Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 47 Guests are viewing this topic.

rocklee

o filmare de ieri de pe autostrada A1 CENTURA -SIBIU - BOITA -VALEA OLTULUI ...pana la LAZARET  :D  :o


carutasul

o grămadă de muncă și când mergi pe ea... 5 minute și s-a dus :)

Tavi

Corect, dar în drumul spre civilizație fiecare minut contează :)

hefaistos

^^
5 minute x 10000 masini pe zi (ambele sensuri) ~ 34 de zile petrecute de oameni (zilnic) pe acest sector mic de autostrada.
Dintr-odata pare rentabila investitita.
 :)
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

JohannDB

           Azi, abia trecut de miezul nopții , 00:26 treceam prin, de nerecunoscut, giratoriul de la Veștem, o cruce de drumuri, DN1 km 296+100 / DN 7 km 258+700, pe  care am admirat-o pentru "goliciunea nefirească" (deși era după miezul de noapte și vineri spre sâmbătă)  de la acel moment... Două "prelate" plecau din Petrom, unul spre A1-Deva și al doilea, în fața mea, spre Făgăraș.... Toate parcările din zonă, goale și totul pustiu.... Traficul pe ....."dincolo", pe A !! "Nefirescul" caracteriza locul, în lipsa aglomerației specifice (și) sfârșitului de săptămână !! Altă viață !!  :)  :)

carutasul

posibil să fie și vreun cârciumar care regretă, dar asta e viața :)
De când au terminat centura Mihăilești eu am mai început să mai merg pe la prăvăliile se acolo, mă uitam cât spațiu a rămas pe DN6 nefolosit în zona dublată, probabil ar trebui "retrocedat" la primărie ca să îl folosească altfel, piste de biciclete, trotuare mai largi... La fel și localitățile astea, o să poată să își reia un trai mai normal, fără șirul de mașini permanent...

Hercule

Pe viaductul Talmaciu, din filmarea lui rocklee:

Deșteaptă-te române!

daniel321

Festivitate Deschidere Autostrada A1 Sibiu Pitesti lot1 Porr Sibiu Boita Sens Sibiu Boita 15122022


crystale

Am trecut vineri pe tronsonul nou deschis. Nu credeam că voi scăpa vreodată de semaforul de la Tălmaciu, dar iată că s-a întâmplat.
Ce n-am prea înțeles, e cum s-au pus semnele alea de limitare de viteză - ba 100, ba 120. Se schimbă cam des limita pe distanțe scurte.
În fine, astea sunt nimicuri. Felicitări constructorului că a terminat înainte de termenul contractual!

alecu26

Limita generala e 120 km din cauza vitezei de proiectare de 120km/h. Suplimentar pe podurilor lungi s-a limitat la 100 din cauza unor pericole și riscuri suplimentare pe podurile lungi.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

reed

Limitarea de 100 pe poduri are legatura cu poleiul si cu vântul.Pe multe sectoare de autostrada din Europa sunt astfel de limitari

remien

#58466
@crystale,


după cum se poate vedea din filmări, mai sunt încă destule lucrări de efectuat.Dar mulți considieră că pe ei nu-i interesează aceste lucrări.Ori fără un sistem de colectare a apelor pluviale complet și funcțional, fără înierbarea malurilor săpăturilor, a taluzurilor, a refacerii terenurilor pe care s-au intervenit în timpul șantierului, și a tuturor lucrărilor cuprinse în proiect printre care și cim-ul , calea de rulare este în pericol de degradare .
Dar pe unii nu-i interesează aceste lucrări , până nu crapă calea de rulare.Pentru ei dacă pot trece cu mașina pe drum  , înseamnă că totul e gata, chiar dacă lucrăile conexe căii de rulare nu sunt terminate.
  Ori nu înțeleg eu? Este un termen de finalizare pentru calea de rulare și alt termen pentru lucrările conexe căii de rulare , prevăzute în contract?
  Ori dacă ar fi un termen pentru calea de rualre și altul ulterior pentru lucările conexe căii de rulare, ne-am putea întâlnii cu situația în care calea de rulare să crape în mai multe puncte , datorită neconsolidării versanților, necaptării apei pulviale, etc., făcând astfel calea de rulare de nefolosit.

GAC

limitarile de viteza aferente poleiului trebuiesc marcate ca atare, cu acel fulg de zapada, ca din aprilie pana in oct nu avem cum sa avem polei. de ce sa restrictionezi viteza tot anul cand polei poti avea 4 luni pe an?

slartibartfast

Dar vânt poți avea oricând, iar pe poduri situația e deosebit de periculoasă. Nu te bate vântul când mergi pe pământ, dar pe un pod sau un viaduct, când ești în aer, te poate lua pe neașteptate. Și e o diferență enormă între efectul unui vânt lateral de viteze uzuale, când ai 130 km/h față de 100 km/h.

reed

Mai ales la semiremorcile cu prelate sau dube