Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

4 Members and 50 Guests are viewing this topic.

adrian sibiu

Salutare tuturor!
C.I.C Boita în 05.10.2022
Enjoy !

vm75

Quote from: horatiu.cosma on October 05, 2022, 03:09:30 PMStatul român mai are foarte multe de făcut pe PiSi3: întăbularea coridorului de expropriere, păduri, utilități. HG-ul de expropriere e doar primul pas, mai e mult până departe. Iar pe legătura Tigveni - Rm. Vâlcea, am lansat anul trecut contractul de proiectare, parcă în aprilie s-a semnat, termen 14 luni.

Se stie traseul PiSi de 3-4 ani, cel putin, de cand au renuntat la contractul de actualizare SF. Si totusi, nimeni nu s-a ocupat de intabulari, exproprieri, despaduriri. Practic acum se mai pierde cel putin un an pe loturile 2 si 3 din acest motiv. Asta este incompetenta care ucide: in declaratii, toti mor de grija PiSi; in fapte, nu dau doi lei. S-au pozat festiv cand au semnat contractul, dar de fapt nu au pregatit nimic. Si 2030 mi se pare un termen optimist in conditiile astea: abia in 2025 vor intra in teren si 4-5 ani cred ca e termenul minim.

adrian sibiu

Viaductul Tălmăcel filmat în 06.10.2022
Enjoy!

NGC

"Proiectare si executie lucrari pentru obiectivul major de investitii: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220, Sectiunea E si finalizare Sectiunea D"

Quote from: NGC on September 13, 2022, 04:29:16 PMOferta financiara a celor de la UMB este de +/- 1,827 miliarde RON fara TVA (adica 79,99% din valoarea estimata) si sunt pe locul 1 in clasamentul general.

Quote from: NGC on September 13, 2022, 05:30:07 PMAu punctaj maxim la evaluarea tehnica.

In plus, nu prea sunt sanse de a pierde locul 1 in urma unor contestatii. Poate AKTOR o sa macane ceva, dar degeaba.

Din informatiile pe care le-au transmis vrabiutele pana acum, nu a contestat nimeni.
Mai astept un raspuns, dar probabil va ramane asa. Revin daca este cazul.

miahi

La 50 de ani de la demararea lucrarilor avem si ultimul segment atribuit. Speram ca pe PiSi nu vor fi suprize si aceasta a fost ultima licitatie pe A1.

rocklee

un mic test al dronei ...pe vitorul traseu al autostrazi LD 2 ...Sectiunea MARGINA - HOLDEA  8)

Scuzatii stangacia incepatorului... :D

paullie

Ce faci dom'le nu-ti mai place infanteria? :lol:

Mult succes.

stangabriel

https://economedia.ro/umb-invitat-sa-semneze-contractul-pentru-autostrada-cu-tuneluri-lugoj-deva-cursa-contra-cronometru-pentru-respectarea-termenului-din-pnrr-2026.html#.Y0Ew_UzP2Uk

Se confirma pe toate liniile  ?

Compania de Drumuri va semna cu UMB contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă a Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, la termenul limită de la desemnare nefiind depuse contestații. Contractul are o valoare de aprox. 400 de milioane de euro și o durată de 45 de luni din care 11 luni pentru proiectare și 34 pentru execuție.CNAIR a anunțat oficial pe 22 septembrie desemnarea asocierii UMB – Euro Asfalt pentru contractul de 400 de milioane de euro, iar luni, 3 octombrie a fost termenul-limită pentru eventualele contestații.

Este un lot de 9 kilometri din care 2 kilometri cu ecoducte, practic singura secțiune care lipsește pentru ca șoferii să circule pe autostradă completă de la Sibiu la frontiera cu Ungaria de la Nădlac. Prin PNRR, contractul este finanțat cu aproape 200 de milioane de euro. Pentru respectarea criteriului de experiență la tuneluri, UMB s-a asociat cu Euro Asfalt, o firmă din Bosnia-Herțegovina cu portofoliu în tuneluri realizate pe Autostrăzile din Balcani. Termenul din PNRR, august 2026 poate fi respectat, dar Compania de Drumuri trebuie să emită rapid ordinele pentru începerea proiectării și apoi intrării în șantier, iar constructorul să se mobilizeze rapid având în vedere numeroasele șantiere pe care deja lucrează.

După anularea licitației lansată încă din 2019, CNAIR a suplimentat valoarea contractului cu aproape un miliard de lei, până la aproape 2,5 miliarde lei, din care 1,5 miliarde reprezintă finanțare prin PNRR.

stangabriel

Filmare noua de la OLI, Nod Selimbar.

dorum

Intrarea actuala dinspre Valcea spre DEva in A1, se desfiinteaza, asa-i?

danutzu_1069

^ De ce sa se desfiinteze?
Si pe unde se va intra?

dorum

pai nu se mai face un giratoriu? sau sunt io idiot? :)

LE: nu sunt, se mai face o intrare in A1 din giratoriul nou, spre Deva...

paullie

Nu nu se va desfiinta. Uite link cu plansele postate de Ionut>

http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=2.msg161383#msg161383

Prima plansa.

dorum

aha
deci din giratoriu nu se va intra spre Deva dinspre Valcea, doar dinspre SB...
Ciudatel, sincer...

dr4qul4

Azi am venit pe RmValcea-Tigveni-Noaptes-Merisani asa ca am aruncat un ochi si la Astaldi.
Au multe subtraversari din prefabricate (gata) si arata a santier. Cateva poze de la supratraversarea de la Noaptes