Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 21 Guests are viewing this topic.

mirceaeliade

@Ionut au ofertat 34 luni executie + 11 luni proiectie pentru ca 45 de luni era timpul minim pentru care se acorda punctaj bonus.  Pe scurt, nu au avut nici un motiv obiectiv sa liciteze 44 de luni. DPMDV asta imi zice MIE ca sunt sanse sa aiba posibilitati de a termina mai repede de 45 de luni, doar ca nimeni nu le-a dat vreun motiv sa faca asta.  Daca vreun politician vorbeste cu patronul Umbrarescu si ii explica situatia cu termenele PNRR, eu am motive sa cred ca putem sa vedem o situatie cum a fost pe centura Bacaului, unde partea importanta s-a predat inainte de termen, probabil din motive politice de campanie electorala.

Sa vedem ce se va intampla cu contestatiile, dar personal sunt oarecum optimist ca fara situatii exceptionale, sunt sanse ok de incadrare ok in termenele PNRR.

@tom_sawyer perechea aia de tunele chiar ar putea a arate ca tunelurile noastre "de ursi". Ma gandesc ca e perfect acceptabil sa se cosntruiasca primul tunel si dupa aia sa se deschida si celalalt la pas mai relaxat.  Pentru incadrare in PNRR trebuie amandoua tuneluri sa fie predate in folosinta, sau doar unul ajunge?

gilutzu

In această noapte (luni,26.09.2022) la ora 24.00 circulația va fi închisă în totalitate aproximativ 30 de minute la ieșirea de pe autostrada A1, pe sensul Sebeș – Sibiu, în zona intersecției cu DN1 la Șelimbăr

https://www.turnulsfatului.ro/2022/09/26/traficul-la-iesirea-de-pe-autostrada-se-inchide-complet-la-miezul-noptii-timp-de-30-de-minute-196795

hefaistos

45 de luni ai însemna o rezerva de 6 luni raportat la decembrie 2026.
Doar ca:
- încă nu s-a semnat.
- exista timpi în sarcina "partenerului serios" de exemplu aprobarea proiectului, exproprieri etc.
- posibile complicații tehnice în urma studiilor geo.
- UMB înțelege posibilele repercusiuni ale depășirii termenului de 2026, dar nu este obligat sa compenseze prin eforturi proprii întârzieri produse de incompetenta, indolenta autorităților statului roman.
- Comisia Europeană ar putea la rândul ei sa acorde extensii de timp, dar nu m-as baza din start pe ele.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

SUHOI

Am o nelamurire si eu legata de tunelurile Lugoj-Deva de pe lotul 2, sectiunea E: cand CNAIR  "a dato' la pace cu Salini-Impregilio, in actul de 'impacare-intelegere' nu era cuprinsa si o asumare a Constructorului pentru a preda documentatia de proiectare a tunelurilor, pe care documentatie Salini a intocmito ca si parte contractuala pentru lotul 2 inainte de reziliere? Parca asa se lauda CNAIR ca a obtinut de la Salini ca si promisiune + despagubirile aferente din partea CNAIR! Deci la lansarea licitatiei CNAIR a avut ca baza documentatia predata de Salini  sau nu s-a materializat nici o intelegere si s-a plecat de la un SF intocmit "de cine"? Multumesc anticipat 2horatiu pentru lamuriri. :)

adrian sibiu

Salutare tuturor!
Viaductul Tălmăcel filmat în 27.09.2022
Enjoy !

adrian sibiu

Nod Rutier Selimbăr 27.09.2022
Enjoy !

rocklee

o evolutie cu ...NODUL BOITA ... :o  8)

de pe canalul de youtube a lui OLI...
MULTUMIM  :gj:  :bye:  :cheers:

montaniardul

Azi/maine ar trebui sa se incheie perioada de contestatii pentru Lugoj-Deva 2 ?!

mirceaeliade

probabil nu.  cred ca sursele ca au zis pe 19 castigatorul, dar anuntul oficial parca a fost pe 22, posibil inca ceva zile dupa pt notificarea participantilor

razvan96

Pe 22 a fost desemnarea oficială. De atunci curg cele 10 zile.

adrian sibiu

Salutare tuturor !
Filmare completă a lotului 11al autostrăzii Sibiu Pitești începând de la Boita până la Nodul rutier Selimbăr în 29.09.2022
Enjoy!

danvoicu

Mi se pare mie sau Sadu a cam erodat malurile excesiv? Nu trebuia protejat acolo?

FlorinR

E o greseala la Hodlea-Margina. Tunelul Meses e pe A3 nu pe A1.

Vlad94

Pentru LD2 trebuie sa treaca 10 zile lucratoare presupun. Asta ar insemna 6 octombrie.