Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 57 Guests are viewing this topic.

TibiV

Si de la Constantin Mateescu: [12 IUL 2023] Lucrari A1 – Lotul 5, Nod rutier Bascov

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

stangabriel

https://adevarul.ro/stiri-locale/hunedoara/autostrada-cu-tuneluri-pentru-ursi-in-santier-2283573.html

Cateva imagini noi si informatii de mediu, se observa ca s-a facut inventarierea copacilor.

În următoarele șase luni, peste 2.700 de arbori din speciile anin negru, salcâm, jugastru, plop tremurător, cireș, cer și salcie căprărească vor fi extrași de pe locul care va deveni șantier pentru noua autostradă cu tuneluri pentru urși, din vestul României.

Anonymous Rider

Marcarea copacilor pe Cosevita-Margina a fost terminată aprox. acum o luna.

Earthchild

dorum

Mama lor de copaci, ca mult ne mai cacaim pentru asta... se fura cu sutele de hectare si cand avem nevoie sa defrisam pt utilitate publica/nationala, facem stire de breaking news ca-i taiem... :( Si mai si pierdem vremea cu anii pt avize :(

panzer

Sunt si foioase! Se regenereaza de la sine padurea. Asta nu se intelege neam in lumea noastra si nu sta nimeni sa explice.

archaeus

In Romania, sa tai niste copaci cu acte este aproape imposibil!

GIV

la 4:04 a crescut un copac ... ?

rocklee

salutare la toti ....dupa un scurt concediu ....am fost la marginea sa iau pulsul santierului ....unde am fost destul de impresionat de dorinta de a se face treaba ...marca UMB....

este vorba doar de decopertari ...care se vad in filmarea  colegulul Archi....doar adaug ca au inaintat pana aproape de localitatea  COSTEIU DE JOS ...UNDEVA LA 5 KM DE DECOPERTARI..

pasnicul ...spunea ca nu se sta deloc ...se lucreaza non-stop ,zi lumina pana tarziu ....
fara poze de data aceasta ...
MULTUMESC ..@ARCHI PENTRU FILMARE

schluppi

mike_us

Contractul cu UMB a fost semnat pe 25 Octombrie cu 11 luni de proiectare deci teoretic se afla încă in perioada de proiectare. Deci se pare ca își doresc sa facă treaba aici.

montaniardul

UMB s-a apucat de decopertat, dar bosniacii oare cand incep forarile pentru tuneluri?

GAC

pe bosniaci o sa-i vedem dupa ce umb va decoperta si dupa ce or sa termine de facut portalurile la tunele. si avem in total cate 3 sectiuni de tunele forate a cate 2 tuburi fiecare, cu cate 2 portaluri, deci in total 12 portaluri. umb ma astept sa termine pana la iarna, dar cred ca forarea o sa inceapa catre primavara. noroc ca sectiunile forate sunt relativ scurte.

Ionut

Care secțiuni forate sunt "relativ scurte"?

Bachus01

Ce procent din asociere au bosniacii? Asa poate reusim sa intelegem cine va face tunelul . Ori UMB cu munca brută iar ceilalți doar cu know-how si ingineri sau bosniacii integral .

Am un prieten care lucrează în Austria la un tunel (săpat cu tehnologia NATAM) . Dacă  este cineva interesat si are aprobarea pentru filmare il pot ruga sa faca un mic video .