici probleme de sunet la îmbinarea cadrelor de pe camera de bord – sper că se iartă! La partea cu deschiderea trebuie să recunosc că îmi era teamă să nu bruschez comenzile dronei (camera 7x este foarte sensibilă). Am fost foarte emoționat în primul km și m-am bucurat ca un copil pe tot parcursul călătoriei. Drumuri bune, tuturor!

StefanA

Am facut si eu bucata noua.
Sensul Bascov Baiculesti are 2 mici trambuline, dar altfel e perfect plan.
Cunosc zona asta de cand ma stiu.
Pare ireal, pare alta lume.
Doamne ajuta sa trecem muntii in cativa ani!

ijwtsh

Stiu ce zici ca pare ireal, exact asa ma simteam si eu cand am vazut autostrada langa Suplac :)) ireal.

O intrebare dintr-un pasionat de infrastructura mai nou: de ce PiSi5 nu a fost facut mai devreme? Inteleg PiSi2/3/4, ca au tunele samd, dar PiSi5 era accesibil. Aceeasi intrebare si cu PiSi1, de fapt.

xenotium2

^ Pentru acelasi motiv pentru care nici macar SF-ul nu e gata la autostrada Ploiesti-Breaza.  O:-)

Multumim mult @costica1234, videoclipurile, explicatiile si glumele tale ne vor lipsi. Sper sa ai ocazia si timpul sa te muti pe un alt santier.  :gj:

Radu_A

mi se pare ca arata extraordinar bucata asta de autostrada

Pariu cu dr4qul4. 200 lei  (la API). Eu am spus ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. El e mai pesimist

Andrei I

Radu_a, e drumul spre Curtea de Arges, nu spre Rm. Valcea. Dealu Negru e cu totul si cu tpotul in alta parte.

Urlet

Salut!

Parcurg acest drum de un an, de doua ori pe saptamana, folosind acelasi traseu, cu mici variatiuni, in zona Pitesti (intrare la 4 benzi in Pitesti, parcurg orasul pana la iesirea spre Mioveni si dupa revenire spre Curtea de Arges. Asta in situatia in care la Bascov este blocaj sau descarcarea spre Mioveni este raportata cam aglomerata. Nu imi mai aduc aminte daca s-a intamplat in urma cu una sau doua saptamani, cand  am intrat in blocajul de la Bascov si Waze imi raporta 3.7km de coloana).
Ieri la ora 16:05 am urcat pe A1 spre Sibiu de pe centura de nord a Bucurestiului. La 19:32 eram la Sibiu, am facut doua opriri, de 2 minute, respectiv 5 minute. Dupa calculele mele, am scurtat timpul de parcurgere a distantei cu aproximativ 45min.
Grinzile metalice erau montate la urcarea spre tuneluri, iar drumul era luminat ca un bradulet de cei care urcau. Comparativ cu o saptamana in urma, drumul intre fosta Fabrica de Proteine si Tigveni a fost mult mai aglomerat.
Pe noua zona deschisa, doar intr-un singur loc, la un rost de dilatare, am avut senzatia de trambulina.
Traseu inainte de deschidere: https://www.google.com/maps/dir/44.436443,25.9662114/44.9848214,24.7528562/45.1217698,24.6531711/45.3708808,24.3863446/45.783328,24.1639237/@44.4630009,25.9456513,12166m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTIxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Traseu dupa deschidre: Google maps vad ca nu s-a actualizat

dr4qul4

cu ce masina parcurgeai drumul ala?

In alta ordine de idei, ieri un prieten a mers spre Sibiu pe noua bucata de autostrada si apoi pe DJ703G, cu un Megane. Sunt 3,5 km neasfaltati, parcursi in 15-20 min.
Pare ca au latit drumul de curand si au loc peste tot 2 masini din sensuri opuse, dar nu e nici macar pietruit. Este drum de pamant batatorit si cu urme de siroiri. Pe ploie ar putea fi dificil, in special dinspre Valcea spre Arges, deoarece panta este destul de abrupta si lunga.

Era blocat la Bascov asa ca a preferat sa incerce alta varianta. Se pare ca in perioadele aglomerate este mai rapid pe aici. Cel putin pana cand se aglomereaza sau incerca un tir/duba mare sa o ia pe aici (aproape sigur nu trece, sau ocupa tot drumul si se face blocaj)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

shift2rail

Efectiv, nu inteleg cum sate intregi pe traseul DJ 703G si 703H au putut supravietui zeci de ani fara minimum minimorum, un drum pietruit.

cezar.ionescu

^ Crrd ca subestimam cam cat de mult poate rabda poporul asta. Trist.

voicul

Sunt cativa care oricum mergeau la CdA - si care nu o sa mai treaca prin nod/Bascov - deci o aglomeratie mai putin (bine nu prea sunt multi), dar sa zicem un -10% din masini e un -10%
Eu zic ca nu mai vedem nodul de iesire aglomerat, decat ca exceptie.

^Limitare la 110 ... pentru ce?

Vai ce praf si pulbere e DN73C. Se comenta de ce s-a atribuit prima parte, dar aia mi se pare cea mai praf.
Sincer vazand drumul SI aglomeratia (ce se dadea acolo) - nu mi se pare ca merita. Waze e de acord - https://prnt.sc/pMaRY-Idgbbo
Ar fi vreo 62 km prin CdA si 1h (+ un drum cam rupt) fata de 51 de min si 53 km pe DN7.
Cand e tot PISI5 gata ... poate. Cu PISI4 chiar devine alternativa viabila.

^Nu stiu de ce descoperiti oul in fiecare zi si de ce nu il comparati cu tari din Africa? Acolo nu prea exista asfalt si totusi oamenii traiesc. La fel cum fac si aici (si in alte tari).

ncb

AUTOSTRADA A1 Curtea de Argeș - Tigveni
Sibiu-Pitesti Sectiunea 4 Stadiu lucrari 14.12.24
Porr

Raducu P Drum

marius.firtonea

Astazi voiam sa fac primele poze din drona, dar vantul nu a fost prietenul meu.
Asa ca ramanem la cele de pedestras.