Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

5 Members and 43 Guests are viewing this topic.

adiarc

vor apela cu siguranta la expertiza ...daca platesti pretul corect primesti tot ce e nevoie
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

yetiman

^^^ Avand in vedere ca au in-house aproape tot (oameni, utilaje, fabrica de grinzi) 80% din valoarea estimata cred e acoperitor (si cu profit bun).

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

GIV

@adiarc @dorum Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o.

euro asfalt au expertiza pe tuneluri cautati pe site ul lor

oneLess

Cam cât costă 2 TBM-uri ?

alecu26

Repetați după mine. Nu se fac tunele de autostrada cu TBM.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Ionut

Eu nu înțeleg de ce se tot repetă aberația asta cu TBM la fiecare tunel de 1-2 km. Nu se merită TBM sub 4-5 kilometri.

dr4qul4

Cat a fost oferta turcilor de acum 1 an (sau 2)? Cea pentru care nu au prelungit garantia ca sa renunte la contract.
Sunt curios cine le face proiectul! Va dura ceva pana vedem prima lopata in santier ( 2 ani?), ca aici nu merge decopertat fara AC
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dorum

ma gandesc ca se va gasi o portita sa inceapa repede... altfel, pa PNRR!

mirceaeliade

cu toate licitatiile astea la 80% din pretz, si cu toate relansarile de licitatii la preturi duble sau mai mult decat anterior licitate, oare ar avea statul de castigat cu o limita mai joasa gen 70%? sau 10% mai ieftin ar putea deschide prea multe noi portitze pentru d-alde nea beni ca sa merite?

dr4qul4

ce sa inceapa mai repede? A1, A0, podurile peste Siret sau A7? Si cum scoti repede un PT pt tunele? Poate doar sa-l cumperi de la Salini, altfel ai nevoie de minim 1 an.
Si ei nu au nici experienta, asa ca le va fi mai greu cu saritul etapelor.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dorum

pai ei isi vad de ale lor. Intra la proiectare Euro Asphalt d.o.o
Ei pot fi adaptabili la ce fac ei: CIC, sapaturi, deblee si restul. Intra tare cand au o portita.
Acu sunt totusi 4 ani; ma gandesc ca o firma specializata nu face 1 an un proiect de 2 tuneluri

mdragos

Eu zic ca ne speriem degeaba. Se descurca UMB si chiar cred ca sunt cea mai buna varianta la ora actuala.

mirceaeliade

Cu 12 luni proiectare, suspectez ca UMB poate sa isi alinieze finisarile pe A3 cu deschiderea executiei pe A1.  Plus ca pana nu se semneaza, putem vorbi de luni sau chiar ani cu potentiale contestatii.

cassyo

Da' parca mai era ceva : unde-ar fi mica surpriza ? :)

Quote from: NGC on September 09, 2022, 11:06:28 PMSa zicem ca este o mica surpriza, dar nu vreau sa interpretati gresit cuvantul "surpriza", asa ca va rog sa nu incepeti cu presupunerile.
Calatorului ii sade bine cu drumul

GIV

@mirceaeliade
Cei 6 ofertanți sunt:
1. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o.
2. AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.)
3. Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.
4. Asocierea MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S – Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.
5. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI
6. Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

pe mapa nu vad de ce ar contesta, chiar daca valoarea contractului s-a marit.. eu zic ca au mult de furca pe pitesti sibiu,
in rest, poate aktor sau maxim alta asociere turca dar nu cred ca s-ar prelungi atat