Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 18 Guests are viewing this topic.

MAP

Nu stiu daca autorul filmarii este pe aici, dar am gasit aceste filmari comparative de pe PiSi5 si m-am gandit ca e pacat sa nu ne bucuram de ele

mirceaeliade

QuoteGuvernul are pe ordinea de zi a ședinței de azi și un proiect de hotărâre privind modificarea si completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 518/2020 privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Autostrada Sibiu Piteşti" Secţiunea 4. Proiectul se referă la toate suprafețele și clădirile de pe traseul autostrăzii, aflate pe raza localităţilor Tigveni şi Curtea de Argeş din judeţul Argeş.
Aproape 11.5 luni de la semnare, 8 luni de la OIL, si parca termenul de PT e 14 luni.  Sunt sanse ca PTul sa fie aprobat in primavara ca sa vedem utilaje in teren la vara si pe PiSi4?

https://www.universulargesean.ro/exproprierile-pentru-autostrada-pitesti-sibiu-continua-guvernul-aproba-azi-lista-extinsa/

TibiV

Quote from: asterix on October 28, 2022, 01:46:16 PMNu stiu daca autorul filmarii este pe aici...

Este pe aici. Se "numeste" @alexd4u2
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

stangabriel

https://www.economica.net/autostrada-sibiu-pitesti-foraje-de-peste-100-de-metri-adancime-in-zona-tunelurilor-de-pe-sectiunea-montana-boita-cornetu_622250.html

Ne aflăm pe tronsonul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Momentan pe teren se desfășoara faza de studiu geotehnic. Faza de studiu topografic tocmai a fost încheiată. Probele care se recoltează de pe șantier sunt duse la laboratoarele din țară și sunt analizate, urmând ca informațiile obținute să fie integrate de către proiectanți în proiectul tehnic. Pe baza acestui proiect tehnic, se va obține autorizația de construire și sperăm ca în cel mai scurt timp, după aceea, să intrăm la execuția autostrăzii", a declarat Bogdan Alexandru, coordonator șantier asocierea Mapa – Cengiz.

Potrivit lui, studiul geotehnic în zonele accesibile este realizat mai mult de o treime, urmând ca la începutul anului viitor să fie finalizat. ,,Momentan, pe șantier suntem mobilizați foarte bine, avem cinci foreze la lucru și se lucrează într-un ritm cât mai alert, profitând de vremea încă foarte bună de afară", a adăugat Alexandru.

Acesta anticipează că următoarele faze necesare proiectării și premergătoare autorizației de construire urmează să înceapă săptămânile viitoare și se referă la descărcarea și diagnosticul arheologic al șantierului.

Bogdan Alexandru a detaliat că forajele efectuate au adâncimi variabile, cele mai mari ajungând la peste 100 de metri în zona tunelurilor de pe traseu.

mdragos

Sunt curios cum fac forajele in zonele in care e padure. Adica cum o rezolva legal. Sa tai legal un copac in Romani e foarte complicat.  :D

TibiV

Din pacate, Radu Ignat posteaza rar, asa ca o fac eu pentru el...
Trei filmari de ieri, 28 octombrie:

Nodul rutier Selimbar

Nodul rutier Boita

PiSi Lot1 Sibiu Boita fiilmat complet
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

ioji

Nu stiu daca si voua dar mie mi se pare ca Porr lucreaza foarte ingrijit, mai mare placerea sa te uiti la amanunte, rigole drepte sau curbe dupa raza bine definita, nu ca p... boului, terasamente frumoase, viaductele sa nu mai vorbim, sensuri giratorii ingrijite, ce mai, o lucrare frumoasa.

danutzu_1069

Intre timp, Ionut Ivasca a facut o vizita pe A1 / PiSi5, in zona nodului Curtea de Arges.
(like-urile le dati la filmare, nu mie)

stangabriel

Asemenea, sustinerea catre cel care munceste.

Pana la urma a aparut stirea cu blocarea centurii aproape 2 ani, pentru nodul Bascov.
Insa, atat timp cat primarul in interviu a spus ca la momentul discutiei cu firma constructoare, el si D Pistol NU STIAU despre ce e vorba, pentru mine e destul de clar ca sunt ceva presiuni si motive de intarziere.

Si pe A3, lot UMB, la podul peste DN1 , Barcanesti, Prahova, erau discutii de inchidere DN1. Bienenteles ca nu a fost asa.

horatiu.cosma

Asta cu închiderea centurii Pitești 2 ani e poveste tipică Webuild "ca să facem joncțiunea trebuie să închidem 2 ani centura... Ok, bine, hai că suntem de treabă și facem noi constructorul niște eforturi financiare și organizaționale fantastice și nu închidem, dar vrem extensie de termen cu x luni, niște bani în plus, acceptarea unor modificări de soluții pe restul proiectului (care să ne mai rotunjească profitul)".

Apropo, a văzut cineva pe filmările de pe PiSi5 vreun stâlp sau conductă relocată? Pare că încă își fac jocul prin justiție cu faptul că nu ei trebuie să reloce utilitățile (asumate prin contract), ci statul român.

În schimb lucrările la terasamente și la poduri au avansat binișor în ultimele luni, ca norocul că e ocupată conducerea Webuild cu întârzierea drumurilor de legătură la Brăila și nu a fost focusul pe șantaje cu lucrările și aici  :D .

stangabriel

O filmare comerciala , Lot 1 Sibiu Pitesti.

Stefan Tudor

SALUT!!! Azi am vrut sa ies pt ultima data cu Fifi la o tura!!!! Si desi la viaductul Talmaciu paznicul a fost super simpatic, la viaductul Talmacel dupa 10 minute de fotografiat singur,  a vrut sa se ia "sefutzul" de mine, dar eu am fost mai rapid! :p  Trecand pe drumul tehnologic m-am "luat in gura" cu el! De ce nu ati oprit cand v-am strigat? Pe mine?? Nu mi-am dat seama! Ca "ce faceti"?? Ca "sunt de membru intr-un forum de infrastructura si vreau sa vad cum se construieste o autostrada in Romania"!!! "Nu aveti voie sa filmati"! Eu: "pai nu filmam, fotografiam"! "Sa nu le postati pe undeva, ca nu e voie!"! "Bine am inteles!"! :))))))))) A fost distractiv!